Hoteluri în Gran Canaria (Insulele Canare, Spania)

 1. 344 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  311 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.242 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 654 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 3. 717 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Gran Canaria

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Gran Canaria, Spania. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Gran Canaria!
 • Rezervați la prețul ideal!

GRAN CANARIA, INSULA ASCUNSĂ A EUROPEI

Supranumită “continentul în miniatură” al Spaniei, insula Gran Canaria încântă cu un peisaj diversificat de la munţi înalţi, cu vegetaţie bogată până la plaje aurii, ape cristaline şi interminabilele dune de nisip. Gran Canaria este o valoare UNESCO fiind declarată Rezervaţie a Biosferei fapt pentru care se află pe harta destinaţiilor de vacanţă a celor ce sunt sunt în căutarea naturii nealterate de intervenţia omului. Cea mai mare formaţiune de uscat din Insulele Canare, Gran Canaria se bucură de condiţii perfecte pentru practicarea sporturilor acvatice şi de o paletă diversificată a facilităţilor de cazare şi agrement.

CULTURA

Gran Canaria uimeşte prin contrastul dintre arhitectura modernă a oraşelor cu grandioase centre comerciale şi hoteluri luxoase şi satele pitoreşti cu valoaroase asambluri istorice.

Două săptămâni de parade de costume strălucitoare marchează începutul lunii februarie al fiecărui an în cadrul Carnavalului din Gran Canaria. Numeroasele oferte last minute şi vă pot oferi un sejur în această perioadă în care veţi fi martorii reprezentaţiilor muzicale şi a concursurilor de dansuri ce au loc pe întreaga insulă. “La Fiesta de San Juan” îl celebrează pe Sfântul oraşului Las Palmas şi oferă evenimente culturale diverse în întreaga capitală, alături de focuri de artificii, concerte şi tradiţionalele sărituri peste focurile de tabără de la miezul nopţii. Festivalurile muzicale tind să domine atmosfera dinamică a Gran Canaria, dintre care trebuie pomenite Festivalul de Muzică Canară, Festivalul Internaţional de Muzică Folk, Festivalul Operei, Festivalul Internaţional de Jazz şi Festivalul Internaţional de Folclor.

Gastronomia simplă dar foarte variată a preparatelor întâlnite în Gran Canaria este un motiv în plus pentru petrecerea unui concediu pe acest tărâm culinar. Majoritatea mâncărurilor au la bază peşte, carne albă, fructe de mare, leguminoase (linte, boabe verzi, năut) şi nu în ultimul rând mirodenii, ce dau un gust rafinat fiecărui preparat. Gătitul tradiţional gravitează deseori în jurul grătarului în aer liber, într-un cuptor de cărămizi sau lut. Printre cele mai populare bucate tradiţionale se numără ”paella ”- creveţi cu orez, ”sancocho-ul”- mâncare de peşte cu sare, cartofi, mojo picon şi sos de usturoi, ”potaje de berros Yjaramagos”- un fel de ciorbă de legume, ”gazpacho” –supa picantă de vară iar dintre dulciuri se remarcă ”fragollo” – desert din migdale, fructe uscate şi scorţişoară. Însă şi specialităţile internaţionale sunt foarte bine reprezentate pe insulă; preparatele tradiţionale englezești şi chinezești sunt extrem de căutate în rândul localnicilor şi turiştilor. Aperitivele ”tapas” alături de un pahar de vin sau bere sunt varianta perfectă pentru a începe viaţa de noapte în Gran Canaria. Tapas pot fi simple (măsline umplute, o felie de pâine prăjită cu somon, anshou, chorizo) până la baghete cu diverse combinaţii delicioase.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

O vacanţă în Gran Canaria este indicată oricând întrucât insula beneficiază de un climat blând şi primitor cu soare pe tot parcursul anului. Temperatura apei mării oscilează între 18 grade în lunile de iarnă şi 24 de grade pe timpul verii. Paleta largă a structurilor turistice vine în întâmpinarea nevoilor dvs. fie că doriţi să vă cazaţi la hotel, pensiune sau asambluri tradiţionale iar calitatea serviciilor all inclusive este impecabilă.

Posibilităţile de distracţie pe care le oferă Gran Canaria sunt multiple. Relaxarea sub razele soarelui, o excursie cu ferryboat-ul, hidrobicicleta sau canoele sunt activităţi preferate de cei mai puţin energici iar cei mai aventuroşi pot alege de la snorkeling, ski jet și scufundări până la parasailing. Şedinţe de scufundări se organizează de către centrul Sun Sub în locuri cunoscute precum Arinaga (Rezervaţie Naturală Marina), Artifiselle (un recif construit de Universitatea din Las Palmas), dar şi la Pasito Blanco. Gran Canaria este o destinaţie ideală pentru pasionaţii de golf, insula beneficiind de o platformă bine dotată pentru practicarea golfului ca pasiune sau la nivel profesional. Terenurile de golf din cadrul El Cortijo Club de Campo, Maspalomas Golf Anfi Tauro Golf găzduiesc în fiecare an evenimente şi turnee de golf situând Gran Canaria pe harta pasionaţilor de „sportul bogaţilor”.

Ciclismul şi mountain bike-ul sunt alternative ideale pentru cei care vor să exploreze regiunile mai puţin accesibile ale Gran Canaria. Mare parte din insulă este ocupată de zone naturale protejate, ceea ce face din mijloacele convenţionale de transport în comun o alternativă mai puţin practicabilă. Un traseu ce ar trebuie efectuat porneşte de la Piata Constituţiei din Arucas, Jardin de Hesperides, grădinile botanice sau grădinile Marchizului până la muntele Arucas sau o drumeţie în Parcul Natural Pilancones. O excursie în staţiunea Fataga, unul dintre cele mai frumoase sate montane ale insulei ce oferă un cadru pitoresc cu stânci abrupte cu palmieri şi pomi fructiferi, urmat de Ayagaures, un cătun cu case tradiționale din piatră locală înconjurat de peisaje aride şi Valea Agaete ce adăposteşte plante tropicale precum arborele de cafea reprezintă principalele obiective ale turismului rural din Gran Canaria.

O oportudinitate de agrement în Gran Canaria o reprezintă parcurile de distracţie acvatice ca Atlantida din Morgan, Palmitos, Aqualand Maspalomas – unde se poate înota alături de lei de mare până la complexul Holiday World ce include în facilităţile sale un rollercoaster, o zonă cu oglinzi magice, un carusel, o zonă cu echipamente gonflabile şi piste pentru bowling. Gran Canaria are o viaţă de noapte animată şi efervescentă concentrată în special în staţiunile Las Palmas şi Maspalomas pentru cei dornici să descopere caracterul autentic canarian iar Playa del Ingles este o Mecca a comunității gay.

DE RECOMANDAT

Gran Canaria este o destinaţie exotică cu străduţe întortocheate pline de obiective turistice, un important sit istoric cu balcoane sculptate în lemn şi palate în stil renascentist şi numeroase facilităţi de cazare şi agrement.

Las Palmas, capitala insulei Gran Canaria se afirmă ca principal port comercial şi turistic al regiunii. Vegueta sau centrul istoric al oraşului impresionează prin arhitectura caselor a căror arhitectură aminteşte de vechile oraşe coloniale latinoamericane. În oraşul Firgas veţi găsi o cascadă artificială care curge pe trepte chiar în centrul oraşului. În Las Palmas pot fi identificate hoteluri de lux ca hotelul Santa Catalina însă oferta diversificată a facilităţilor de cazare a capitalei nu ar trebui trecută cu vederea atunci când decideţi planificarea unui sejur în Gran Canaria. Densitatea mare a obiectivelor culturale precum Muzeul Nestor, Muzeul Elder de Ştiinţe şi Tehnologie, Muzeul Diecezan de Artă Sacră, impresionantul Centru Atlantic de Artă Modernă ţin capul de afiş al circuitului cultural al oraşului Las Palmas. Turul cultural este încununat de bijuteria recunoscută a monumentelor istorice din întregul arhipelag Catedrala Bazilică a Insulelor Canare.

Staţiunea Maspalomas, situată în municipalitatea San Bartolome de Tirajana se remarcă prin Rezervaţia Naturală a Dunelor de Nisip din Maspalomas şi renumitele plaje Playa del Ingles, San Agustin, Costa Meloneras şi El Salobre, fiecare dintre acestea abundând de atracţii şi prilejuri de agrement. Extravaganța staţiunii este dată de popularitatea hotelurilor de lux cu servicii all inclusive şi a centrelor spa la care puteţi recurge pentru a vă menţine în formă şi a vă relaxa pe timpul concediului în Gran Canaria.

Staţiunea ”Puerto de Mogan” este atât un port de agrement cât şi un sat fermecător în care pescuitul este principala ocupaţie a localnicilor. Între cele două porturi există o reţea de canale şi poduri ce aminteşte de Veneţia, oferindu-le astfel restaurantelor şi unităţilor de cazare o ambianţă mai deosebită specifică Gran Canaria.