Hoteluri în Punta Cana | Găsiți și comparați ofertele ideale cu trivago
Compararea prețurilor de pe mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cazarea ideală
Cazări găsite: 0Site-uri de rezervări căutate: 97

Hoteluri în Punta Cana (Republica Dominicană)

Hoteluri în Punta Cana

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Punta Cana, Republica Dominicană. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Punta Cana!
  • Rezervați la prețul ideal!

Punta Cana - Destinaţii de top

PUNTA CANA, PARADIS DOMINICAN

Aflată în insula Hispaniola, Punta Cana este cea mai estică provincie din Republica Dominicană și una dintre cele mai populare destinații de vacanță din zona Caraibelor. Timp de sute de ani insula a fost populată de indienii taino până la venirea spaniolilor, care au folosit zona de est ca o rampă de lansare către cucerirea Americii. Partea vestică, în prezent Haiti, a fost cedată francezilor.

Zona este mai ales apreciată pentru frumusețea peisajelor naturale, a plajelor nisipoase peste care adie briza oceanului, a pădurilor de cocotieri sau a pădurilor tropicale încă prezente pe alocuri. Locul se mai mândrește și cu o faună și floră privilegiate și un parc acvatic. În privința cazării, Punta Cana dispune de hoteluri ce pun la dispoziție servicii all inclusive, ideale pentru cupluri sau familii, dar și alte unități mai modeste la prețuri convenabile.

CULTURA

Cultura tradițională este pusă în valoare de arta culinară ce cuprinde o amplă hartă gastronomică. Felurile de mâncare din Punta Cana sunt ușor de preparat, simple și sănătoase, având la bază ingrediente ca orezul, fasolea, bananele, carnea de pui sau de porc, peștele și fructele de mare. Datorită temperaturii ridicate, se recomandă turiștilor să consume doar apă îmbuteliată și să acorde atenție deosebită produselor alimentare. Printre cele mai faimoase feluri de mâncare se regăsesc: bandera (carne cu orez, boabe de fasole și orez), sancocho (carne de vită și alte ingrediente), moro (asemănător cu bandera), locrian (asemănător cu paella) și pica pollo (pui prăjit). Printre cele mai apreciate deserturi se află arroz con leche (orez cu lapte). Iar dintre băuturi romul și berea El Presidente sunt la mare căutare. În iunie se sărbătorește un festival culinar în care abundă mâncarea și băutura locală în ambientul paradisiac din Punta Cana.

Evenimentele încep încă din februarie-martie când se celebrează Carnavalul din Republica Dominicană cu o tradiție de sute de ani (1520). Paradele se desfășoară duminica în toate orașele incluzând Punta Cana. Aestea includ trupe din întreaga țară, costume și spectacole live. Amatorii muzicii latine vor avea parte de un concediu de neuitat dacă aleg să viziteze Punta Cana în iunie, când are loc Festivalul Muzicii Latine. Distracția continuă în iulie pentru încă 3 săptămâni cu Festivalul Merengue. În august orașul capitală Higuey găzduiește Festivalul Taurilor. Un alt festival important are loc în octmbrie, și anume Festivalul de Jazz și Cabaret.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

În Punta Cana climatul este subtropical, cu zile însorite pe toată durata anului ceea ce garantează un sejur reușit oricând. Există doar două anotimpuri: cel uscat și cel umed. Ploile de obicei nu sunt de lungă durată, dar sunt destul de imprevizibile. De evitat sunt lunile august și septembrie când pot avea loc uragane, iar ploile sunt foarte frecvente. Temperatura medie anuală este peste 25 de grade. Sezonul de vârf este din ianuarie până în martie. Pentru cei ce doresc să găsească un loc de cazare la prețuri rezonabile, pot rezerva un hotel în Punta Cana în aprilie și mai.

Datorită temperaturii favorabile, în Punta Cana se pot practica sporturi ca înotul, snorkeling sau scuba diving în orice moment al anului. Pe lângă sporturile nautice, există și numeroase terenuri de golf pentru cei pasionați. Cele mai bune și spectaculoase cluburi se găsesc în Cap Cana, Toro, Bavaro si Roko Ki. Amatorilor de pescuit li se oferă o experiență minunată în Punta Cana. Excursia începe de dimineață cu un yacht modern care trasportă turiștii în largul mării unde pot pescui: pisici de mare, stavrizi, baracude, ton, pești evantai, marlin, macrou etc. Pentru familii este recomandat Manati Park , unul dintre cele mai frumoase parcuri de distracții din Republica Dominicană. Un alt punct de interes poate fi constituit de centrul de echitație El Pat Ranch.

DE RECOMANDAT

Punta Cana este aleasă ca destinație de vacanță mai ales datorită plajelor sale întinse pe kilometri întregi și pentru apa turcoaz. Cele mai căutate plaje sunt: Macao, Areno Gordo, El Cortecito, Bavaro, Cabeza de Toro si Cabo Engano. Bavaro este una dintre cele mai populare stațiuni. La capitolul cazare, dispune de o gamă variată de posibilități menite să satisfacă gusturile oricărui turist. Cele mai selecte hoteluri cu servicii ireproșabile se găsesc aici. Chiar și în cazul unui last minute, se pot găsi oferte avantajoase. În afară de acestea, harta turistică include multe alte atracții turistice în mijolocul unui cadru natural mirific.

Capitala provinciei este Higüey (“locul de unde soarele răsare” în dialectul indienilor Taino) și se află în partea de vest a Punta Cana. Unul dintre cele mai faimoase monumente de aici este Basilica de Nuestra Señora de la Altagracia , cu o arhitectură magnifică. Aici se află cunoscuta icoană Virgen de la Altagracia ce a fost adusă de spanioli în secolul al XV-lea. Turiștii ce vin aici nu trebuie să rateze o excursie la peștera Fun Fun. Pentru a ajunge la peșteră se trece prin parcul natural Haitises. Peștera are 8 km destinați publicului și deține și un râu subteran..

Cei ce își petrec concediul în Punta Cana, nu pot rata Insula Delfinilor. Deși este o insulă artificială, turiștii au ocazia de a înota cu delfinii timp de 15 minute. Iubitorii de natură pot vizita și rezervația naturală Indigenous Eyes Ecological Park. Aceasta găzduiește peste 80 de specii de păsări tropicale și 12 lagune naturale. Pe plan cultural, poate fi vizitat Muzeul Casa lui Ponce de Leon , un mic palat construit de faimosul explorator Juan Ponce de Leon acum 500 de ani. Turiștii nu se vor plictisi nici pe timp de noapte deoarece majoritatea hotelurilor din Punta Cana le asigură o viață de noapte vibrantă cu petreceri cu tematică, spectacole cu acrobații sau cluburi de noapte. Punta Cana este cu siguranță o alegere bună indiferent de sezon pentru toate categorille de turiști atât prin prisma locației cât și prin multitudinea de activități oferite aici.

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top