Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Kefalonia (Insulele Ionice, Grecia)

Se încarcă

Hoteluri în Kefalonia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Kefalonia, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Kefalonia!
  • Rezervați la prețul ideal!

Kefalonia - Destinaţii de top

KEFALONIA, INSULA MISTERIOASĂ

Kefalonia se situează pe harta celor mai populare insule ale Greciei remarcându-se prin ciudatele fenomene care au creat peisajul unic ce îi conferă un farmec aparte. De la cel mai înalt munte din arhipelagul Ionic ce ascunde peşteri uimitoare până la golfuri largi şi plaje naturale, Kefalonia este destinaţia ideală de vacanţă atât pentru iubitorii de natură dar şi pentru cei pasionaţi de sporturile de adrenalină.

Kefalonia a câştigat un val mare de interes, datorită romanului „Mandolina Căpitanului Corelli”, scris de Louis de Bernieres. Acesta a fost transformat într-un film blockbuster mondial, în care s-au prezentat vederi pitorești de pe insulă, fapt ce a contribuit la expansiunea facilităţilor de cazare şi agrement din Kefalonia.

CULTURA

Reţetele culinare transmise din generaţie în generaţie asezonate cu vinuri aromate promit o experienţă gastronomică rafinată. Bucătăria din Kefalonia include o varietate de produse tradiţionale cu influenţe veneţiene ce pot fi găsite la preţuri destul de ieftine la restaurantele şi tavernele răspândite de-a lungul insulei. Specialităţile tradiţionale includ Aliada - un fel de mâncare făcut din cartofi, usturoi şi zeamă de caracatiţă, Bourgeto - se prepară din două feluri de peşte şi paste, strapatsada – ouă cu roşii prăjite şi brânză feta, tsigari - fel principal preparat din spanac fiert cu orez şi lămâie. Kreatopita -plăcinta cu carne ocupă un loc fruntaş în rândul preparatelor locale împreună cu mandolato -migdale caramelizate, pastokydono - piure de gutui, galaktoboureko – prăjitură cu blat pufos şi cremă de smântână şi miere naturală preparată din cimbru.

Pe lângă acestea, alte localuri pot fi zărite sub denumirile de „psistaria” (localuri specializate în preparate pe grătar) şi „estiatoria” (restaurant mai sofisticat decât o tavernă), bineînţeles alături de patiserii, pizzerii şi celebrele „gelaterias”, în care se vinde o îngheţată cremoasă italiană, cu diferite arome. Pentru cea mai bună selecţie de restaurante din Kefalonia, mergeţi pe străzile centrale ale capitalei Argostoli unde oferta de cafenele şi taverne îi pot mulţumi şi pe cei mai pretenţioşi turişti. Alternativ pieţei centrale, poate fi considerat unul dintre oraşele vecine capitalei, cum ar fi Troianata- pentru o cină pe malul mării sau Sami- dacă sunteți interesați de o zonă nesfârşită de restaurante şi cafenele „turistice”. Una dintre cele mai apreciate taverne din Sami este Paradise Beach Taverna care oferă privelişti uimitoare spre golf.

O excursie last minute în Kafelonia în lunile de vară vă va oferi posibilitatea de a explora patrimoniul bogat al insulei. Una dintre principalele manifestări culturale din Kafelonia este carnavalul care îmbracă în sărbătoare oraşele Argostoli şi Lixouri. La sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie are loc în portul Argostoli ”Săptămâna navală” iar în data de 15 iulie se desfăşoară festivalul de teatru cu difuzarea numeroaselor realizări teatrale grecești. Festivalul Internațional de Muzică atrage, de asemenea, mii de turişti în capitală cu spectacole organizate de artiști greci și internaționali în general la sfârşitul lunii august.

Cu o tradiţie îndelungată în vinificare, Kefalonia se află pe harta producătorilor de vin cu o renumită băutură, ”Robola”,ce reprezintă un vin alb sec din struguri Muscat, Albă de Kafelonia şi Mavrodafni din Kefalonia. În acest sens în prima sâmbătă după 15 august are loc în satul Frangata din câmpia Omala Festivalul anual de vin în timpul căruia se organizează spectacole şi degustări de vin.

Celebrarea tradiţională a Fecioarei Maria pe data de 15 august are loc în satul Markopoulos când de sub stâncile clopotniţei ies şerpi mici şi inofensivi numiţi ”şerpii Maicii Domnului”, care intră în biserică şi se strâng lângă icoana Maicii Domnului apoi se întorc la ascunzătorile lor până anul următor. Potrivit unei legende, piraţii din Barbarossa au atacat insula iar călugăriţele s-au rugat Domnului să le transforme în şerpi, ca să scape şi să-şi poată apăra sfânta mănăstire. Dorinţa lor le-a fost ascultată şi de ziua Maicii Domnului, şerpii ies din ascunzătoare ca să sărbătorească alături de săteni.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Spre deosebire de celelalte insule greceşti, Kefalonia oferă un peisaj variat, atât în interiorul insulei, cât și pe braţele peninsulare. Plajele cu nisip fin şi pădurile de brazi ce acoperă Muntele Aenos, fac din Kefalonia paradisul vacanţelor.

Renumită pentru frumuseţea sa, Kefalonia oferă posibilitatea de a descoperi locuri neexplorate pornind de la peninsula Paliki, misterul pietrei Kounopetra care s-a mişcat ritmic înainte de cutremurul din 1953, plaja Vatsa unde puteţi vizita templul antic al lui Poseidon până la sălbatica zonă Livathos. Multitudinea de peşteri împânzite de-a lungul regiunii atrage iubitorii de speologie printre care se evidenţiază Peştera Dragaraţi şi lacul Cavern Melissani.

Pentru a vă bucura de bogata diversitate naturală a Kefaloniei există posibilitatea de a închiria biciclete pentru a urma traseele stabilite precum turul Lassi, traseul în jurul lagunei Koutavos şi turul regiunii Livathos. Pasionaţii de off-road pot parcurge crestele dificile care duc la munţii din Parcul Naţional Aenos iar centrele de scufundări din Fiskardo şi Lixouri vă vor atrage în scopul de a explora frumuseţile misterioase atât terestre cât şi subacvatice ale insulei. Canalul dintre Ithaca şi Kefalonia este ideal pentru kitesurfing iar coasta de est oferă condiţii favorabile pentru amatorii de navigaţie cu vânturi dominante în direcţia nord-vest sau vest iar plimbările romantice sub apusul soarelui pe plaja Xi vă pot întregi experiența unui sejur reușit.

DE RECOMANDAT

Capitala insulei, Argostoli este cel mai important centru turistic, cu numeroase restaurante, hoteluri, baruri şi cluburi de noapte. Cu oferte de cazare dintre cele mai atractive din Kefalonia, Argostoli este asaltat de turişti în timpul verii, hotelul Panorama Fanări Studios & Apartments , fiind printre primele unităţi care se ocupă integral.

Cu toate că a fost complet distrus de cutremurul din anul 1953 încă există clădiri şi locuri în care mai pot fi admirate frânturi din arhitectura originală veneţiană precum vechiul oraş Krani. Piaţa centrală a oraşului - Plateia Valianou este împânzită de mii de turişti care sunt atraşi de acordurile melodiilor ionice tradiţionale ale orchestrei filarmonice locale. Printre obiectivele importante se numără Muzeul arheologic din Kefalonia, Korgialenios şi muzeul de folclor, farul din Agioi Theodoroi, grădinile Napier și Castelul Agios Georgios.

În micul orăşel Assos stau înghesuite clădiri şi case albe tradiţionale, oferindu-i acestuia un farmec aparte şi un caracter inconfundabil. Assos se bucură de o locaţie scenică de-a lungul peninsulei, aflându-se chiar lângă o cetate veneţiană impunătoare, Cetatea Assos. Cu unităţi de cazare pentru orice buzunar, Assos este locul unde vă puteţi bucura de o atmosferă romantică, privelişti superbe şi o ambianţă istorică atrăgătoare, ce merită savurată din plin. Satul Fiskardo este singura localitate din întreaga Kefalonie care a rămas intactă după cutremurul din 1953. Case acoperite cu țiglă roşie şi balcoane înguste împreună cu frumoasele peisaje ale muntelui şi a mării, Fiskardo este o oază multicoloră a naturii şi locul de întâlnire al yachturilor în urma unei excursii de-a lungul insulei.

Oraşul stațiune Sami prezintă o concentrare a unităţilor de cazare şi agrement cu cafenele, restaurante şi vile dichisite, înconjurate de dealuri înverzite şi golfuri misterioase. Hotelul Sami Beach este cel mai popular din staţiune datorită poziţionării sale şi a serviciilor ieftine privind raportul calitate-pret.

Sami se mai evidenţiază cu o serie de mănăstiri, ruine ale unor cetăţi antice, trasee pentru drumeţii, plaje generoase şi peşteri surprinzător de mari. Peştera Drogarai este una dintre cele mai uluitoare repere naturale ale insulei cu o acustică impresionantă și un număr generos de stalagmite și stalactite, intact conservate. Peştera Melissani este un peisaj ceresc fascinant. Unicitatea peisajului de datorează în special acoperişului care s-a prăbuşit, permiţând razelor soarelui să se reflecte în apele turcuaz ale golfului.

Cu o personalitate de necontestat, fenomene misterioase şi contraste dramatice, Kefalonia oferă numeroase posibilităţi pentru un sejur reuşit în hoteluri şi vile cochete, înconjurați de oameni prietenoşi, taverne ofertante, cluburi şi magazine.

Kefalonia - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top