Compararea prețurilor de pe mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cazarea ideală
Cazări găsite: 0Site-uri de rezervări căutate: 97

Hoteluri în Chalkidiki (Macedonia centrală, Grecia)

Hoteluri în Chalkidiki

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Chalkidiki, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Chalkidiki!
  • Rezervați la prețul ideal!

Chalkidiki - Destinaţii de top

HALKIDIKI, TRIDENTUL LUI POSEIDON

Încă de la localizarea pensinsulei Halkidiki pe hartă, acesta reprezintă o atracție datorită formei sale de trident. Legenda spune că Poseidon și-ar fi aruncat tridentul în acestă regiune. Cunoscută și sub denumirea de Chalkidiki, peninsula este situată la nord de Grecia și este faimoasă pentru peisajele minunate și plajele încântătoare sau pădurile luxuriante.

Acest tărâm plin de istorie și mitologie a fost câmp de luptă între giganți și zei. Muntele Athos s-a format din piatra aruncată de uriașul Athos spre zei. Sithonia, unul dintre brațete peninsulei, a fost numită după numele fiului lui Poseidon. De asemenea, este locul de naștere al marelui filozof Aristotel. Primele urme ale prezenței umane în Chalkidiki datează de șapte sute de mii de ani. Cu un patrimoniu bogat în tradiții, istorie, cultură, site-uri unice, unul dintre cele mai importante monumente ale creștinismului (Muntele Athos), Halkidiki oferă indubitabil toate cerințele unei vacanțe de vis pentru familii, tineri sau vârstinici. Cazarea în Halkidiki este variată și adaptată bugetului oricărui turist.

CULTURA

În ceea ce privește gastronomia, Peninsula Halkidiki pune la dispoziția turiștilor numeroase oferte culinare. Printre deliciile zonei se regăsesc mai ales produsele din carne de miel, pește, fructe de mare și salate tradiționale. Pentru cei cu buget limitat, se recomandă evitarea localurilor cu vedere spre mare, deoarece au prețuri ridicate. Printre cele mai cunoscute aperitive se numără salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si brânză feta), tarama (icre de peste), tsadziki ( iaurt, castraveți și usturoi), saganaki (branză prăjită), capari (salată de capere), spanakopita (plăcintă cu spanac), tiropita (plăcintă cu brânză), kreatopita (plăcintă cu carne). Pentru călătorii grăbiți cea mai recomandată este șaorma grecească, gyro. Alte preparate tradiționale ce nu trebuie ratate sunt: patsa (ciorbă din intestine de porc sau vită), stifado (tocăniță din carne de iepure sau vită, cu ceapă și sos de roșii), dolmades (sarmale) și mousaka. De asemenea, există o mare varietate de dulciuri: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (plăcintă cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci și migdale). Cu o tradiție de secole în viticultură, în Halkidiki se pot servi vinuri excepționale de renume mondial.

Pe lângă mese copioase, sejurul în Halkidiki este completat de numeroase festivaluri anuale cu muzică, băutură ieftină și mâncare tradițională. Festivalul Sani este cel mai important eveniment ce include jazz, muzică grecească, muzică internațională, spectacole de dans și evenimente de arte vizuale. Acesta se desfășoară din iulie până la începutul lunii septembrie. Petrecerea continuă pe toată durata verii în cadrul a peste 60 de evenimente. Festivalul Ciupercilor (în satul Taxiarchi), Festivalul Măslinelor (se desfășoară în Olynthos. În ultima zi are loc un concert și comunitatea oferă Tsipouro și măsline) și Agios Mamas (are loc în septembrie și cuprinde atât târguri, cât și evenimente culturale).

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Halkidiki are un climat mediteranean, cu ierni blânde, umede, și veri calde, uscate. Turiștii pot alege ca loc de concediu Halkidiki din mai până în septembrie datorită temperaturilor favorabile pe toată acestă durată. Primăvara peninsula este de o frumusețe deosebită datorită gamei cromatice a florilor sălbatice. Indiferent de sezon, hotelurile din Halkidiki stau la dispoziția turiștilor cu prețuri avantajoase.

Datorită reliefului variat, Halkidiki dispune de o ofertă bogată de activități menită să satisfacă preferințele tuturor turiștilor. Este locul ideal atât pentru iubitorii de munte, care preferă ciclismul montan sau drumețiile prin pădurile de pin, brad, stejar și castani, cât și pentru pasionații de sporturi nautice. În Marea Egee se pot practica windusurfingul, kitesurfingul, schi jetul, schi nautic și scufundări. De asemenea, stațiunile turistice din Halkidiki dispun de peste 500 km de plajă, dintre care apropape 50 au primit steagul albastru datorită condițiilor optime. Dat fiind că nu există râuri în acestă regiune, apa mării este de o claritate și splendoare deosebită. Pentru tinerii doritori de distracție, viața de noapte este spectaculoasă, cu petreceri ce țin până în zori de zi. Rezervând un sejur de câteva zile în apropierea plajelor, la un hotel în Halkidiki, turiștii pot beneficia de numeroase servicii și pot economisi pentru a petrece momente de neuitat alături de partener sau de familie.

DE RECOMANDAT

Cele trei brațe ale tridentului, Kassandra, Sithonia și Muntele Athos sunt splendide și unice prin cultura și istoria lor. Cel mai popular braț este Kassandra, un tărâm cu plaje cu nisip alb și ape cristaline cu nuanțe de turcoaz. Acesta este vizitat cu predilecție de tineri datorită numărului mare de baruri, cluburi, terase, dar și a plajelor splendide dotate cu toate facilitățile (Kalithea, Kriopigi, Nea Skioni, Sani, etc). Pentru cei ce vor să se răsfețe, există numeroase posibilități de a opta pentru servicii all inclusive. Printre cele mai căutate stațiuni din minunata peninsulă Kassandra se distinge Kallithea, ca fiind cea mai cosmopolită și dotată atât cu complexuri hoteliere, dar și cu cazări tradiţionale, cum ar fi vilele. Turiștii sunt impresionați și de stilul artitectural unic al bisericii Sfântul Dumitru și de cele 6 coloane ale Templului lui Zeus. O altă atracție importantă din zonă este peștera Petralona, cu o impresionantă lungime de 2 km în care pot fi admirate stalactite și stalacmite.

Al doilea braț, Sithonia, atrage turiștii prin peisajul sălbatic și cadrul natural, cu păduri de pin și golfuri izolate, amplasate pe un relief de coastă. Notorietatea zonei este redată de complexul de lux Porto Carras Grand Resort care deține și un teren impresionant de golf. De pe cel mai înalt vârf al Muntelui Dragoudelis se poate admira panorama întregii peninsule. Alte obiective ce trebuie incluse pe harta turistică sunt așezămintele antice din Nikiti sau Torona antică. Plajele de aici sunt mai liniștite și apele mai puțin adânci, recomandate îndeosebi familiilor. Unitățile de cazare în acestă parte a Halkidiki sunt la fel de variate, pensiunile și hotelurile oferind toate facilitățile celor care aleg să poposească în cadrul acestui peisaj mirific.

Al treilea braț este constituit de Muntele Athos, centrul regliei ortodoxe, învăluit de mister, contemplare și ascetism. Mănăstirile de aici își desfășoară activitatea religioasă în aceeași manieră de peste o mie de ani. Cei 1500 de locuitori păstrează ora bizantină și calendarul Iulian. Accesul femeilor pe Muntele Sfânt este total interzis, iar bărbații au nevoie de un permis special ce trebuie obținut din timp. Pe teritoriul Muntelui Sfânt nu se găsește niciun hotel, de aceea turiștii trebuie să își rezerve din timp cazarea în zonele din apropiere. În afară de toate aceste atracții pe care le oferă peninsula Halkidiki, turiștii pot opta și pentru excursii în apropiere. Printre cele mai căutate destinații se află Salonic , al doilea oraș ca mărime din Grecia, ce oferă numeroase atracții culturale și istorice (Muzeul Arheologic, Turnul Alb, biserici bizantine, Acropolis, etc). Halkidiki este fără îndoială o destinație de top de vacanță pentru orice turist, oferind ocazia de a se distra sau a se retrage în lumea monahală, de a admira natura sau de a se relaxa pe plajă.

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top