Hoteluri în Toscana (Italia)

  671 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Toscana

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Toscana, Italia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Toscana!
 • Rezervați la prețul ideal!

TOSCANA, TĂRÂMUL ARTEI ŞI AL VINULUI

Toscana, leagănul Renaşterii italiene este considerată o adevărată splendoare antică dar în acelaşi timp o bijuterie modernă. Aflată pe harta celor mai vizitate destinaţii de vacanţă din lume, Toscana este o regiune binecuvântată de natură, situată în centrul Italiei de la Marea Tireniană până la Apenini. Toscana găzduieşte uimitoare oraşe protejate şi integrate în patrimonial Unesco - Florenţa, Siena, San Gimignano Arezzo, Pisa, care vă aşteaptă să le descoperiţi frumuseţea şi vă vor încânta cu oferta diversificată a unităților de cazare.

CULTURA

Prezenţa artei şi a culturii este notabilă la fiecare colţ de stradă, orice detaliu având o însemnătate istorică iar pentru a vă bucura de acestea, serviciile last minute vin în întâmpinarea turiștilor cu preţuri accesibile. Aveţi posibilitatea de a alege de la hotel de 5 stele, pensiune până la cazare mai ieftină în cadrul unei case autentice unde se poate experimenta traiul autentic, ospitalitatea localnicilor şi nu în ultimul rând produse tradiţionale făcute în casă. Bucătăria toscană pune accent pe mâncărurile tradiţionale având la bază legumele, peştele, carnea de vânat, pastele şi un amalgan de condimente. Regiunea este bine cunoscută pentru mistreţii săi sălbatici, cerbi, iepuri, fazani dar şi pentru trufele albe. Antreurile sunt reprezentate în general de platouri de prosciutto şi mortadella servite alături de măsline, frunze de salată sau brânzeturi servite cu dulceţuri variate. ”Pici”sunt pastele specifice zonei, foarte populare în combinaţie cu brânză Pecorino (de oaie) şi piper. La categoria deserturi nu trebuie ratate ”castagnaccio”- tort de castane, ”buccellato” - tort anason şi ”cantuccini” - biscuiţi tari, cu migdale savuraţi alături de un vin dulce. Vinurile roşii - Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, brânzeturile Pecorino precum şi mezelurile tradiţionale locale, din carne de mistreţ fac din bucătăria toscană una simplă însă foarte apreciată şi gustoasă.

În ceea ce priveşte evenimentele culturale, religioase şi folclorice, Toscana are un calendar foarte bogat. O excursie în Toscana în perioada verii vă va ajuta să înţelegeţi tradiţiile şi obiceiurile prin participarea la evenimentele şi festivităţile care au loc în această regiune. Dacă sunteți gurmand, puneți pe listă festivaluri culinare precum Festivalul ciupercilor şi al castanelor din Vivo d’Orcia, Festivalul vinului clasic Chianti, Festivalul uleiului de măsline sau Târgul Artizanal de Ciocolată din Florenţa.

Iubitorii de muzică sunt invitaţi în august la “Tuscan Sun Festival”, un mix de concerte, expoziţii artistice şi manifestări culturale de tot felul. Unul dintre cele mai importante evenimente din această regiune rămâne totuşi Carnavalul din Viareggio, între 26 februarie şi 3 martie, faimos pentru carele alegorice uriaşe şi costumele ingenioase ale toscanilor.

Un concediu în luna iulie vă garantează o incursiune în timp datorită “Festivalului medieval de la Monteriggioni” unde veţi întâlni locuitori îmbrăcaţi în costume de epocă, veţi lua parte la dueluri şi acrobaţii. La fel de interesante sunt şi Festivalul de împins butoaie din oraşul Montalcino precum şi Palio di Siena, cursa hipică ce are loc în Piazza del Campo, Siena care se desfăşoară în zilele de 2 iulie şi 16 august. Beneficiaţi de ofertele last minute şi răsfăţaţi-vă la spa-ul natural Terme di Saturnia, un grup de izvoare cu ape sulfuroase cunoscute pentru proprietăţile lor terapeutice.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Toscana reprezintă paradisul podgoriilor, al lanurilor întinse de culturi de maci şi plajelor scăldate de razele soarelui dar totodată tărâmul cu cele mai multe oraşe şi sate medievale ce vin să completeze un cadru natural de excepţie.

Toscana are o climă tipic mediteraneană, cu veri calde şi ierni blânde. Cea mai potrivită perioadă pentru petrecerea unui concediu în Toscana este primăvara când natura prinde viaţă şi colorează regiunea în nuanţe aprinse iar temperaturile sunt blânde. Pentru petrecerea unui sejur la mare în perioada estivală este necesară rezervarea din timp întrucât gradul de ocupare al unităţilor de cazare este maxim.

O excursie cu maşina prin Chianti este una dintre cele mai fascinante experienţe pe care o puteţi trăi în Italia. Chianti plasează Toscana pe harta mondială a viniculturii datorită soiurilor de vin aromate şi dealurilor pline de verdeaţă, împânzite de podgorii nesfârşite şi plantaţii de măslini, a satelor tradiţionale şi caselor din piatră caracteristice zonelor rurale. Descoperă farmecul ascuns al satelor şi dramatismul peisajelor într-o incursiune cu bicicleta prin Cortona, Anghiari, Montaione, Arezzo şi Lucca cu provincia Versillia.

Doritorii de soare şi mare se pot refugia pe Coasta Toscanei, între Livorno şi Piambino unde vă aşteaptă plaje cu nisip fin şi păduri înverzite presărate cu ruine etrusce sau edificii medievale. Posibilitatea practicării sporturilor de apă precum scufundări, surfing şi a serviciilor de cazare ieftină într-una din vilele sau pensiunile din apropierea plajei denotă că Toscana îndeplineşte toate condiţiile pentru petrecerea unei vacanţe de vis.

Iubitorii de istorie trebuie să-şi îndrepte paşii spre Volterra, fostă metropolă a poporului preroman. Oraşul este înconjurat de faţadele unor palate medievale care culminează cu Poarta Oraşului, Porta all’Arco cu o înălţime de 6 metri şi ruinele zidului de apărare. San Gimignano vă întâmpină cu 13 turnuri înălţate către cer, cu ruinele unor palate şi biserici şi cu Duom-ul ce datează din secolul al XII-lea unde sunt expuse lucrări din perioada Renaşterii timpurie. Arta este la mare căutare în Toscana, în acest sens existând foarte multe muzee şi galerii, precum Galeriile Uffizi unde se află picturi ale lui Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli şi Raffaello.

DE RECOMANDAT

Florenţa, capitala artistică a Europei şi orasul-muzeu al Renaşterii vă invită să-i descoperiţi frumuseţea copleşitoare. Majoritatea obiectivelor turistice se află în centrul oraşului precum Palazzo Vecchio, Domul din Florenţa, Giotto’s Tower, Biserica Santa Croce şi Santa Maria Novella. Traversați râul Arno spre celebrul Ponte Vecchio, cel mai vechi pod din oraş şi vizitați Palazzo Pitti, care datează tocmai din anul 1558. Hotelurile sunt dispersate în jurul centrului oraşului şi la câteva minute de cele mai multe muzee şi obiective ale oraşului. În acest sens, Hotelul Antica Torre di via Tornabuoni este cel mai popular datorită raportului calitate - preţ şi a ospitalității personalului.

Siena are origini etrusce şi ascunde numeroase atracţii precum Piazza del Campo, una din cele mai frumoase piaţe medievale din Italia, Palazzo Pubblico, Primăria, turnul Torre del Mangia sau Domul gotic construit din marmură albă, considerat perla arhitectonică a oraşului. Pentru un popas de cel puţin o zi în Siena, hotelul La Certosa vă stă la dispoziţie cu deliciile gastronomice ale restaurantului Il Canto, unul dintre cele mai elegante şi rafinate restaurante din zonă. Oraşul medieval Montepulciano domină platoul unui vârf de deal oferind o privelişte uluitoare asupra văilor din împrejurimi îndesite cu palate renascentiste, biserici vechi si pieţe fermecătoare.

Oraşul de coastă Pisa este un magnet pentru turiştii care populează Piazza dei Miracoli şi se bucură de serviciile oferite de hotelurile şi vilele moderne. Simbolul oraşului Pisa este celebrul turn înclinat care face parte dintr-un asamblu de clădiri medievale aflate în Piaţa Domului. Lista atracţiilor turistice din zonă include Domul Santa Maria Assunta, Palazzo della Carovana, Biserica Santo Stefano, Piazza dei Cavallieri şi Muzeul Naţional San Matteo.

Lăsaţi-vă purtați într-un sejur de vis în Toscana – locul de naştere al perioadei de excepţie a Renaşterii.