Hoteluri în Balaton | Găsiți și comparați ofertele ideale cu trivago

Hoteluri în Balaton (Ungaria)

Hoteluri în Balaton

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Balaton, Ungaria. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Balaton!
  • Rezervați la prețul ideal!

Balaton - Destinaţii de top

BALATON, MAGNETUL TURISMULUI MAGHIAR

Regiunea Balaton este una dintre comorile cele mai prețioase ale Ungariei și cel mai mare lac din Europa Centrală. Numit adesea Marea Ungariei , lacul Balaton a cărui nume înseamnă “noroi” în limba slavă plasează Ungaria pe harta turistică europeană prin diversitatea activităţilor de agrement, a beneficiilor oferite de apele termale ale lacului Hévíz, a gastronomiei rafinate şi a facilităţilor de cazare.

CULTURA

Gastronomia maghiară este o sinteză a componentelor asiatice străvechi amestecate cu elemente de origine germanică, italiană şi slavă din care au rezultat preparate simple, delicioase şi ieftine. O dovadă a trecutului nomad al maghiarilor este importanţa acordată cărnii şi a numărului mare de preparate care se gătesc pe foc deschis - precum gulaş, tocană sau ciorbă de peşte. În jurul lacului Balaton se prepară specialități extraordinare a căror element principal este peştele, în special bibanul.

Clătitele umplute cu carne de viţel împreună cu cârnaţi ungureşti Gyula şi Csaba sau salamurile Pick sunt cele mai reprezentative aperative ungureşti. Preparatele tradiţionale ca gulyasleves - supă de gulaş, tocană de miel de Karcag , supa de pui Újházi , slambuc-ul - preparat din cartofi, tăiţei şi slănină nu lipsesc de pe mesele pensiunilor şi restaurantelor împreună cu pălincă de 77 de grade şi lichiorul de levănţică. Maghiarii sunt mari amatori de dulciuri iar oferta de dulciuri este deosebit de bogată: Somlói galuska -pandişpan glazurat cu cremă de ciocolată şi cu frişcă bătută este desertul cel mai popular alături de clătite umplute cu gem de fructe. Regiunea este vestită pentru podgoriile sale iar vinurile fructate albe pe care ţinutul Balatonfelvidék le produce sunt combinantia perfectă pentru savaurarea dulciurilor.

Începutul sezonului turistic în Balaton este marcat de festivitatea de deschidere a velelor care are loc în luna mai în grădina Trandafirilor din Balatonfüred. Festivalul Heineken Balaton Sound Festival are loc în luna iulie, pe lacul Balaton și durează patru zile. În această perioadă se organizează concerte electronice cu DJ faimoși care anima mulțimea. Dacă sunteţi un fan al acestui gen de muzică planificaţi-vă un sejur în Balaton și vă veţi bucura de sunetele electronice până la primele ore ale dimineții.

Cursa de înot Cross-Balaton se organizează în fiecare an în luna septembrie, din Révfülop până în Balatonboglár şi acoperă cam 5 kilometri şi jumătate. Organizatorii susțin că traversarea Balatonului este a doua competiție de masă din lume după maratonul de alergare din New York. Fiind o probă de rezistență, traversarea aduce pe lângă distracție și beneficii fizice și psihice tuturor participanților.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Regiunea Balaton reprezintă o destinație populară de vacanţă, cu multiple posibilități de petrecere a timpului liber pentru orice vârstă. Între localitățile extreme Balatonakarattya și Keszthely lacul este înconjurat de oraşe moderne cu facilităţi de cazare nelimitate de la hotel la pensiuni self-catering şi sate pitorești în care domină tradiţiile şi obiceiurile. Clima continentală oferă toate condiţiile pentru practicarea sporturilor în aer liber atât vara când apa atinge temperaturi de 23 C fiind perfectă pentru înot dar şi iarna când suprafaţa lacului îngheaţă, ceea ce le permite amatorilor să patineze sau să pescuiască la copcă.

Lacul Balaton este paradisul sporturilor acvatice oferind posibilitatea de a naviga, de a face windsurf, kitesurf şi schi nautic iar multe şcoli din oraşele din zonă pun la dispoziţia turiştilor cursuri de specialitate. Profitaţi de ofertele de cazare last minute şi bucuraţi-vă de soare, de tratamentele de relaxare oferite de stațiunea balneo-climaterică Balatonfüred şi de efectele terapeutice ale apelor termale ale lacului Hévíz - cel mai mare lac cu apă fierbinte din lume dar şi ale lacurilor Csisztapuszta, Alsópáhok şi Zalakaros.

Pentru iubitorii naturii, Parcul Naţional Balaton prin zone naturale protejate precum Bazinul Pécselyi sau Bazinul Káli sunt ideale pentru a putea admira rămăşiţele geologice ale fostei activităţi vulcanice, viaţa sălbatică şi flora iar Kis-Balaton, unul dintre cele mai mari ţinuturi mlăştinoase din Europa adăposteşte o rezervaţie de bivoli, în care trăiesc în jur de 200 de animale din această specie. Tentaţiile ţărmului de nord al lacului Balaton includ plimbări romantice de-a lungul străzilor feerice ale oraşului Balatonfüred, cuprins de magia secolului al XIX-lea şi drumeţii pe creasta peninsulei Tihany pentru o panoramă spectaculoasă asupra lacului, în mireasma de lavandă ce vă înconjoară. O excursie urmând “drumul vinului” din zona viticolă Badacsony oferă ocazia de a degusta și cumpăra diverse soiuri de vin iar la capătul traseului se află Casa Kisfaludy , un restaurant excelent, care oferă o panoramă superbă asupra lacului. Jucătorii de golf au puse la dispoziţie terenuri întreţinute şi amenajate corespunzător la Royal Balaton Golf & Yacht Club.

Ţărmurile de sud ale Lacului Balaton vă vor ademeni cu farmecul lor discret. Orăşelele mici şi carismatice, tradiţia nemuritoare în arte şi meşteşuguri, belşugul de centre balneare şi vinuri, hotelurile rafinate tip castel şi cea mai extinsă plantație de nuci din Europa – aceastea sunt atracţiile turistice ale acestei regiuni. O excursie în regiunea Balaton nu poate fi completă dacă nu vizitaţi Siófok , capitala petrecăreţilor care vine în întâmpinarea dorinţei de a petrece în cluburi cu notorietate sau taverne tradiţionale, unde dansul, distracţia şi voia bună nu lipsesc niciodată.

DE RECOMANDAT

Siófok este cel mai mare şi pitoresc oraş de pe malul lacului și este denumit “capitală” a lacului Balaton. Oraşul este considerat centru al turismului pe lac în timpul sezonului de vară deoarece atrage un număr mare de tineri prin viaţă activă de noapte şi prin organizarea diferitelor evenimente muzicale, concerte și spectacole. Unităţile de cazare existente în oraş satisfac orice nevoie a turiştilor. Hotelurile cu servicii all inclusive sunt în general căutate de familii cu copii iar tinerii se orientează în principal după servicii turistice mai ieftine la pensiuni sau vile din apropierea centrului oraşului. Biserica Luterană se distinge prin stilul arhitectural remarcabil iar Muzeul de gospodărire a apelor acoperă istoria transportului maritim și de pescuit pe lacul Balaton, în timp ce o mare colecţie de minerale este expusă în Muzeul de minerale.

Un loc deosebit de pe malul lacului Balaton îl reprezintă peninsula Tihany. Peninsula deţine Muzeul de păpuși , o colecție mare de păpuși de porțelan îmbrăcate în costum tradiţional şi de asemenea păstreză un document ce este considerat ca fiind prima scrisoare în care se folosește limba maghiară. Silueta celor două turnuri ale Abației Benedictine este vizibilă de la distanţă iar cripta mormântului regelui Andrei I este unul dintre cele mai prețioase vestigii architecturale ale ţării.

Balatonfured găzduieşte prima stațiune balneo-climaterică de pe teritoriul Ungariei și se caracterizează prin parcuri frumoase unde vă puteți relaxa și o alee a celebrităților care au vizitat localitatea. Un sejur în Balatonfured trebuie să includă în tratament dev relaxare în hotelul Silverine Lake Resort care oferă servicii ce îndeplinesc orice dorinţă pentru cei care doresc o vacanţă la spa. Portul orașului, Biserica Kerektemplon și vila lui Mór Jókai se numără printre principalele obiective turistice ale oraşului.

Szántódpuszta reprezintă un adevărat muzeu sub cerul liber ce include un complex de 30 de clădiri, dintre care fierării, grajduri și csardașe maghiare, ce induc sentimentul de călătorie în timp. Szántódpuszta a luat asupra sa responsabilitatea de a reprezenta modul de viață al locuitorilor satului de pe malul lacului Balaton, orașul fiind adevărat păstrător de tradiții și obiceiuri.

Lacul Balton şi împrejurimile sale sunt un adevărat magnet al turismului din Ungaria. Adăugaţi regiunea Balaton pe harta destinaţiilor turistice europene obligatorii de vizitat iar pachetele turistice last minute cu siguranţă vă vor încânta!

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top