Hoteluri în Arad (Jud. Arad, România)

Se încarcă

Hoteluri în Arad

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Arad, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Arad
  • Găsiți un hotel ieftin în Arad!
  • Rezervați la prețul ideal!

ARAD, MARELE PRODUCĂTOR DE VAGOANE

Oraș cosmopolit, situat la confluența unor rute esențiale în coridorul european vestic, Arad, a marcat puternic evoluția industrială, precum și cea constructoare de mașini sau vagoane. Investițiile economice și strategiile previzionare au conturat un renume marcant pe piața materialului rulant, fiind un centru de excelență națională și europeană. Indiferent de tipul călătoriei, o mică escapadă de pe teritoriul României, cu popas la Arad sau o vacanță premeditată cu perspectiva vizitării conglomeratului de palate și castele regionale, orașul stă la dispoziția turiștilor cu un aflux de atracții turistice arhitecturale și naturale. Ofertele hoteliere cuprind un larg areal, de la hotelurile de prestigiu, cu istorie sau cu o latură ultra-modernă, până la unitățile în regim hotelier, cărora le sunt alocate tarife mai ieftine. Arad a fost marcat de numeroasele războaie și bătălii, însă a reușit să preia și trăsăturile arhitecturale, importanța culturală și educațională, precum și stilul libertin, axat pe dezvoltare personală și cea a infrastructurii. Principalele elemente de interes pe harta turistului sunt palatele și anume palatul Administrativ, Cultural, de Justiție, al Băncii Naționale, Szantay, la care se alătură diversitatea culturală, biserica Roșie, sârbească Sf. Petru și Pavel sau ortodoxă și cea naturală prin lacuri și parcuri naționale.

ATRACȚII TURISTICE ARAD

Acest centru urban s-a dezvoltat foarte mult datorită fluxului comercial, a poziționării strategice și a influenței din partea estică, fiind un exemplu al vestigiilor istorice din zona Crișanei, cu cetăți și palate prestigioase, muzee și galerii de artă, precum și parcuri destinate reconcilierii teritoriale. Cu prețuri hoteliere variate, orașul este destinat atât persoanelor dornice să contemple arhitectura, cât și celor ușor energice care valorifică modernul și se bucură din plin de ștrandurile și piscinele locale. Latura naturală este și ea punctată prin peștera Liliecilor sau Sinesie, iar parcul Săvârșin și Lunca Mureșului completează perfect acest tablou teritorial.

Palatul Administrativ

Superb iluminat pe timpul nopții, Palatul Administrativ este un edificiu construit cu mare trudă, în forma literei u, cu un orologiu în partea centrală, menit să ofere diverse partituri patriotice în momentul orelor fixe, iar interiorul prezintă artificii structurale atât în zona vitraliilor, cât și cea a balustradelor sau stâlpilor de rezistență.

Teatrul Clasic Ion Slavici

Construcția Teatrului Clasic Ion Slavici are la bază o investiție integrală vieneză, urmată de reconstrucții și modernizări în urma incendiilor din ultimele două secole. Atât interiorul, cât și exteriorul au fost modernizate și întâmpină cu drag iubitorii de frumos.

Palatul Cultural Arad

O construcție complexă, care îmbină numeroase stiluri arhitecturale, Palatul Cultural Arad îmbină arta filarmonicii cu evoluția muzeului de istorie și cel al științelor naturii. O particularitate a acestui edificiu este sistemul solar amplasat pe bolta cupolei.

Cetatea Aradului

Construită la dorința împărătesei Maria Tereza, cetatea Aradului a constituit o fortăreață de renume, o închisoare militară care a jucat un rol esențial în evoluția istorică ruso – austriacă.

Biserica Roșie Arad

Construită în stil neogotic, biserica Roșie sau biserica Evanghelică a fost construită de peste un secol, având dimensiuni impresionante, atât ale edificiului, cât și a elementelor interioare, orga, altarul, vitraliile sau turnul.

ATRACȚII LOCALE ARAD

Bogățiile culturale din zona Aradului întregesc viziunea românilor, cât și a străinilor datorită puterii de dezvoltare, al evoluției arhitecturale, infrastructurale, cât și a laturii educaționale. Vacanța în acest oraș nu se rezumă la construcții impozante sau muzee pline de valoare istorică, ci și la ofertele turistice regionale unice, deosebite prin latura naturală, dintre care cele mai pronunțate sunt Parcul Lunca Mureșului, lacul Ghioroc, rezervația Balta Șoimoș și rezervația Locul Fosilifer Monorostia. Expedițiile montane, experiențele cu campingul sunt o alternativă ieftină și incredibil de frumoasă.

Castelul Regal de la Săvârșin

O adevărată transpunere în era monahală, Castelul Săvârșin amintește de investițiile masive în arhitectură, de necesitatea unui parc, a unui domeniu cu păduri bogate, cu lac și cu poduri de lemn masiv, care să se încadreze perfect peisajului.

Parcul Reconcilierii

Parcul Reconcilierii reprezintă unul dintre elementele marcante pentru locuitorii din Arad, fiind o expunere a relațiilor româno – maghiare, poziționat în inima orașului. Statuia libertății și arcul de triumf sunt elementele reprezentative ale acestui obiectiv turistic.

Parcul Natural Lunca Mureșului

Arie protejată de lege, Parcul Natural Lunca Mureșului cuprinde patru elemente, o pădure, două insule și o rezervație, reușind să puncteze toate viețuitoare de munte, stepă sau cele de tip acvatic. Harta traseului este marcată doar în prezența ghizilor pentru a putea asigura cursul natural al ecosistemului.

Lacul Ghioroc

Cunoscut și sub denumirea de litoralul de acasă, Lacul Ghioroc are o suprafață impresionantă, fiind organizate activități de pescuit sau de înot pe toată durata verii. Lacul se găsește la o distanță de aproximativ douăzeci de kilometri de Arad.

EXCURSII TURISTICE ARAD

Diversitatea atracțiilor turistice se completează perfect cu cea a obiectivelor locale, în orașe cu renume, precum Deva sau Timișoara, iar Arad a reușit să puncteze elementele pozitive ale acestor localități, ale dezvoltării economice, culturale, turistice și hoteliere. Cu hoteluri de top, de 5 stele sau 4 stele, precum și cu unități de cazare care se adaptează bugetului restrâns, Arad aduce litoralul în Banat cu ajutorul Ștrandului Neptun și aroma vinurilor spumante de la Miniș - Măderat. Posibilitatea de înnoptare în cadrul unui hostel sau a unei pensiuni creează o apropiere de locurile și obiceiurile tradiționale.

Ștrandul Neptun

Complexul de agrement pune la dispoziția călătorilor diverse bazine, localuri de amuzament, restaurante, precum și posibilitatea de cazare în cadrul a peste patru sute de căsuțe închiriabile. Ștrandul Neptun este unul dintre cele mai vizitate obiective ale zonei.

Podgoria Miniș - Măderat

Podgoria Miniș - Măderat are la bază o istorie debordantă, observându-se o evoluție consacrată a sortimentelor de vin. Anual este organizată o festivitate de promovare a calității vinului, unde se pot degusta vinurile și discuta legendele acestei podgorii.

CAZARE ARAD

Oraș situat la granița României este un important sediu de primire al străinilor, obișnuiți cu regimul hotelier, cu o întâmpinarea călduroasă din partea localnicilor și dornici de necunoscut. Cu toate acestea însă, Arad pune la dispoziție diverse hoteluri cu prestigiu internațional, cu un nivel calitativ superior, adesea unități de 4 stele, precum hotelul Best Western Central.

O alternativă pentru călătorii care doresc să aloce cea mai mare parte din buget pe excursiile locale și nu pe unitatea hotelieră, rămâne varianta unui hotel de 3 stele sau 2 stele. Una dintre unitățile cu un număr ridicat de opinii pozitive este pensiunea Sergiu & Geanina, extrem de primitoare și odihnitoare. Indiferent dacă opțiunea aleasă este închirierea unui apartament sau destinderea într-o unitate de top, Arad oferă o varietate culturală și peisagistică atent modelată de-a lungul timpului și nu trebuie ratat de pe lista destinațiilor turistice.

Hoteluri Arad

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Atracții în Arad

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top