Hoteluri în Tenerife (Insulele Canare, Spania)

 1. 727 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.125 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 285 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 1.067 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  632 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  713 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:dec. 2024
  672 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 4. 802 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  470 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Tenerife

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Tenerife, Spania. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Tenerife!
 • Rezervați la prețul ideal!

TENERIFE, INSULA ETERNEI PRIMĂVERI

Deși se află în apropierea Africi, Tenerife face parte din Ahipelagul Insulelor Canare, aparținând Spaniei. Cu toate că la origini era locuită de popoare africane, primii locuitori fiind guanșii, regiunea a fost ulterior cucerită de spanioli datorită tehnologiei superiore.

Este destinația perfectă de vacanță pentru milioane de vizitatori datorită vremii însorite tot anul, plajelor legendare, peisajelor din Muntele Teide (cel mai înat din Spania) și a vieții active de noapte. Remarcabilă este și diversitatea ecologică de aici: peste 1400 specii de plante și mii de specii de pești, păsări, țestoase marine, balene și delfini. Toate acestea fac ca hotelurile să fie mereu pline indiferent de anotimp. Chiar dacă multi turiști consideră Tenerife o zonă exotică și scumpă, există numeroase oferte avantajoase care pot garanta un sejur de vis fără să afecteze drastic bugetul celor care doresc să viziteze această regiune minunată.

CULTURA

În privința gastronomiei, cultura locală are influențe spaniole și poate fi cunoscută îndeosebi cu prilejul numeroaselor sărbători locale care țin de obicei trei zile. Interesant de știut este faptul că Tenerife beneficiază de lipsa TVA-ului, mâncarea și alte produse găsindu-se aici la un preț mult mai mic decât în restul Europei Occidentale.

În ceea ce privește tradiția culinară specifică, toate restaurantele oferă tapas (gustări ieftine servite cu vin sau bere), sangria și bere, paella și fructe de mare. La baza bucatelor tradiționale stau întotdeauna legumele proaspete, peștele, fructele de mare, dar și carnea importată din Spania sau America de Sud. Printre cele mai cunoscute feluri de mâncare se află Papas Arrugadas , cartofi cu coajă serviți cu diverse sosuri numite mojos. Aceste sosuri asezonează și alte rețete tradiționale, cum ar fi Caldereta și Sancocho Canario , ce au la bază pește sărat. Dintre deserturi, cele mai căutate sunt bienmesabe (miere, cremă de migdale, ouă și rom), platanos fritos (banane prăjite) sau chocolate con churros (gogoși servite cu ciocolată caldă densă). Când vine vorba de băuturi, sangria (vin roșu, limondă/ suc de portocale, vodcă, gheață și zahăr) este cea mai populară. Din aceeași gamă de băuturi răcoritoare (alcoolice) face parte și tinto de verano și vinul de Jerez. Cea mai renumită bere care se găsește și se prepară doar în Canarias este Dorada , însă mult mai de renume sunt vinurile a căror calitate a fost apreciată de Shakespeare si Walter Scott. În prezent, pe harta viticolă din Tenerife se află 100 de vinificații .

Notorietatea acestei zone este redată de petrecerile și festivalurile ce au loc aproape pe parcursul întregului an și care garantează un concediu perfect pentru toți vizitatorii. Cel mai faimos este Carnavalul Santa Cruz , care are loc în februarie sau martie și se desfășoară pe o durată de 15 zile, timp în care străzile orașului Santa Cruz sunt învăluite de dansatori în costume colorate care dansează pe ritmurile fierbinți ale muzicii spaniole. Este printre cele mai mai mari carnavale din lume. Apoi petrecerea se mută în stațiunea Puerto de la Cruz, unde participanții se îmbracă în costume tradiționale. În iunie are loc un eveniment deosebit numit Día de las Alfombras , (Ziua Covoarelor) în cadrul căruia sute de mii de călători vin să admire covoare făcute din nisip și flori, în Oratava. Tot aici se celebrează și festivalul folk Romeria , unul dintre cele mai mari festivaluri anuale care prezintă hainele tradiționale ale regiunii. În plus, în luna iulie are loc Heineken Jazz Festival.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Clima din Tenerife este sub-tropicală, cu temperaturi peste 20 de grade tot anul. Verile sunt fierbinți, ideale pentru plajă, iar iernile sunt blânde. De aceea, acestă destinație este fantastică pentru vacanțe pe toată durata anului. Sezonul de vârf cuprinde iulie și august, când datorită curenților din golf, vremea nu este sufocantă, ci tocmai bună pentru un sejur reușit. Cu toate acestea, ofertele de zbor și cazare sunt mai avantajoase primăvara, având un preț accesibil bugetului oricărui turist.

O gamă vastă de hoteluri și activități stau la dispoziția turiștilor în oricare dintre anotimpuri: terenuri de volei, sporturi nautice, surf, piscine gonflabile pentru copii, terase, restaurante, cluburi. Printre cele mai populare sunt scuba diving și snorkling. De mare succes sunt de asemenea, surfingul și windsurfingul. Pe lângă acestea, există și numerose cluburi de golf. Se mai pot practica și ciclismul, cățărări, drumeții prin canioane, zborul cu parapanta, canoe, pescuitul și navigarea. Pentru relaxare sunt numeroase plaje cu nisip auriu, frecventate de tineri, familii, sau chiar nudiști, care pot găsi cu ușurință cazare la doar câțiva pași de plajă, la hotel sau în apartamente.

DE RECOMANDAT

Vacanțele în Tenerife oferă oportunități multiple și diversificate de a vizita locuri de vis. Începând cu plaje magnifice, parcuri naturale, acvatice, și terminând cu muzee, piramide și muntele vulcanic Teide. Printre atracțiile de top din Tenerife se numără Loro Parque , care găzduiește cea mai mare diversitate de papagali din lume și cel mai mare delfinariu din Europa, precum și alte specii de animale. Pe lângă show-urile cu animale, parcul mai deține un muzeu de porțelan, Satul Thailandez și o plantație de orhidee. Iubitorii de animale și mai ales copiii pot vizita și Mariposario del Drago , unde se găsesc peste 100 de specii de fluturi. În stațiunea Costa Adeje se află Aqualand Costa Adeje , un parc acvatic cu impresionante spectacole de delfini. Piramidele negre Güimar reprezintă un adevărat mister, fiind asemănătoare cu cele din Mexic si Peru (6 unghiuri de piatră). Acestea se află în orașul Guimar și amintesc de civilizația antică din regiune. Harta turistică trebuie neapărat să includă Parcul Național Teide , unde pot fi admirate cele 14 tipuri de plante unice în lume și muntele Teide cu o impresionantă înălțime de 12.202 metri.

Odată ajunși pe aceste meleaguri, o excursie obligatorie este Caserio de Masca , unde se găsesc cele mai adânci ravene din acest tărâm. Satul Masca este faimos pentru amețitoarele peisaje ale prăpastiilor și pentru arhitectura sa naturală. Aici este greu de găsit cazare și de aceea majoritatea optează fie pentru hoteluri all inclusive , fie pentru apartamente. Indiferent de alegere, acest paradis turistic garantează satisfacția tuturor vizitatorilor.