Hoteluri în Sicilia (Italia)

  681 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  2.670 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 1. 649 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  626 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.432 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Sicilia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Sicilia, Italia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Sicilia!
 • Rezervați la prețul ideal!

SICILIA, INSULA MULTICULTURALĂ A ITALIEI

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană şi una dintre bijuteriile turistice ale Italiei. Casa celui mai înalt vulcan activ al Europei, Sicilia vă invită să descoperiţi cultura şi istoria vestigiilor arheologice, care spun povestea netrunchiată a originii antice a Trinacria, vechiul nume al regiunii. Aflată pe harta destinaţiilor de vacanță ce cuprinde numeroase locaţii înscrise în patrimoniului Mondial UNESCO, Sicilia este locul ideal pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

CULTURA

Mari amatori de distracţie, sicilienii organizează numeroase festivităţi pline de culoare, intrucât dacă vă planificaţi concediul în Sicilia veţi avea parte de o atmosferă relaxantă şi voie bună. Posibilităţile de cazare sunt variate de la hoteluri şi vile moderne până la unităţi cu servicii mai ieftine precum casele tradiţionale unde veţi deprinde obiceiurile şi tradiţiile localnicilor. Petrecerile sunt la apogeu în jurul datei de 14 iulie când se sărbătoreşte Santa Rosalina, cel mai popular eveniment din Sicilia. Amestecul de credinţă, folclor şi tradiţii se poate remarca şi la sărbătorile Santa Agata din Catania, Santa Lucia în Syracuze şi renumita precesiune din Vinerea Mare, când credincioşi în starie de sărbătoare se plimbă cu torţe în mână pe străzile oraşelor.

Vă plac piesele de teatru, concertele de muzică clasică, jazzul sau baletul? În incinta teatrului Taormina, în fiecare an se poate asista la nenumărate spectacole de teatru, incluzând şi festivalul de cinema, o ceremonie care premiază cele mai bune filme. Căldura şi bucuria de viaţă a sicilienilor poate fi văzută în timpul sărbătoririi Carnavalului, cea mai colorată festivitate a anului. Carnavalul Acireale este cel mai cunoscut carnaval al Siciliei datorită ornamentelor făcute din hârtie şi lipici care decorează parada împreună cu participanţii îmbrăcaţi multicolor.

Bucătăria sicilană, ca mai toată gastronomia italiană, are la bază preparate sănătoase şi proaspete incluzând ulei de măsline, citrice, fructe de mare, peşte şi brânzeturi. Amprenta diferitelor popoare se resimte în gama diversifică de aperitive, de la „croquettes“ de orez la „cazzilli“ şi „crispeddi“ din provincia Catania până la pastele gătite în moduri diferite: cu roşii, sardele, branză ricotta şi migdale, vinete sau urdă sărată. Multe dintre produsele culinare siciliene sunt marcă înregistrată, fapt ce situează Sicilia pe harta gastronomică a lumii privind autenticitatea ingredientelor sale. Uleiul de măsline extravirgin, portocalele roşii şi zemoase, roşiile Pachino, caperele Pantelleria, brânzeturile Ragusano şi Pecorino precum şi Nocellara del Belice sunt doar unele din ingredientele care dau savoare preparatelor din Sicilia. Embleme ale gastronomiei siciliene sunt „Arancini” – chifteluţe de orez umplute cu sos ragu şi mozzarella şi „Caponata” - un aperitiv tradiţional ce constă în tocăniţă de legume cu vinete, roşii şi măsline, perfectă pentru vară. Toate acestea se servesc cu un pahar de vin de excelentă calitate, puternic şi corpolent precum Corvo Rosso, Regaleali, Etna Rosso şi Cerasuolo di Vittoria.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Clima în Sicilia este blândă, cu veri calde şi uscate cu temperaturi cuprinse între 25-35°C şi ierni umede, temperaturile oscilând între 15-20°C. Sezonul ploios ţine din octombrie până în mai, noiembrie fiind cea mai ploioasă lună. “Primăvara Siciliană”, renumită în special datorită florilor luxuriante şi a coloritului lor divers este cel mai plăcut anotimp pentru petrecerea unui concediu. Templele antice greceşti, oraşele baroce, frumuseţea peisajelor naturale şi metropolele moderne cu infrastructuri turistice luxoase definesc Sicilia ca destinaţia perfectă pentru petrecerea unui sejur de vis.

Cele 9 plaje distinse cu Steagul Albastru pentru calitate, înconjurate de hoteluri şi restaurante moderne în combinaţie cu forţa valurilor şi puterea vântului sunt elemente definitorii pentru o vacanţă plină de adrenalină. Sporturile de apă precum windsurfing, kitesurfing pot fi practicate în locuri precum San Vito lo Capo, Mondello, Marina di Ragusa, The Aeolian Islands, Pantelleria, Lampedusa. Pentru cei mai aventuroşi, scufundările în zona Ustica vă vor dezvălui un paradis necunoscut cu peşteri şi golfuri. O excursie în parcul de distracţie Etnaland echipat cu tobogane Kamikaze, Black Hole, Rio Anaconda, piscină cu valuri vă garantează distracţie şi senzaţii tari. Iubitorii de plimbări în aer liber pot încerca rutele parcurilor naturale din Sicilia sau pot alege să exploreze regiunea călare sau pe biciclete. Pentru a vă ascunde de soarele toropitor al verii, oraşul medieval Erice vă va încânta cu temperaturi ceva mai suportabile şi cu castelul Venus, o uimitoare construcţie săpată aproape vertical în munte.

Dacă sunteţi pasionaţi de istorie şi doriţi să călcaţi pe urmele arheologilor, principalul punct de pornire ar fi exploatarea vestigiilor antice aflate pe lista patrimoniului Mondial UNESCO: Valea Templelor din Agrigento, Villa Romana del Casale lângă Piazza Armerina, oraşul Noto Valley, oraşul Siracusa cu Necropolisul din Pantalica,

Sicilia este o regiune a apei şi a vulcanilor iar gama serviciilor spa este pe placul tuturor celor ce doresc să evadeze din stresul de zi cu zi şi să se relaxeze prin terapii de regenerare şi tratamente de înfrumuseţare. Cele mai importante staţiuni sunt Sciacca, cu faimoasele peşteri Stufe di San, Calogero, cu izvoare termale ale căror temperaturi ating 40 de grade Celsius sau Acireale, unde apele subterane se amestecă cu sulful emanat de vulcanul Etna.

DE RECOMANDAT

Palermo este este cel mai popular centru turistic al Siciliei, facilităţile de cazare fiind mereu ocupate în sezonul estival. În acest sens hotelul Grand Wagner este cel mai popular în prefererintele turiştilor care doresc o privelişte uimitoare asupra centrului oraşului. Atmosfera este aceea a unei veselii molipsitoare datorită jovialităţii localnicilor şi a amestecului de mare, soare, căldură şi distracţie fără sfârşit. Obiectivele culturale şi istorice sunt răsfirate pe tot teritoriul oraşului, Palermo fiind renumit în special pentru Teatro Massimo din Palermo, loc în care au fost făcute filmări pentru partea a III-a din “Nasul” şi Duomo, catedrala romană din secolul al 12-lea. Catacombele dei Cappuccin reprezintă un labirint subteran cu cripte sub mânăstirea Cappuchin, unde mii de persoane mumificate sunt păstrate într-o stare foarte bună dar în același timp, într-o atmosferă înfricoșătoare. O excursie în Monreale oferă priveliști asupra Golden Shell – o vale cunoscută pentru măslinele sale, culturile de portocali și aluni. Catedrala din Monreale este un splendid model al arhitecturii normande iar mina din zonă este renumită pentru pereţii de sare decoraţi în mod natural de pietre de diferite nuanţe aranjate în cercuri concentrice.

Catania vă ademeneşte cu un mix de arhitectură romană, bizantină şi barocă. Situată la poalele muntelui Etna, Catania este un oraş vibrant cu străduţe înguste împânzite cu baruri şi cafenele iar oferta diversificată a unităţilor de cazare vă va satisfacere orice aşteptare. Dacă preferaţi aerul medieval al oraşului, hotelul Antiche Volte întruneşte pe deplin acest aspect. Supranumită „Perla Neagră a Marii Ionice“, Catania găzduieşte vestigii istorice şi monumente religioase precum Catedrala Sfânta Agatha, Piaţa Universităţii, Castelul Ursino, Biserica Închisorii Sfintei Agatha, Abaţia Mare şi Mică a Călugăriţelor Benedictine.

Locul de naştere al matematicianului Arhimede, Siracuza, este denumit oraşul „grecesc” al Siciliei datorită istoriei, amfiteatrelor şi arhitecturii greceşti. Destinaţiile de neratat din această zonă sunt Templul lui Apollo, Fântână Arethusei, Teatrul Grecesc, Templul lui Zeus, Catedrala din Siracusa şi Amfiteatrul Roman. Cu o privelişte mirifică asupra mării, Taormina este una dintre cele mai pitoreşti oraşe ale Siciliei. Teatrul Grecesc din Taormina vă va încânta cu arhitectura romanică iar cazarea ieftină în unităţi precum hotelul Taodomus vă vor atrage în acest paradis urban.

Profitaţi de ofertele early booking şi last minute în Sicilia care vă vor îndeplini visul de a ajunge cu costuri reduse pe acest tărâm încărcat cu artă, istorie şi peisaje forminabile.