Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Lefkas (Insulele Ionice, Grecia)

Se încarcă

Hoteluri în Lefkas

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Lefkas, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Lefkas!
  • Rezervați la prețul ideal!

Lefkas - Destinaţii de top

LEFKADA, INSULA ALBĂ

Aflându-se pe coasta vestică, Lefkada (sau Lefkas, cum mai este denumită) face parte din grupul insular Ionic al Greciei. Avantajul acesteia este conferit de podul plutitor care face legătura cu Grecia continentală, fără a fi nevoie de transport maritim. Deși are o suprafață relativ redusă, Lefkada compensează prin peisajele mirifice, fiind acoperită de păduri de pin pe majoritatea suprafeței. Acest tărâm binecuvântat de zei a luat naștere în perioada Paleoliticului, iar săpăturile arheologice realizate aici au dus la asemuirea Lefkadei cu Ithaka menționată de Homer în Odieseea. De asemenea, Safo, celebra poetă, s-a născut și a murit aici. Legenda spune că s-ar fi aruncat de pe o stâcă după ce iubitul său marinar nu i-a împărtășit iubirea.

Atât istoria, cât și frumusețea plajelor exotice determină turiștii să aleagă an de an Lefkada ca destinație de vacanță. Popularitatea ei nu este foarte mare și tocmai de aceea poate reprezenta locul perfect de concediu pentru cei ce nu iubesc algolmerația excesivă. De asemenea, prezintă unități de cazare ieftine și destul de variate. Rezervările trebuie făcute oricum din timp, pentru că un last minute de obicei implică prețuri mai ridicate.

CULTURA

Bucătăria locală este tipic meditearneană, dar se pot degusta și delicii tradiționale grecești cum ar fi: tzatziki (iaurt, castraveti si usturoi), moysakas (musaca), shrimp salad (salată de creveți), squids (sepie), stifado, souvlaki (carne de pui cu cartofi prăjiți și salată) și gyros. Harta gastronomică mai poate cuprinde și rețete inspirate din bucătăria venețiană. Toate acestea sunt de obicei servite cu un vin tradițional, destul de ieftin, sau de alte băuturi, cum ar fi: rosoli, mint și rose, soymada (bătură din migdale). În Lefkada există numeroase taverne, restaurante unde pot fi savurate toate acestea.

Vacanța turiștilor este animată mai ales prin festivalurile și evenimentele organizate de-a lungul anului, unde aceștia pot cunoaște cultura locală. Cel mai faimos este fără îndoială Festivalul Internațional de Folclor din luna august, unde se adună grupuri folkoristice din întreaga lume la Lefkada. Acesta durează o săptămână în care sunt organizate parade cu grupuri de dans celebre. Tot în august, turștii pot asista la o nuntă tradițională, cu toate obiceiurile zonei. Un alt festival interesant este cel de Literatură și Artă. Diverse evenimente au loc și cu ocazia celor mai importante sărbători religioase din Lefkada, când sfinții protectori ai satelor sunt sărbatoriți cu mâncare și băutură.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul din Lefkada este mediteranean, cu soare strălucitor și tempetaturi favorabile pe perioada verii care determină din ce în ce mai mulți turiști să aleagă acest loc minunat ca destinație. Printre particularitățile climatice se află vânturile puternice din unele părți ale acestei regiuni, unde sunt prielnice practicarea winsurfului și kitesurfului. O altă activitate memorabilă favorizată de vânt este zborul cu parapanta. Sezonul începe practic în luna mai și durează până în octombrie. Lunile de vârf în care toate hotelurile sunt pline sunt cele mai călduroase, adică iulie și august. De aceea, turiștii care aleg aceste luni trebuie să-și rezerve un loc de cazare în avans pentru găsirea unui hotel în Lefkas la un preț avantajos.

Pentru cei ce nu au încercat niciodată un sport nautic, acum este ocazia perfectă. Lefkada este un paradis pentru amatorii de sporturi acvatice, unde novicii pot fi inițiați de instructori. Se pot practica: schi nautic, banana, crazy sofa și pentru cei care se încumetă, scufundări. Lefkas Diving Center , din Nikiana, este considerat cel mai bun centru pentru astfel de activități. Pentru cei ce vor o experiență unică și exclusivistă, se poate opta pentru o croazieră la bordul unui iaht de lux, care poate fi închiriat. O altă alternativă ar fi explorarea naturii prin drumeții unde se pot imortaliza peisaje magnifice.

DE RECOMANDAT

În mod evident turiștii vizitează Lefkada pentru plajele sale exotice străjuite de stânci albe și peisaje muntoase, dar în afară de acestea regiunea oferă un sejur plin de alte suprize plăcute. Inima acestui ținut este capitala sa Lefkada Town, oraș cu o structură arhitecturală deosebită, menită să îi protejeze pe localnici de cutremure. Astfel, casele au fost construite din plăci colorate de metal ridicate pe schelete din lemn. Printre cele mai remarcabile monumente se numără fortăreața Agia Maura, construită de franci în secolul XIV. La 6 km sud-est de capitală se află ruinele orașului antic Nirikos , prima capitala a insulei, care datează din secolul II i.Chr. Cei pasionați de istoria antică pot vizita Muzeul de Arheologie.

În privința cazării, există o gamă variată de oferte avantajoase, începând cu hoteluri care pun la dispoziția turiștilor toate condițiile și până la pensiuni pentru cei care preferă un loc decent și modest.

Alte locuri ce nu pot fi ratate în Lefkada sunt satele pitorești unde pot fi surprinse cel mai bine tradițiile localnicilor. Satul Tsoulakades este o așezare muntoasă pe care turiștii o vizitează deseori pentru a admira casele tipic grecești construite din piatră. De asemenea, pentru cei ce vor o atmosferă linștită cu familia, pot merge în Satul Ligia sau Nikiana. Pe lângă fascinanta combinație dintre verdele peisajelor și albastrul mării, turiștii se pot bucura aici de pescuit sau de un centru de scufundări. Cei ce preferă să-și rezerve cazarea aici, au la dispoziție alegerea unui hotel sau a unei vile. O altă alternativă pentru persoanele cu inclinație spirituală este o excursie la Mănăstirea Faneromeni , care este înconjurată de peisaje deosebite. Printre minunățiile naturii ce nu pot fi ratate în Lefkada se află și Grota Papanikolis, din localitatea Nydri. Fiind a doua ca mărime din Grecia, grota este o peșteră carstică parțial inundată ce oferă un peisaj natural de vis.

Indiferent dacă aleg să stea la sate sau în oraș, turiștii ce vin să vizitezeLefkada au la îndemmână cele mai frumoase peisaje și toate condțiile pentru un sejur minunat. În plus, există numeoroase posibilitități de a alege un all inclusive care să scutească turiștii de grji, oferindu-le tot ce au nevoie la un preț avantajos.

Lefkas - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top