Hoteluri în Thassos (Macedonia de Est si Tracia, Grecia)

  439 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:sept. 2024
  861 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  686 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  896 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 1. 761 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  331 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:sept. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Thassos

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Thassos, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Thassos!
 • Rezervați la prețul ideal!

THASSOS, INSULA DE SMARALD

Situată în apropiere de Grecia continentală, în Golful Kavala, Thassos este o regiune binecuvantată de zei, îmbinând într-o armonie paradisiacă păduri dese de pini cu plaje de neuitat. Părintele istoriei, Herodot, precizează numele Thassos ca fiind primul locuitor al acestei zone. Legenda spune că acesta a ajuns în acest loc în timp ce își căuta sora, Europa, care fusese răpita de Zeus, și s-a stabilit aici, fascinat de unicitatea locului și de climatul blând.

Acești factori constituie și în prezent motivul pentru care Thassos este o destinație ce poate oferi o vacanță de vis oricui. Cele peste 30 de plaje stau la dispoziția turiștilor de pretutindeni în fiecare an, oferind condiții optime și o priveliște încântătoare. 7 plaje au fost catalogate cu steag albastru ce atestă standardele ridicate de calitate prezente aici. Thassos se remarcă pentru uleiul de măsline, marmura albă care se găsește inclusiv pe plajă, mierea și vinul din care au băut zeii din Olimp și mai apoi Cleopatra. Combinația dintre vestigii antice, muzee, mănăstiri cu taverne, baruri, terenuri de sport asigură un concediu perfect atât tinerilor, cât și celor în vârstă. Începând cu apartamente, studiouri, vile și terminând cu hoteluri de lux, ofertele de cazare includ o gamă variată, adaptată nevoilor tututor turiștilor.

CULTURA

Încă din antichitate Thassos deține o semnificație culturală și artistică aparte. Pe lângă numeroasele vestigii, aici se regăsesc și creațile faimosului pictor și sculptor Polygnotus. În ceea ce privește arta culinară, cele mai multe preparate din gastronomia tradiţională au ca bază peşte şi fructe de mare proaspete. Deliciile culinare pot fi savurate în numeroasele taverne care își răsfață clienții cu deserturi gratuite sau una dintre băturile specifice zonei: ouzu sau retzina. O altă băutură tradițională este tsipouro. Fiind făcut în casă este relativ ieftin.

Printre cele mai recomandate feluri de mâncare incluse pe harta culinară se numără calamarul umplut cu brânză, caracatița pe grătar sau pui în sos Dyonisos. Dulcețurile și prăjiturile specifice locului se găsesc în schimb la sate. Cele mai cunoscute dulceţuri sunt cele preparate din nuci dulci, dovleac și portocale. Cele mai cunoscute dulciuri sunt „halvas” (halva cu miere) şi „saragli” (foietaj umplut cu miere și nuci la cuptor), care pot fi cumpărate în satul Kallirachi.

Pe toată perioada verii se desfășoară festivaluri menite să pună în evidență cultura, tradiţiile şi stilul de viaţă de pe aceste meleaguri și să ofere un sejur plin de evenimente. Cel mai important poartă numele “Festivalul de Dramă Antică” și are loc în teatrul vechi, în timp ce evenimentele muzicale se desfășoară la stadion. Dintre cele folklorice remarcabile sunt montarea nunţii traditionale din Theologos şi celebrarea Adormirii Maicii Domnului în Panagia, în data de 15 august. Tot aici are loc și cel mai cunoscut carnaval din regiune. Numărul turiștilor în această perioadă crește vertiginos, de accea găsirea unui last minute devine o adevărată aventură. Un alt eveniment deosebit este tabăra de astrologie care se desfășoară în perioada 26-30 iulie, în vârful muntelui Ypsario.

Pe toată această perioadă, Thasos facilitează o alegere amplă și variată de hoteluri adaptabile bugetului oricărui turist interesat de explorarea acestei minunate regiuni. Pentru a asigura o vacanță de neuitat, Thassos pune la dispoziția turiștilor condiții excelente la tarife accesibile, fie că este vorba despre tineri care doresc relaxare, familii sau persoane în vârstă.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Fiind cea mai nordică insulă a Greciei, Thassos are o climă puțin mai răcoroasă, fapt pentru care un concediu recomadat aici ar trebui planificat între lunile aprilie si septembrie. Un alt avantaj al așezării geografice este acela că vara este călduroasă, dar fără căldură insuportabilă şi atmosferă sufocantă din cauza lipsei de umiditate. Pe durata verii cele mai căutate locuri sunt capitala și nenumăratele plaje din regiune.

Limenas (gr. “port”), supranumit și Thassos Town , este capitala . Oraș al contrastelor, Limenas impresionează prin reunirea modernității cu siturile arheologice ce datează din Grecia Antică, toate ancorate într-un peisaj splendid. Stațiunea este o destinație perfectă pentru turiștii, care doresc un sejur all inclusive. Printre cele mai vizitate locuri din Limenas se află: Agora (centrul cultural și comercial), Muzeul Arheologic, Mănăstirea Vatopediou și Teatrul Vechi. În materie de cazare, Thassos Town oferă prețuri rezonabile.

Thassos este cunoscut mai ales pentru minunatele sale plaje, unele dintre ele întinse, purtând calificativul de “steag albastru”, altele mici, sălbatice, frecventate de nudiști. Acestea sunt amenajate și deschise tuturor sporturilor pe mare, pescuit si scuba diving. În plus, navigaţia pe apele din jur oferă nenumărate posibilităţi de distracţie şi relaxare.

Golden Beach este plaja considerată un amestec de mare și munte, astfel încât nisipul auriu se extinde dea lungul a două sate de munte: Potamia și Panaghia. Mai liniștită, stațiunea este recomandată mai ales familiștilor. Faleza plină de taverne invită oaspeții să se răsfețe cu deserturi gratuite sau cu o băutură specifică grecilor (ouzo sau retzina). Plaja Golden Beach oferă posibilitatea închirierii unei camere la unul dintre hotelurile situate chiar pe nisipul plajei Golden Beach

. Plaja Paradise (Paradise Beach) Pe măsura denumirii sale, Paradise Beach este o plajă cu nisip mătăsos, ape extreme de curate înconjurate de vegetație meditereaneană. Această plajă este îndeosebi destinată celor cărora le place să se aventureze în valuri și să practice windsurfing. Plaja permite și practicarea nudismului în partea nordică.

DE RECOMANDAT

Varietatea plajelor poate fi completată cu excursii în satele tradiționale montane din Thassos. Acestea au un stil architectural deosebit, cu străzi pavate și grădini de flori. Tarifele de cazare sunt mai ieftine, incluzând pensiunile situate printre grădini cu măslini și pini sau chiar vilele. Printre cele mai remarcabile sate se regăsesc Theologus și Skala Potamia.

Un alt sat care trebuie inclus pe harta oricărui turist este Theologus . Acesta unul dintre cele mai vechi sate grecești cu numeroase conace și case cu o arhitectură superbă. Satul este faimos și pentru tavernele și bucatele sale speciale, care includ printre rețele locale capră la proțap. De asemenea, turiștii pot vizita Muzeul Folcloric care conține diverse exponate, de la haine populare la instrumente. Cascadele “Kefalogournas” din zonă și cuptoarele de calcar aduc aminte de vremurile în care localnicii se bazau exclusiv pe resursele naturale pentru viața de zi cu zi.

Skala Potamia este construit la poalele Muntelui Ipsarion, cel mai înalt vârf al acestui ținut. Acesta poate duce la vederea panoramică a superbului tărâm de pe piscul muntelui sau către plaje renumite, cum ar fi Golden Beatch. Drumețiile prin munte pot fi încheiate cu vizita la cele două biserici din sat și la Muzeul de Sculptură ce poartă numele sculptorului „Polygnotos Vagis”. În acestea regiune, se poate găsi chiar și un hotel pentru persoanele care doresc mai mult confort.

Thassos asigură un confort de neegalat pentru un stagiu plăcut și reconfortrant, indiferent de varianta aleasă.