Hoteluri în Roma (Lazio, Italia)

 1. 579 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 608 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 3. 476 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 4. 1.159 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:nov. 2024
  1.649 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:nov. 2024
 5. 1.348 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 6. 702 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 7. 582 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  551 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Roma

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Roma, Italia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Roma
 • Găsiți un hotel ieftin în Roma!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Roma

 • 646 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 623 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 500 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 957 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  551 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 539 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 698 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 293 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024

ROMA, ORAȘUL ETERN

Roma este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, fiind dintotdeauna o destinație de vis pentru mulți turiști din întreaga lume. Cultura orașului Roma nu poate fi comparată, capodoperele arhitecturale, monumentele frumoase, clădirile impunătoare și atracțiile turistice magnifice fac ca acest oraș să fie unul de excepție.

Pe lângă cultura, istoria și religia orașului, gastronomia este foarte importantă și populară în Roma, iar așteptări localnicilor sunt foarte ridicate. Meniurile memorabile din oraș, preparate cu o atenție deosebită sunt delicioase dar simple, nicidecum pretențioase.

Datorită faptului că Roma atrage atât de mulți turiști, se recomandă ca aceștia să își planifice călătoria pentru aprilie, mai, sfârșitul lui septembrie sau octombrie. Luna august este de vârf, perioadă în care prețurile de cazare pot crește considerabil. Vacanțele de weekend pot fi prea scurte, ideale fiind cele de o săptămână, însă pentru cei care nu dispun de mult timp sunt suficiente și patru zile, pentru a savura cele mai importante obiective turistice ale orașului.

OBIECTIVE TURISTICE ROMA

Colosseum

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, fiind un obiectiv turistic foarte popular. Datorită acestui lucru turiștii formează cozi foarte lungi de așteptare. Din acest motiv este recomandat să optați pentru orele mai târzii de după amiază, care sunt mai puțin solicitate.

Vatican

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Poate dura chiar și o zi întreagă pentru a explora toate bogățiile pe care acest loc le deține. Din acest motiv este indicat să vă rezervați biletele anterior, pentru a evita cozile extrem de lungi. Este important să țineți cont și de codul vestimentar impus la Vatican și anume ca umerii și genunchii să fie acoperiți.

Fântâna Trevi/Fontana di Trevi

Cea mai mare fântână stil baroc din oraș. Conform legendei, dacă aruncați o monedă în fântână cu mâna dreaptă, vă veți întoarce în Roma. Impresionanta fântână trebuie vizitată și seara, datorită faptului că este luminată și oferă o imagine spectaculoasă. Hotelul Alexandra de 3 stele este în apropiere și în general este considerat a fi o variantă accesibilă de cazare.

Panteonul

Una dintre cele mai vechi clădiri ale Romei, a cărui arhitectură este diferită de a oricărui alt templu roman.

Bazilica Sf. Petru

Cea mai mare biserică din lume, unde se poate ajunge pe terasa acoperișului fie pe scări fie cu ascensorul.

Forumul Roman

Este localizat chiar în inima orașului antic. Aici se pot găsi cele mai importante clădiri ale Romei.

Piața Navona

Considerată cea mai frumoasă piață din Roma, Piața Navona este înconjurată de o multitudine de restaurante și gelaterii. Aici se găsesc trei fântâni diferite, cea mai importantă dintre acestea fiind Fântâna celor Patru Râuri (Fontana dei Quattro Fiumi). O altă atracție deosebită din acest loc este biserica Sant Agnese, considerată ca fiind una dintre cele mai importante capodopere în stil baroc din Roma.

Treptele spaniole

Un loc de relaxare ce oferă o atmosferă unică, fiind un punct de interes pentru turiști.

Cartierul Trastevere

Ceea ce face ca acest cartier să fie special nu constă doar în clădirile extraordinare dar și în atmosfera unică pe care acesta o oferă. În comparație cu alte zone ale orașului, Trastevere este un cartier foarte sigur și prietenos atât pe timp de zi cât și noaptea.

Testaccio

Reprezintă zona modernă a Romei fiind ideală pentru a petrece seara.

Villa Borghese

Numit și parcul muzeelor.

Via Veneto

Este considerată cea mai scumpă stradă pentru cumpărături din Roma.

Ostia Antică

Un loc fascinant ce cuprinde ruinele fostului port roman.

OFERTE CAZARE ROMA

Se merită ca proprietatea să fie situată cât mai aproape de centrul orașului, pentru a savura mult mai ușor esența Romei. Cu toate acestea în cele mai multe cazuri, cu cât hotelul este mai aproape de atracțiile turistice dorite, cu atât prețurile de cazare sunt mai ridicate. Una dintre cele mai luxoase proprietăți din Roma este The Westin Excelsior Rome. Însă cea mai vibrantă zonă este cea dintre Piazza Navona și Pizza Barberini unde se pot găsi apartamente mai ieftine.

Roma este un oraș care pune la dispoziție o gamă largă de proprietăți pentru a mulțumi toți turiștii, începând de la hotelurile spectaculoase de patru sau cinci stele până la proprietăți cochete tip boutique, pensiuni sau B&B, cum ar fi Navona Governo Vecchio. Astfel, tarifele de cazare diferă foarte mult în funcție de locație și numărul de stele, uneori ajungând ca hotelurile de 2 stele din centru să fie comparabile cu cele de 4 stele de la marginea orașului, care dispun de transport în comun în apropiere. Acestea din urmă pot să fie eventual o alegere chiar foarte bună.

SFATURI PRACTICE ROMA

Roma nu este cel mai scump oraș din Italia, deși este capitala acesteia. Însă în primul rând, pentru a beneficia de o vacanță cât mai ieftină este important să vă planificați excursia din timp pentru a găsi cele mai bune oferte de transport și de cazare.

Pentru a ajunge de la aeroport în oraș, autobuzul Cotral este varianta mai ieftină față de trenul rapid Leonardo Express.

Costurile pentru mâncare variază foarte mult, restaurantele fiind cele cu prețuri mai ridicate iar tavernele (renumitele trattorii) fiind mai accesibile. Acestea se găsesc pe toate străduțele minunate ale Romei, astfel puteți să savurați bucătăria italiană la prețuri rezonabile. Este indicat să evitați piețele turistice, unde orice masă poate fi foarte scumpă.

Pentru transport, Roma Pass este o soluție foarte bune, în special deoarece include și intrări la muzee.

Trebuie să încercați cel puțin o gelaterie din Roma, poate chiar cea de lângă zidurile Vaticanului unde de fapt întotdeauna se strâng foarte mulți turiști.

Our top-rated cheap hotels in Roma

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 765 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 643 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 427 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 275 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 469 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Roma