Hoteluri în Insulele Canare (Spania)

 1. 607 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  2.087 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 2. 288 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 1.084 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  2.265 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  808 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  493 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  671 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 4. 821 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  467 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024

Hoteluri în Insulele Canare

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Insulele Canare, Spania. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Insulele Canare!
 • Rezervați la prețul ideal!

INSULELE CANARE, PARADIS NEUITAT AL SPANIEI

Las Canarias sunt un arhipelag ce aparține Spaniei, format din șapte insule de origine vulcanică situate pe coasta de Nord-vest a Africii, în Oceanul Atlantic. Denumirea își are originea în latinescul “canis” (câine) datorită numărului mare de câini ce se găseau în această zonă. Paradoxal, există o pasăre care a fost denumită după numele acestora, canarul. Mitologia asociază origininea acestui tărâm cu Grădina lui Hesperide (nimfe). Din punct de vedere istoric, arhipelagul a fost cucerit de arabi și mai apoi de portughezi, iar spre sfârșitul secolului al XV-lea de spanioli. Populația locală numită guanches s-a contopit cu emigranții de-a lungul vremii.

Regiunea a devenit o destinație de top de vacanță pentru turiști datorită diversității peisajelor ce cuprind floră tropicală, plajelor spectaculoase, dunelor de nisip, pădurilor de pin și munților. Fiecare zonă are farmecul ei aparte, atracțiile sale unice care atrag vizitatori ani de ani. Ofertele de cazare sunt de asemenea variate, menite să satisfacă nevoile tututor. Clima prietenoasă și peisajele naturale de vis (4 rezervații naturale, 4 rezervații ale biosferei) sunt ingredientele principale ale unui concediu reușit în această regiune. < br/>

CULTURA

La capitolul gastronomie, Canarele oferă în prezent meniuri internaționale datorită globalizării. De la populația baștinașă s-au păstrat puține rețete printre care gofio , un fel de garnitură făcută din făină. Alte delicatese locale sunt vieja (un peşte cu gust asemănător crapului) şi sancocho , (peşte uscat fiert cu cartofi şi usturoi). Pe lângă acestea, harta gastronomică tradițională include diverse supe din pește și legume. Foarte apreciate sunt și brânzeturile locale. Multe dintre felurile de mâncare spaniole au fost preluate, printre care și nelipsitele gustări ieftine numite tapas sau papas arrugadas (cartofi fierți în coajă în apă sărată). Printre cele mai căutate deserturi se numără Bienmesabe (crema de migdale cu ou, miere) sau crema caramel flan. Toate acestea pot fi însoțite de sangría sau lichiorul de banane cobana.

La fel ca pe teritoriul Spaniei, pe arhipelag au loc evenimente și festivaluri strâns legate de sărbătorile catolice. Pe 7 ianuarie străzile marilor orașe se umplu de costume colorate din marile procesiuni organizate cu ocazia sărbătorii celor Trei Magi. În februarie are loc de obicei un mare Carnaval asemănător celui din Caraibe. Pe 30 mai sunt zilele statului- Día de las Canarias. Corpus Cristi este o sărbătoare religioasă (dată variabilă) în cadrul căreia au loc procesiuni pe străzile împodobite cu „covoare” din nisip colorat sau din cenuşă vulcanică şi sare. Localnicii îşi împodobesc casele cu steaguri, flori şi frunze de palmier. Cele mai importante sărbători rămân Las Romerías , când localnicii își îmbracă costumele tradiționale și ies pe străzile pline de lumini colorate. În afară de evenimentele națioanale, pe fiecare insulă au loc evenimente și sărbători menite să celebreze cultura locală și să garanteze un sejur de neuitat.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul din Canarias este de tip subtropical oceanic, influenţat de vânturile răcoroase şi de curentul cald al Golfului. Temperaturile anuale sunt favorabile plajei și înotului pe mai toată durata anului. În cea mai caldă lună a anului, temperatura maximă nu depașește 30 de grade. Acest climat foarte favorabil care creează o stare de wellness care se reflectă în caracterul prietenos al oamenilor de aici, atât locuitori, cât și străini care au ales regiunea pentru petrecerea concediului. De aceea unitățile de cazare stau la dispoziția turiștilor cu cele mai bune condiții pe tot parcursul anului. Fiecare zonă principală este presărată cu hoteluri de lux.

Canarele sunt un paradis al vacanţelor de relaxare, al sporturilor nautice sau al turismului montan. Se oferă condiţii excelente pentru scufundări, cluburi şi cursuri pentru începători. Printre preferințele turiștilor se mai află și pescuitul sportiv. Vânturile pasat favorizează practicarea windsurfingului şi a surfingul. Amatorii de golf își pot desfășura cu plăcere activitatea pe unul dintre numeroasele terenuri amenajate. Pentru cei mai comozi, hotelurile pun la dispoziție terenuri de tenis de câmp şi de minigolf, precum şi de centre de fitness dotate cu jacuzzi.

DE RECOMANDAT

În Canare, cele mai populare destinații sunt insulele mai mari, Gran Canaria, Tenerife sau Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, însă odată ajunți aici, turiștii trebuie să facă o excursie și în Hierro și Gomera. Fiecare dintre acestea are de oferit ceva aparte: marile oaze turistice se află în centrul arhipelagului Gran Canaria şi Tenerife , cele mai extinse plaje se află pe Fuerteventura , cele mai frumoase peisaje vulcanice se găsesc în Lanzarote , iar o atmosferă mai retrasă într-un peisaj romantic natural poate fi regăsit în La Palma , Gomer şi Hierro. Majoritatea turiștilor își rezervă cazarea în centrul arhipelagului, unde este mai ușor de găsit un hotel la prețuri avantajoase.

Las Canarias dispun de numeroase atracții turistice, dar printre cele mai populare se enumeră: Grădina Zoologică Loro Parc, Piramidele Negre , Aquapark, Grădina Botanică și Muntele Teide din Tenerife; Gran Canaria este pe de altă parte un mic continent în sine ce prezintă numeroase puncte de interes ca Pico de las Nieves, Telde (vechi oraș, reședință a regelui berberilor), Fataga (pentru cele mai frumoase peisaje pitorești) și capitala Las Palmas de Gran Canaria. Supranumită Isla del Fuego , Lazarote oferă un peisaj vulcanic cu mici cratere și lavă solidificată, și aparține Patrimoniului Umanității. Aici se pot admira repere naturale ca Parcul Național Timanfaya (peisaj vulcanic unic care acoperă un sfert din suprafață), El Golfo - un crater magnific din piatră, semi-circular şi Mirador del Rio. O excursie în Fuerteventura oferă 13 spaţii naturale protejate: Malpais Grande , Chico , acoperite cu lavă, Saladar de Jandia (punct de interes ştiinţific) monumentul natural Muntele Tindaya sau El Jable , teritoriu de circa 20 km² acoperit de dune de nisip.

Indiferent de alegerea zonei sau a sezonului, Canarele sunt gata să încânte orice turist. Unitățile de cazare din Canare pun la dispoziția acestora o gamă variată de alegeri, fie că este vorba de alegerea unui all inclusive sau a unui last minute.