Hoteluri în Malta (Malta)

Se încarcă

Hoteluri în Malta

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Malta, Malta. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Malta!
  • Rezervați la prețul ideal!

Malta - Destinaţii de top

MALTA, INSULA DE MIERE

Situat între Sicilia şi Libia, Arhipelagul Malta cuprinde șapte insule și reprezintă un veritabil muzeu în aer liber, un loc marcat pe harta multor turiști de-a lungul anilor, fiind tărâmul pe care Carol Quintul l-a oferit ca recompensă Cavalerilor Ioaniţi în anul 1530. Dintre insule, cea mai mare este Malta, reprezentând centrul economic, cultural și administrativ, cea mai rurală este Gozo, Comino deși este populată, este mai puțin cunoscută, iar celelalte sunt nelocuite. Indiferent de alegere, arhipelagul este o destinație relativ ieftină, contrar așteptărilor multora dintre vizitatori, garantând un concediu de neuitat.

Cu o istorie de peste 7.000 de ani, insulele dețin o cultură aparte cu multe vestigii istorice, lăsate în urmă de popoare ca fenicienii, cartaginezii, romanii şi bizantinii. Pe lângă superbele peisaje, turiștii pot admira peştera lui Calypso din insula Gozo unde Ulise a fost ţinut prizonier timp de şapte ani, fortărețele din care cavalerii Sfântului Ioan au luptat pentru Creștinism, sau numeroasele palate baroce și catedralele renascentiste. Datorită pietrei din calcar din care sunt construite majoritatea clădirilor, Malta este supranumită și “insula de miere”. Găsirea unui hotel în Malta nu este o alegere dificilă, deoarece există o gamă variată de opțiuni la dispoziția turiștilor. Fie că optează pentru un last minute, fie că rezervă cu luni înainte, cei ce vizitează Malta se bucură de fiecare moment petrecut aici.

CULTURA

Datorită poziției sale geografice, regiunea este un adevărat mozaic cultural cu influențe siciliene, mediteraneene și nord-africane. Vacanța din acest ținut cosmopolit este condimentată cu gusturi alese. Specialitățile bucătăriei malteze sunt iepurele în diverse forme (tocană de iepure cu vin și mirodenii) și produsele de patiserie numite pastizzi. Pâinea de aici este cu adevărat specială și poate fi încercată în două variante: hobz, role mici și moi, sau ftira, în formă de inel. Alte specialități gastronomice pe care turiștii le pot savura în restaurantele din Malta sunt: „torta tal-lampuki” - plăcintă cu lampuki (pește local care poate fi găsit doar între lunile septembrie și noiembrie), legume, nuci, măsline și stafide, „bragioli” - felii de carne de vită umplute cu brânză, șuncă și mirodenii, „ross il-forn”(orez la cuptor cu carne tocată de porc, ouă, șuncă și brânză ricotta) sau „timpana” – macaroane cu carne. Printre deserturile cele mai alese se enumeră „quabbajt”, un fel de nuga cu migdale și miere, și „mqaret”, produse de patiserie cu diverse arome și umpluturi. Băuturile sunt și ele de diverse sortimente de la vin la berea locală Cisk și până la o băutură specifică doar acestei insule, Kinnie (portocale și mirodenii). Încă se păstrează obiceiul ceaiului negru băut cu lapte datorită faptului că Malta este o fostă colonie a Marii Britanii.

Evenimentele și festivalurile din regiune se țin lanț încă din luna martie cu prilejul celui mai mare spectacol, Carnavalul din Valetta. Acesta se desfășoară pe o durată de 40 de zile și include spectacole și ateliere mici sau competiții locale precum întrecerea pe scări de sfoară în vârful unui turn de pază. Parade multicolore și caruri de defilare cutreieră străzile capitalei pe ritmuri alerte de muzică. Pentru cei ce aleg un sejur estival în regiune este organizat în iunie festivalul de folclor cu multe picnicuri, curse de cai (măgari) şi muzică. În iulie, timp de trei nopți are loc Festivalul de Jazz în portul Great Harbour din Valetta, unde sunt invitați interpreți faimoși din întreaga lume. În Malta, cazarea pe timpul verii este disponibilă la tarife speciale pentru familii cu copii, cupluri sau tineri.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Arhipelagul Malta se bucură de o climă excelentă, de tip mediteranean, cu temperaturi favorabile tot anul. Precipitațiile sunt relativ reduse și vânturile calde, motiv pentru care este un loc ideal de concediu indiferent de sezon.

În pofida suprafeței reduse, Malta oferă numeroase oferte de activități ce garantează distracția pe durata șederii aici. Marea Mediterană oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice ca scuba diving sau schi nautic. Există locuri de scufundări atât pentru începători, cât și pentru avansați, care pot descoperi în adâncuri artefacte arheologice, unele chiar din perioada romană. Pe uscat turiștii pot practica echitație în centrul Marsa sau pot face drumeții și vizite ieftine datorită atracțiilor arhitecturale și peisajelor mirobolante de pretutindeni. De la câmpurile colorate de flori, până la stânci, locuri preistorice, peşteri, capele sau palate retrase ale Cavalerilor, toate sunt o încântare în aer liber oferite oricărui trecător. Pasionații de golf, squash, cricket și înot trebuie sa viziteze cel mai mare centru de sport din Malta, The Marsa Sports Club. Tinerii și copiii se pot bucura de distracțiile din Satul lui Popeye , un muzeu în aer liber si un complex de distracții.

DE RECOMANDAT

Arhipelagul cucerește pe deplin toți vizitatorii prin peisagistica și legendele autohtone. În fruntea locurilor de pe harta turistică se află capitala Valetta , un amalgam cultural și istoric de restaurante, oraş de artă european cu monumente, muzee, fortărețe, piețe, catedrala Sfântul Ioan, teatrul Manoel, vechi de 300 de ani și Biblioteca Națională Malteză (scrieri personale ale cavalerilor din Malta). Cazarea aici dispune de numeroase oferte, cu o gamă variată și prețuri rezonabile de-a lungul anului. Pentru turiștii mai comozi, care au posibilități financiare, cele mai recomandate sunt cele all inclusive. Pentru cei care călătoresc cu familia și au un buget mai redus, există numeroase hoteluri.

Le fel de căutat de turiști este și Gozo , supranumit și “ ţinutul unde timpul stă în loc”. Acesta dispune de plaje, biserici, restaurante și muzee. Datorită caracterului rural, ritmul de viață este mult mai calm aici, peisajele sălbatice de pe coastă încântă privirile tuturor turiștilor. Printre cele mai vizitate atracții se numără Citadella, templele Ggantija, sanctuarul ta’ Pinu și zona Dwejra. Și în Gozo sunt oferite sute de unități de cazare dotate cu toate facilitățile necesare unei vacanțe reușite.

Între Malta și Gozo se mai află o insulă minusculă, Comino , care poate fi vizitată într- excursie de o zi. Printre cele mai renumite locuri de aici se află minunata Lagună Albastră. Apele de culoarea turcoazului sunt o invitație la înot și scufundări. Pentru pasionații de istorie, aici se află Turnul Sfânta Maria, cu o istorie de sute de ani. Deși are o suprafață foarte redusă, insula dispune și de un hotel de trei stele.

Indiferent de locație, Arhipelagul Malta abundă în locuri culturale și istorice, ape limpezi și plaje însorite tot timpul anului, menite să ofere un sejur de neuitat tuturor celor ce vizitează Malta.

Malta - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top