Hoteluri în Sardinia (Italia)

  948 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.008 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 1.123 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 803 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 1.434 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 4. 691 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:sept. 2024
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Sardinia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Sardinia, Italia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Sardinia!
 • Rezervați la prețul ideal!

SARDINIA, INSULA UITATĂ A ITALIEI

Ancorată în apele albastre ale Mării Mediterane, Sardinia se remarcă prin împletirea perfectă a tuturor formelor de relief pe pământ italian. Consacrată datorită fabuloasei Costa Smeralda, Sardinia surprinde prin frumuseţea peisajelor, varietatea structurilor de agrement şi cazare şi prin bogata sa istorie. De la enigmaticele turnuri rotunde făcute din piatră, cunoscute sub numele de ”nuraghi”, și străzi romane autentice până la ruine ale vechilor orașe şi tradiţiile locale, toate acestea fac din Sardinia o destinaţie de vacanţă aparte.

CULTURA

Legendara poftă de viaţă a italienilor transformă Sardinia într-un paradis al petrecerilor tradiţionale, al evenimentelor religioase sau al festivalurilor de tot felul. În perioada 2-4 martie are loc faimosul Carnaval din Sicilia care uimește prin coloritul costumaţiilor şi buna dispoziţie a localnicilor. Festivalul ”Sunt Efisio” din Cagliari este un eveniment tradiţional cultural prin care se comemorează sfântul care a salvat Sardinia de ciumă. Acest eveniment se întinde pe durata a 4 zile şi 4 nopţi, fiind unul dintre cele mai importante festivaluri religioase din Sardinia. ”Sartiglia” - una dintre cele mai impunătoare şi solemne ceremonii a sarzilor se desfăşoară în lunile februarie-martie pe străzile orășelului Oristano, când călăreţi îmbrăcaţi în alb gonesc pe străzile oraşului purtând măşti enigmatice. Călătorii cinefili se vor simţi în paradis pentru că în Sardinia au loc numeroase festivaluri de film precum Festivalul de film independent „Una Notte în Italia”, din insul Tavolara, unde timp de 3 nopţi pot fi vizionate filme bune la lumina lunii.

Gastronomia este una dintre plăcerile esenţiale ale unei excursii în Sardinia pentru că aici veţi putea savura din multitudinea de preparate în pizzeriile şi restaurantele din regiune. Bucătăria din Sardinia este puţin diferită de cea din restul Italiei, fiind vestită pentru aromele unice provenite din amestecul tipic mediteranean cu influenţe catalane. Oferta culinară include de la tipicele preparate italieneşti precum pizza sau paste până la mâncăruri tradiţionale cum ar fi ”bottarga antipasti” (icre de peşte) şi “malloredus” – o pastă de şofran cu sos de roşii, cârnaţi sau brânză, gnocchi cu spanac, ouă şi smântâna şi “panadas” - o plăcintă cu carne. O delicatesă sardiniană care se adresează celor tari de inimă este “casu marzu” - un sortiment de brânză de oaie cu larve vii de insecte. La toate acestea se potrivesc de minune faimoasele vinuri locale ca Vernaccia di Oristano, Nepente Cannonau, Capichera sau dacă doriţi să vă delectaţi cu arome mai rafinate, restaurantul Letizia din oraşul Nexis vă stă la dispoziţie. Ichnusa, berea locală din Sardinia, este un sortiment de bere lejeră, nu foarte acidulată și nici prea amăruie.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Clima mediteraneană blândă face din Sardinia un loc potrivit de vacanţă tot timpul anului. Dacă planificaţi un sejur în Sardinia cu plajă şi soare, puteţi alege orice lună în intervalul mai-octombrie. Trebuie considerat însă că în lunile iulie şi august majoritatea facilităţilor de cazare ce oferă servicii all inclusiv până la pensiunile mai ieftine sunt foarte aglomerate.

Aflată pe harta celor mai căutate destinaţii turistice, Sardinia atrage iubitorii de natură, pasionaţii de aventură dar și pe cei ce caută relaxarea la malul mării. Pentru o imagine de ansamblu a frumuseţii Sardiniei, o drumeţie pe muntele „La Marmora” din Parcul Naţional Gennargentu - cel mai înalt punct de pe insulă, vă va ului cu un peisaj unic cu stânci ascuţite, ape limpezi şi grote ascunse. Călătoria cu „trenino verde” de pe coasta de est până în Mandas, vă va încânta cu un traseu printre munţi, pajişti şi o rezervaţie naturală. O excursie cu barca din Alghero până în gura grotei Grotta di Nettuno şi explorarea acesteia vă vor purta pe un tărâm de basm printre bolovani care îşi fac apariţia din apă, stalactite năucitoare şi peşteri întortocheate.

Un concediu în Sardinia în care să vă relaxaţi pe o plajă cu nisip fin şi să faceţi baie în apele cristaline ale mării este calea de evadare din agitaţia urbană. Multitudinea de plaje începând cu cele din Costa Smeralada, dar şi La Pelosa din Stintino, Cala Mariolu, Cala Luna sau Biderosa vă vor face să uitaţi de stresul zilnic şi să vă distraţi. Dacă sunteţi pasionat de surf, kitesurf sau windsurf atunci plaja La Cinta sau insula plutitoare Gabbiani, vă stă la dispoziţie în lupta cu valurile. Sardinia este celebră pentru o specie de corali roşii, aşa că dacă preferaţi sporturi precum scuba diving şi snorkeling zonele marine Capo Carbonara sau Costa Smerlada sunt cele mai indicate.

DE RECOMANDAT

Costa Smeralda este celebră pentru plajele sale însorite şi golfurile abrupte, fapt ce include insula Sardinia pe harta destinaţiilor de top din Europa. Punctul central al regiunii este orasul-stațiune Porto Cervo, care adăposteşte yachturile private ale celebrităţilor. Facilităţile de cazare şi agrement includ hoteluri de 5 stele, resorturi elegante precum şi restaurante exclusiviste ce deservesc o clientelă sofisticată şi pretenţioasă denotă extravaganţa şi luxul insulei.

Alghero este una din cele mai populare staţiuni din insulă, denumită şi “Mica Barcelona” datorită originii sale catalane. Oferta diversificată a structurii turistice din zona se pliază pe preferinţele şi bugetele tuturor: de la pensiuni cu cazare ieftină până la hoteluri cu servicii all inclusive. Alguer Vella, oraşul vechi se evidenţiază prin aspectul medieval, cu străduţe labirintice decorate cu vegetaţie luxuriantă. Frumuseţea cadrului natural cu plaje şi pesteri precum Grotta di Nettuno împreună cu situl preistoric Nuraghe di Palmavera sau necropola Anghelu Ruju sunt principalele motive pentru care trebuie să vizitaţi Alghero.

Rezervaţi-vă câteva zile din concediu pentru vizitarea capitalei Cagliari, unul dintre cele mai verzi oraşe ale Italiei datorită numeroaselor grădini publice şi parcuri precum Molentargius Saline. Vechiul oraş, Castello, este înconjurat de un zid medieval ce se ridică lângă ţărm de unde veţi putea zări Catedrala Santa Maria şi Santa Cecilia, Bastionul Saint Remy sau Basilica San Saturnio. Străzile înguste cu piatră cubică, ce datează din secolul 13 sunt martore ale ruinelor străvechi, turnurilor San Pancrazio şi dell’Elefante, Poarta Leului şi ghetoul evreiesc. Terasele şi restaurantele de pe plaja Poetto şi Piazza Yenne sunt într-o permanentă agitaţie iar hotelurile din zonă sunt suprasolicitate, hotelul Grillo fiind cel mai căutat.

Faceţi o scurtă incursiune în bogata istorie a Sardiniei şi bucuraţi-vă de un sejur last minute printre ruinele sitului arheologic Tharros. Coloanele din băile publice sunt încă în picioare, împreună cu apeducte şi temple iar amfiteatrele au vedere spre mare. Obiectele găsite - sculpturi, urne funerare, ceramică cu ocazia săpăturilor arheologice sunt expuse la Museul Giovanni Marongiu în oraşul Cabraş şi la muzeul Antiquarium Arborense în Oristano.

Castelsardo este un orăşel pescăresc plin de viaţă, unde două stiluri arhitectonice vă îmbie la plimbare: casele vopsite colorat şi înşirate pe drumurile ce duc către dealul din mijlocul localităţii şi oraşul vechi medieval aflat în interiorul zidurilor cetăţii din vârful dealului. Catedrala Dom din piaţa centrală este una dintre piesele de arhitectură fină rare din Sardinia , cu sculpturile sale interioare în lemn şi criptă.