Hoteluri în Corfu (Insulele Ionice, Grecia)

  3.674 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  730 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 278 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 1.052 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.475 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.459 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  541 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Corfu

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Corfu, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Corfu!
 • Rezervați la prețul ideal!

CORFU - INSULA DE SMARALD A GRECIEI

Situată pe coasta vestică a Greciei, în golful Otranto, Corfu este renumită pentru vegetaţia luxuriantă prezentă pe tot timpul anului, plajele cu nisipuri fine, locuinţe vechi cu un stil arhitectural interesant şi satele sculptate în munte. Toate acestea fac din Corfu una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din spaţiul mediteranean şi o locaţie turistică importantă pe harta Europei.

Denumirea capitalei, Kerkyra, este legată de două simboluri marine foarte cunoscute: Poseidon şi Asopos. Conform legendei, Poseidon s-a îndrăgostit de frumoasa nimfă Korkyra, fiica lui Asopus şi a nimfei Metope şi a răpit-o. Korkyra a fost dusă într-o locaţie fără nume, iar Poseidon a decis să îi împrumute acestei zonei numele iubitei sale. De Corfu sunt menţionate numeroase legende potrivit cărora acesta este locul în care Hercule a iubit-o pe Naiada Melite, înainte de a-şi începe muncile iar în Odiseea lui Homer este locul în care Ulise o întâlneşte pe Nausica, fiica regelui Alkinoos.

CULTURA

Corfu constituie o destinație cu posibilități multiple. De la statiuni liniştite cu lagune albastre potrivite pentru relaxare până la locuri în care distracţia nu se termină niciodată. În staţiunile situate în zona nordică a regiunii precum Paleokastritsa, Sidari, Kassiopi şi Acharaviveti puteţi regăsi combinaţia atrăgătoare dintre stilul tradiţional al caselor şi vilelor şi alura cosmopolită caracteristică locaţiilor turistice ale secolului nostru.

În perioada Sărbătorilor Pascale, Corfu vă va încânta prin decoraţiunile colorate ce deliciul copiilor dar şi al adulţilor.

Carnavalul Corfu este cel mai faimos eveniment al regiunii şi se desfăşoară în fiecare an, la sfârşitul lunii februarie. Cel mai spectaculos moment al festivalului este Marea Paradă care are loc în pieţele Liston şi Spianada. În luna septembrie are loc Festivalul Corfu ce cuprinde evenimente culturale, concerte, orchestre şi scenete de teatru. Festivalul de Cricket organizat în piaţa Esplanade, adună în fiecare vară numeroase echipe de greci şi englezi care se luptă pentru marele premiu.

Sărbătoarea Sfântului Spiridon cunoscută sub numele de Varkarola este celebrată pe 11 august printr-o bătălie nautică, care aminteşte de miracolul făcut de Sfântul Spiridon pentru a salva regiunea de invazia otomană. Luna august este predominată de expoziţii, evenimente culturale şi parade stradale, fapt ce face ca facilităţile de cazare din staţiunile Ano Korakiana, Garouna şi Ano Gerakiana să fie supraaglomerate.

Despre mâncarea servită în Corfu sunt numai cuvinte de laudă. Cu meniuri încărcate de preparate absolut divine, restaurantele şi tavernele din Corfu vă îmbie să le treceţi pragul cu oferte tentante. Fie că doriţi să serviţi preparate tradiţionale greceşti precum: aganaki cu trei feluri de brânză, bekri meze (un fel de mâncare ce are la bază carnea de porc), tocăniţă de iepure, tsigarelli, keftedakia şi kokoretsi sau preferaţi feluri de mâncare gătite din peşte, calamari, caracatiţă şi scoici veţi avea de unde alege. Festinul culinar nu poate fi încheiat decât cu băuturi tradiţionale precum Mayrodafni sau Mastichato.

Cu toate că fiecare zonă îşi are propriile taverne şi pensiuni renumite printre turişti şi localnici, există locaţii ce au devenit atracţii turistice pentru toţi cei care ajung în Corfu: Fagopotion, Boukari Beach (specific fructe de mare), Archontiko (mâncare tradiţională), Klimataria tou Bellou (necesită rezervare), Napoli sau renumitul Roussos Restaurant, cu o tradiţie de 130 de ani.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Flora impresionantă, fauna bogată, monumentele istorice şi religioase, tavernele tradiţionale precum şi numeroasele hoteluri de lux şi pensiuni moderne, fac din Corfu un adevărat paradis terestru în care vă puteţi deconecta de stresul cotidian. Perioada cea mai recomandată pentru planificarea unui concediu este intervalul iulie-septembrie, dar puteţi petrece o vacanţă de neuitat chiar de la sfârşitul lunii aprilie datorită temperaturii minime care nu scade sub 20 de grade iar cea maximă poate depăşi chiar 35 de grade.

Principalele atracţii ale regiunii sunt parcul acvatic Aqualland situat în Agios Ioan, sporturile nautice care se pot practica în staţiunile Dassia, Ipssos, Gouvia iar în staţiunile Moraitika şi Messongi apa este perfectă pentru scufundări sau snorkeling.

O modalitatea de a vă bucura de frumuseţile zonei este de a participa la un tur al oraşului cu trenuleţul care are punctul de plecare în piaţa Spianada, trecând prin golful Garitsa apoi prin zona Academiei Ioniene - una dintre cele mai vechi universităţi din Europa şi prin Paleopolis.

Pentru un sejur perfect în Corfu ar trebui vizitate şi câteva dintre cele peste 100 de sate din regiune precum Afionas, Lakka sau Pelekas. Pentru a vă desprinde de agitaţia plajelor, o drumeţie pe jos, cu bicicleta sau cu maşina este cea mai bună alternativă.

DE RECOMANDAT

Staţiunea Roda este un punct potrivit de plecare în drumeţii scurte spre Pantokrator, vârful cel mai înalt de pe insula Corfu, spre livezi de măslini sau ruine ale aşezărilor antice din împrejurimile staţiunii. Cu oferte de cazare ieftină şi o viaţă de noapte dinamică, Roda este destinaţia potrivită pentru vânătorii de distracţie. În cluburile din Roda se cântă muzică live, sunt organizate show-uri de comedie sau seri de Karaoke.

Acharavi este cel mai mare oraş din nordul regiunii Corfu. Oraşul este ideal pentru o excursie liniştită între coline şi mare, fiind un loc apreciat de turiştii cu familii sau cupluri.

Apogeul opulenţei îl veţi găsi în staţiunile Gouvia şi Kontokali unde țărmul mării este împânzit cu facilități de cazare de la hoteluri all inclusive cu piscine imense şi spa-uri, până la vile tradiţionale cu preţuri pentru orice buzunar

. Capitala regiunii Kerkyra este un monument UNESCO ce uimeşte prin stilul arhitectural unic cu străduţe înguste pavate cu piatră, palate veneţiene, pieţe franţuzeşti pline cu flori, palate englezeşti construite în stil Georgian şi biserici bizantine. Multitudinea spaţiilor de cazare şi de relaxare fac din Kerkyra destinaţia ideală pentru petrecerea unui concediu de vis datorită îmbinării dintre atmosfera cosmopolită şi valoarea tradiţiilor elene.

Piaţa Spianada reprezintă punctul central al oraşului Corfu şi este cea mai mare piaţă din S-E Europei. O vizită în Corfu fără a vă delecta cel puţin jumătate de oră pe esplanada principală pentru a savura un croiassant franţuzesc alături de un cappuccino veneţian în plin oraş grecesc este imposibilă

După o plimbare pe nenumăratele străduţe din centrul vechi, spre nord-est veţi observa noua fortăreaţă a oraşului, o cetate din piatră construită de veneţieni în secolul XVI, împrejmuită de canale. Un motiv în plus pentru o vizită last minute în Corfu alături de persoana iubită este când pe înserat luminiţele din Kerkyra încep să se aprindă, deschizându-se în faţa ochilor o panoramă incredibil de mirifică.

Vechea fortăreaţă este ridicată pe o peninsulă stâncoasă la o altitudine de 60 de metri deasupra nivelului mării iar în partea dreaptă a peninsulei există ruinele unei mori din piatră cunoscută sub numele de Cotrafossa. În hotelul Cavalieri puteţi experimenta o parte din istorie, în timp ce vă bucuraţi de toate serviciile vieţii moderne.

Biserica Sfântul Spiridon este cea mai renumită biserică din Corfu şi poate fi văzută din aproape orice locaţie datorită turnului înalt. În biserică puteţi admira un sarcofag de argint, decorat cu pietre preţioase în care sunt depuse moaştele Sfântului Spiridon şi fascinanta colecţie de ofrande din argint şi aur

Palatul împărătesei Sissi este înconjurat de statui greceşti neoclasice, tablouri şi statui ce îl înfăţişează pe Ahile, scene din războiul Troian şi o grădină superbă ce oferă o privelişte impresionantă asupra mării Ionice.

Corfu este un loc celebru pentru bibliotecile imense şi pentru muzeele sale pline de exponate unice printre care amintim Muzeul bizantin Antivouniotissa, Muzeul de arheologie, Muzeul măslinului, Muzeul de arta asiatică și Muzeul bancnotelor.

Dacă doriţi să vă bucuraţi de fortăreţe veneţiene, muzee interesante, biserici fascinante și plaje splendite Corfu este cu siguranţă pe harta destinaţiilor ideale, oferind de la sejururi în hoteluri all inclusive, până la excursii ieftine în regiune.