Hoteluri în Cluj-Napoca (Jud. Cluj, România)

  410 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  294 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 798 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Cluj-Napoca

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Cluj-Napoca, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Cluj-Napoca
 • Găsiți un hotel ieftin în Cluj-Napoca!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Cluj-Napoca

 • 461 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 265 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  339 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 299 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  492 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  410 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

CLUJ-NAPOCA, INIMA TRANSILVANIEI

Numele Cluj-Napoca provine de la Castrum Clus şi este folosit încă din secolul 12, ca nume al cetății din jurul orașului. Clujul are una dintre cele mai impresionante economii din ţară, fiind un oraş cultural şi educațional important, cu şase universităţi de stat de renume, deţinând unul dintre cele mai mari procente de studenţi din ţară.

Cluj-Napoca este reşedinţă de judeţ, un important centru medical, un nucleu al diversităţii şi al multiculturalismului. În plus, acestea posedă un patrimoniu cultural bogat, cu situri arheologice şi ansambluri arhitecturale ce atrag numeroşi vizitatori. Toate acestea oferă turiştilor veniţi din toate colţurile lumii, o experienţă unică din punct de vedere estetic şi emoţional. Diversitatea ansamblurilor arhitectonice se poate observa la o plimbare prin pieţele şi zonele pietonale, ce oferă o lecţie de istorie încântătoare. Cu alte cuvinte, este o destinaţie turistică atractivă datorită numeroaselor obiective turistice şi a posibilităţilor de petrecere a timpului liber, iar serile le puteţi petrece la Opera Naţională sau la unul dintre teatrele oraşului.

OBIECTIVE TURISTICE CLUJ-NAPOCA

Cluj-Napoca, un important centru universitar şi cultural, se bucură de o varietate impresionantă de monumente şi obiective turistice. Cele mai importante obiective turistice care au contribuit în decursul anilor la prestanţa şi renumele oraşului şi care merită a fi vizitate sunt enumerate mai jos, după cum urmează:

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă a fost construită după planurile arhitecților Constantin Pomponiu şi George Cristinel, în stil bizantin şi românesc, având motive geometrice şi florale minunate.

Catedrala este unul dintre principalele edificii religioase din Cluj-Napoca, purtând hramul “Adormirea Maicii Domnului” ce simbolizează data intrării Armatei Române în Transilvania (15 august 1916). Patrimoniul Catedralei deţine o importantă colecţie de artă veche, manuscrise, cărţi vechi, tipărituri, obiecte de cult, icoane de lemn şi sticlă.

Vizita este permisă de luni până duminică, având intrarea liberă.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante muzee din România, cu o colecţie impresionantă de obiecte de artă grafică, sculptură şi pictură. Acesta se află într-un important edificiu baroc din Cluj-Napoca, muzeul deţinând opere impresionante, realizate de pictori de renume ca Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu şi Ştefan Luchian.

Muzeul de Artă a fost nominalizat la premiul EMYA la categoria “Cel mai bun muzeu European”, datorită valorosului patrimoniu de pictură, grafică şi artă decorativă pe care îl deţine, în anul 1997.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost fondat de către profesorul Romulus Vuia, fiind cunoscut datorită bogatului patrimoniu, ce cuprinde o mare colecţie de obiecte ţărăneşti tradiţionale, acestea fiind împărţite în două secţii: Secţia Pavilionară şi Parcul Etnografic “Romulus Vuia”. În secolul al XVIII-a a funcţionat ca cel mai important hotel al oraşului, astfel a găzduit numeroase baluri orășenești, la care au participat şi concertat compozitori şi muzicieni celebri ca Franz Liszt, Johannes Brahms, George Enescu şi Béla Bartók.

Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei se află într-o clădire monument cu arhitectură ce datează din secolul al XIX-lea în stil neoclasic, pe vremuri purtând numele de Casa Petrichevich-Horvath Daniel. Acest muzeu deţine una dintre cele mai importante secţii de istorie antică din ţară, ce cuprinde peste 400.000 de bunuri ce provin din descoperiri arheologice, colecţii medievale şi moderne. Marea atracţie a muzeului este colecţia egipteană, reprezentată de o mumie autentică în sarcofagul ei de lemn pictat, datând din secolul III î.Hr.

Teatrul Naţional “Lucian Blaga” şi Opera Română sunt două instituţii culturale adăpostite în aceeaşi clădire, ce este realizată în stil neo-baroc. Opera Naţională Română Cluj-Napoca este prima instituţie lirico-dramatică de stat din România, iar inaugurarea a avut loc la data de 25 mai 1920, cu spectacolul “Aida” de G.Verdi.

Statuia lui Matei Corvin Cluj-Napoca

Matei Corvin s-a născut în Cluj şi a fost regele Ungariei, domnind între anii 1458-1490. A fost iubit de către oamenii săi, aceştia dorind să ridice o statuie în amintirea lui. Statuia este făcută din bronz de către sculptorul Janos Fadrusz, el primind locul I pentru această capodoperă, la expoziția mondială de la Paris.

SFATURI PRACTICE CLUJ-NAPOCA

Cluj-Napoca este un oraş de întindere mare ce oferă numeroase posibilități pentru a avea parte de o vacanţă deosebită, astfel sunt necesare câteva informaţii pentru a vă ajuta în acest scop. Punctul de informare turistică Cluj-Napoca, vine în ajutorul turiştilor cu informaţii utile astfel încât aceştia să revină cu plăcere pentru a-şi petrece vacanța în Cluj-Napoca. Acesta este situat în inima oraşului, în apropierea sediului vechi al primăriei şi oferă informaţii referitoare la obiectivele şi traseele turistice din oraş, dar şi pentru cazare şi agrement. Sediul de informare oferă gratuit turiştilor, pliante, hărţi şi ghiduri turistice în mai multe limbi, dar şi acces la internet pentru alte informaţii turistice.

Tururile de oraş cu ghid sunt recomandate pentru turiştii ce au o călătorie scurtă sau vin doar pentru un weekend, datorită faptului că acestea sunt la preţuri foarte mici. Deşi aceste tururi sunt ieftine, ele sunt de mai multe feluri, cele mai căutate tururi dintr-o listă numeroasă fiind următoarele: Basic tour - oraşul comoară, durata este de 2-3 ore; All day long- oraşul comoară + Grădina Botanică + Muzeul Etnografic + Biserica din Feleac, durata 2-3 ore; Business Tour - prezentarea spaţiilor comerciale importante ale oraşului, durează 4 ore. Există numeroase centre de cumpărături, dar cel mai căutat loc, este Centrul comercial Central, situat în inima oraşului, acesta devenind în timp un important reper comercial pentru clujeni. Un important mall din oraş este Iulius Mall Cluj, acesta cuprinzând numeroase magazine, restaurante, un hypermarket, cafenele, un cinematograf, patinoar în aer liber şi o parcare subterană. Calitatea brandurilor şi designul deosebit al mallului, ajută ca traficul anual să fie foarte important, fiind o destinaţie principală pentru cumpărături şi distracţie.

CAZARE CLUJ-NAPOCA

Datorită numărului mare de studenţi existent şi a turismului de business înfloritor, Cluj-Napoca este un nucleu universitar si economic important al României. Ofertele de cazare sunt foarte variate, de la hosteluri până la hoteluri de 4 şi 5 stele. Nu trebuie omise pensiunile şi vilele, în special datorită faptului că unele dintre acestea au un specific tradiţional românesc, unde atmosfera este deosebită. De asemenea se optează recent din ce în ce mai mult şi pentru apartamente, fiind o alternativă bună pentru cei care nu pun foarte mare accent pe confort sau alte facilităţi speciale.

Cei mai mulţi dintre studenţii veniţi la studii, optează pentru cazarea la particulari în regim hotelier, această variantă fiind o bună alternativă economică pentru bugetul restrâns al oricărui student. De asemenea, turiştii care sunt interesaţi de o cazare la un preţ accesibil în regim B&B, pot alege pensiunea de 3 stele Vidalis, situată într-o zonă bună a oraşului, un loc liniştit şi curat. În plus, pentru un sejur deosebit, turiştii pretenţioşi cu un buget mai mare pot alege servicii de lux de 5 stele, hotelul Sungarden Golf & Spa Resort fiind considerat a fi o alegere bună, acesta punând la dispoziție de un teren de golf, o piscină în aer liber şi una interioară, mai multe baruri şi wellness.

Astfel, toate acestea vin în sprijinul oricărui turist interesat să petreacă câteva zile în oraşul Cluj-Napoca, pentru a-l ajuta să îşi găsească locul ideal de înnoptare.

Our top-rated cheap hotels in Cluj-Napoca

  495 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  372 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  641 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Cluj-Napoca