Hoteluri în Mallorca (Insulele Baleare, Spania)

 1. 1.036 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  724 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 1.047 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 3. 658 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 4. 636 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  742 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Mallorca

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Mallorca, Spania. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Mallorca!
 • Rezervați la prețul ideal!

MALLORCA, INSULA PERLELOR

Plutind între Ibiza și Menorca, în bazinul Mării Meditaraneene, se află Mallorca , una dintre destinațiile de top pe harta a milione de turiști. Cea mai mare dintre insulele Baleare, Mallorca este cunoscută atât pentru plajele sale încântătoare, peisajele mirifice din păduri de pin și palmier sau lanțurile muntoase, cât și pentru momumentele sale, martori ale unei istorii zbuciumate. Regiunea a fost ținta multor cuceriri de-a lungul timpului, de la fenicieni, cartaginezi, romani, mauri până la spanioli, care o dețin în prezent.

Orașele istorice și satele fermecătoare cu biserici medievale, castele vechi și muzee de artă sunt o adevărată încântare pentru vizitatori. Farmecul Mallorcăi este redat tocmai de acestă simbioză dintre cultură și natură. La o simplă plimbare, turiștii pot admira satul medieval fortificat Alcudia, apoi pot pătrunde în tainele unei mănăstiri din secolul XV, ca mai apoi să se relaxeze pe o plajă din una dintre nenumăratele stațiuni. În ceea ce privește cazarea, prețurile diferă în funcție de sezon. Lunile iulie și august sunt cele mai scumpe fiind și cele mai aglomerate, iar în restul anului există oferte avantajoase pentru toate bugetele.

CULTURA

Gastronomia locală a împrumutat multe dintre deliciile bucătăriei spaniole. Cel mai popular fel de mâncare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Printre cele mai cunoscute tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat), șuncă locala, brânzeturi, sote de rinichi în cherry, frigărui de carne și fructe de mare. Un alt aperitiv foarte recomandat este platouas (felii de pâine prăjită acoperite cu felii de somon, caracatiță, sardine, midii, cod cu legume și icre). Dintre supe, cele mai căutate sunt supa maiorcheză (cu legume, carne și ciuperci), supa de migdale, supa de ajo (usturoi) sau ciorba cu măruntaie. La mare căutare este și paella în special cea cu fructe de mare. La fel de apetisante sunt și callos a la madrileña (măruntaie), cocido madrileño sau oreja de cerdo (ureche de porc). Ca desert, nu trebuie ratate faimoasa ensaimada sau prăjitura Gato cu înghețată. La capitolul băuturi, învingătoare este cu siguranta sangria (vin, fructe și brandy). Pentru cei ce preferă vinul, există numeroase oferte: Ses Nines, José L. Ferrer, Mont Ferrutx., Macia Batle crianza, Mortitx, Moli de Vent, etc.

Mâncare bună poate fi savurată într-o atmosferă de veselie și petrecere pentru că Mallorca este plină de viață, cu petreceri în aer liber și numeroase festivaluri. Cele mai multe evenimente se organizează în Palma de Mallorca, cea mai populară regiune din Mallorca. Aici încă din ianuarie se celebrează un eveniment deosebit: Procesiunea celor 3 Regi în cadrul căreia se organizează o paradă pentru a-i întâmpina cei 3 regi, Gaspar, Baltasar y Melchor, care oferă cadouri și dulciuri copiilor. O altă festivitate importantă este sărbătoarea lui San Sebastian , patronul orașului, Cu acest prilej Palma de Mallorca este animată de concerte, focuri de artificii și grătare în aer liber. Petrecerea continuă și luna următoare cu cel mai colorat eveniment din Palma, Carnavalul , sărbătorit anual între 7 și 13 februarie. Acesta este marcat de costumele spectaculoase ale dansatorilor, muzică și focuri de tabără. În martie turiștii pot asista la un târg de ceramică în cadrul Fira del Fang din orașul Marratxi, unde sunt expuse toate piesele lucrate manual. Urmează o perioadă de festivități religioase celebrate cu ocazia celebrei Semana Santa ( Săptămâna Mare) când localnicii se îmbracă în costume și merg în procesiuni pe străzi.

Distracția la superlativ începe o dată cu concediul de vară, adică în iunie. Venirea verii este sărbătorită de Nit de Foc un eveniment anual cu cele mai spectaculoase focuri de artificii. în timpul verii, Orchestra Simfonică a orașului Palma concertează de două ori pe lună la Auditorium, unde turiștii interesați de manifestări artistice pot viziona spectacole de balet, operă, și piese de teatru. Viața de noapte este mereu agitată, tinerii putând alege între discoteci, cluburi și baruri cu muzică live. În august are loc Sant Agusti ce prezintă turiștilor dansuri Cavallets (copiii costumați în cai de carton și urmăriți de giganți). Pe fundal se ascultă muzică de cimpoaie, fluiere și tobe. Toamna se organizează Mare de Deu de la Salut cu ocazia sărbatorii Fecioarei Maria. În ziua sărbătorii, pe 8 septembrie, are loc întâi ceremonia religioasă, după care se continuă cu muzică si dansuri folk.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul din Mallorca este mediteranean, plăcut, cald și însorit aproape tot timpul anului. Vara este perfectă, fără căldură sufocantă datorită brizei mediteraneene, iar iarna, temperaturile nu scad de obicei sub 10 grade Celsius. Unitățile de cazare dotate cu toate facilitățile stau la dispoziția vizitatorilor pe toată perioada anului, dar sezonul estival este cel în care toate hotelurile sunt pline.

Turiștii ce optează pentru un sejur aici, nu se vor plictisi niciodată. În afară de minunatele plaje unde se pot relaxa, există numeroase activități pe care le pot practica în Mallorca: plimbări cu bicicleta, golf tenis, navigație, scufundăriși alte sporturi nautice, și nu în ultimul rând zboruri cu parapanta. Pentru iubitorii de sporturi extreme, se poate practica și kite surfing (sport ce se aseamănă cu schiul nautic, dar, în locul unei ambarcațiuni, sportivul este tras de un așa zis zmeu (kite) cu ajutorul căruia poate atinge viteze de peste 50 km/h și poate „zbura” până la altitudini de 10 m pentru câteva secunde). Pentru cei ce iubesc munții, se organizează drumeții în Serra de Tramuntana, sau pot opta pentru diferite sporturi montane.

DE RECOMANDAT

Orice concediu în Mallorca trebuie să includă vizitarea capitalei acestui tărâm idilic, orașul Palma de Mallorca. Notorietatea acestuia se datorează unor obiective turistice celebre la nivel mondial: catedrala La Seu , clasată în top 4 mondial al celor mai frumoase lăcașe de cult, și Palatul Almudaina , reședința regală de vară. Întreg orașul constituie o galerie de artă în aer liber datorită palatelor (Palatul Regelui Sancho, Palatul March), castelelor (Castell de Bellver), moscheilor, băilor arabe și catedralelor. Locurile de petrecere a timpului și de distracție nu lipesesc de pe harta întregii capitale, iar pentru cei interesați de localuri în stil tradițional, se recomandă Plaza Gomila. Cazarea în Palma de Mallorca este variată și cuprinde sute de posibilități adaptate nevoilor tuturor turiștilor. Pentru cei care nu sunt dispuși să plătescă un hotel de 5 stele, există o alternativă foarte avantajoasă și anume, hostelurile.

Pe lângă minunatele plaje certificate cu Steagul Albastru, Mallorca oferă ceva de vizitat la tot pasul. Pentru cele mai reușite poze, turiștii merg la Cap Formentor unde pot captura peisaje de vis cu nisip alb, verdele pinilor și panorama spre munți. De aici, turiștii se pot opri la Alcudia (stațiune exclusivistă) unde pot rezerva un last minute (este o destinație populară mai ales pentru familii) sau pot continua spre Sa Calobra , un golf micuț mărginit de stânci destul de abrupte, calcaroase, dar spectaculoase, de unde panorama este încântătoare. Amatorii de parcuri de distracții trebuie să-și petreacă măcar o zi din vacanță în parcul acvatic Aquarium , care dispune de tobogane de apă, o floră și faună acvatică diversă și grădini în aer liber. Fie că plănuiesc din timp, fie că aleg un hotel la întâmplare, cei ce aleg Mallorca pentru un sejur, au toate facilitățile pentru a-și petrece timpul în cele mai bune condiții.