Hoteluri în Anglia (Marea Britanie)

 1. 595 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 2. 557 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 3. 701 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.305 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  660 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 4. 626 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 5. 589 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 6. 574 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 7. 1.247 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 8. 455 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024

Hoteluri în Anglia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Anglia, Marea Britanie. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Anglia!
 • Rezervați la prețul ideal!

ANGLIA, CENTRUL DISTRACŢIEI EUROPENE

Anglia este cea mai mare regiune din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Denumirea acesteia provine de la Țara Anglilor, un trib germanic din vest care în traducere înseamnă Ţara Saxonilor. Anglia beneficiază de un bogat amestec cultural fiind una dintre cele mai vizitate destinaţii de vacanţă europene. Centrul universitar Cambridge, parcul naţional Lake District – cu cele mai frumoase peisaje naturale din întreaga ţară, misteriosul monument Stonehenge care datează încă din preistorie şi Windsor, cel mai mare castel locuit din lume se numără printre obiectivele ce situează Anglia pe harta mondială a turismului.

Anglia reprezintă o îmbinare între modern şi tradiţional; turnurile înalte de oţel strecurându-se printre vechile case georgiene şi victoriene iar infrastructura turistică se pliază acestor stiluri dispunând de oferte de cazare atât în resorturi şi hoteluri de lux cât şi în case tradiţionale sau conace precum Blenheim.

CULTURA

Anglia freamătă sub apăsarea istoriei prin prezența castelelor vechi, unele transformate în timp în unităţi de cazare, învăluite în mistere. Cultura, arhitectura și tradiţiile păstrate de-a lungul secolelor au dat naştere unor peisaje unice şi a unei gastronomii cu multiple influenţe.

Una dintre cele mai cunoscute mâncăruri englezeşti este “Fish and Chips” ce combină peștele pane cu cartofi prăjiți şi o pastă de mazăre. Dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele localnicilor se numără “Bangers and Mash”- cârnaţii cu piure de cartofi, Ploughman’s Lunch - ”Prânzul plugarului” preparat din brânză, pâine şi omletă şi “Roast beef” - friptură din carne de vită. Restaurantele de bună calitate oferă o mare diversitate de specialităţi culinare de la preparate tradiţionale care nu sunt însă deloc ieftine până la specialităţi internaţionale. Un sejur în Anglia implică servirea micului dejun englezesc alcătuit din ouă prăjite, felii de şuncă, omletă, cârnaţi, fasole, roşii şi ciuperci, toate servite pe o singură farfurie. O altă variantă a acestuia include peşte afumat şi porridge, un terci din fulgi de ovăz sau toast – pâine prăjită. Binecunoscutul ceai de la ora cinci este însoţit de fursecuri şi biscuiţi sau sandwich-uri. Printre deserturile clasice englezeşti, budinca fierbinte cu compot sau melasă precum şi prăjiturile cu fructe ocupă un loc aparte în gastronomia englezească. Băutura cea mai des consumată este berea în special “Stout” un sortiment de bere neagră și tare

Un adevărat prilej de sărbătoare îl constituie întrecerile de canotaj ale „fomaţiilor de opt” aparţinând universităţilor Oxford şi Cambridge care se desfăşoară pe Tamisa, între Putney şi Mortlake. Anual, în luna aprilie are loc Maratonul de la Londra, cel mai mare maraton din lume. În iunie sunt cursele de cai Royal Ascot , un important eveniment monden în timpul căruia elita societăţii britanice se arată în toalete noi, doamnele cu nelipsitele pălării de toate formele şi culorile. Pe 11 iunie are loc Trooping the Colours – sărbătorile oficiale cu ocazia zilei de naştere a reginei. La sfârşitul lunii iunie/începutul lunii iulie se organizează turneul de tenis de la Wimbledon, la care iau parte cei mai buni jucători din lume.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Clima de tip temperat cu ierni blânde şi veri mai răcoroase descriu Aglia ca o ţară ploioasă dar aceasta nu înseamnă că nu are parte vara şi de zile însorite. Sezonul estival durează din iunie până în august când temperaturile ajung până la 25 °C şi numărul turiştilor creşte considerabil, pachetele turistice last minute în această perioadă fiind din ce în ce mai greu de găsit.

Aflată pe harta literaturii şi beletristicii mondiale, Anglia se bucură de o faimă enormă atât pentru calitatea excelentă a teatrului, cât şi datorită poetului William Shakespeare, un adevărat simbol al artei dramatice şi literaturii englezești. În timpul verii, timp de opt săptămâni în sala de concerte Royal Albert Hall începe o serie de concerte de muzică clasică unde puteţi asculta opere renumite ale muzicii mondiale. Britanicii sunt mari amatori de sporturi nautice, adorând ieşirile pe mare şi cursele de yachting precum şi scufundările care pot fi practicate în regiunea Cornwall.

The Lake District este cel mai mare parc naţional al Angliei, o regiune muntoasă cunoscută pentru traseele sale.

Zonele rurale ale Angliei sunt minunate pentru un sejur în mijlocul naturii. Încălţaţi nişte pantofi confortabili şi urcaţi pe dealurile din apropierea St. Ives - o staţiune de vacanţă foarte populară sau plimbaţi-vă pe străduţele pietruite cu buticuri şi galerii de artă din Stratford upon Avon, locul de naştere al dramaturgului englez William Shakespear. Puteţi face o excursie în oraşul Brighton unde vă aşteaptă hoteluri de bună calitate, centre de distracţii sau Staţiunea balneară Bath unde sunt trei izvoare cu apă termală de care şi-a legat numele scriitoarea Jane Austen.

Căutătorii de fosile vizează Coasta Jurassica , această porţiune dintre Bournemouth şi Exmouth, cu roci care datează de acum 185 milioane de ani când continentele s-au separat. Chramouth este cel mai bun loc de în care să găsiţi fosile iar plimbările de-a lungul plajelor sau drumeţiile în micuţele oraşe din zonă vă vor cuceri cu farmecul propriu. O excursie la Stonehenge trebuie combinată cu vizitarea sitului preistoric de la Avebury , aflat la nord, un portal megalitic circular. După o zi plină de istorie şi arhitectură, retragerea se poate face în serenitatea hotelului principal al oraşului, Chester Grosvenor.

DE RECOMANDAT

Londra , capitala Angliei este sediul suveranilor englezi şi centru economic şi politic, înţesat de atracţii culturale pentru toate vârstele. De la Westminster Abbey la Palatul Buckingham, cu schimbarea de gardă, de la Knightsbridge la Turnul Londrei, de la străzile de shopping la facilităţile de cazare şi agrement, totul merită experimentat şi savurat. Unul dintre cele mai importante locuri ale Londrei este Trafalgar Square , piaţa dominată de monumentul amiralului Nelson, Hyde Park, Kensington Palace, uimitorul Muzeul al Figurilor de Ceară Madame Tussaud’s , impozanta clădire a Băncii Angliei şi Naţional Gallery. O atracţie apreciată care vă va permite să admiraţi imagini panoramice ale Londrei este London Eye – o structură metalică de forma unei roţi uriaşe aşezată pe malul Tamisei. Pentru experienţe cu adevărat deosebite este obligatoriu servirea ceaiul de la ora cinci la hotelul Chesterfield Mayfair.

York este un oraş medieval în care se îmbină armonios influenţele romane, vikinge şi normande. Oras-fortăreață cu un imens patrimoniu cultural, York se bucură de obiective turistice ca York Minster, cea mai mare clădire medievală din Marea Britanie şi Turnul Clifford, un loc excelent pentru a vedea superbele panorame din jurul oraşului. Vizitarea Castelului Howard - unul dintre cele mai colosale palate private din Anglia implică cel puţin o noapte la minunatul Middlethorpe Hall, convertit în cel mai mare hotel “de ţară” din nordul Angliei.

Estul Angliei este un colţişor de natură primordială, cu staţiuni de litoral şi oraşele universitare Cambridge şi Oxford. Pe coasta de sud veţi găsi plaje excelente şi staţiuni precum Brighton, oraşele istorice-patrimoniu UNESCO şi catedralele din Winchester şi Canterbury unde se află cea mai mare autoritate religioasă din Anglia. Pachetele last minute vă pun la dispoziţie oferte de cazare ieftină în aceste regiuni încărcate cu istorie, cultură şi tradiţie.

Mereu efervescentă, cu o viaţă de noapte spectaculoasă Anglia se remarcă prin îmbinarea perfectă a stilurile arhitecturale şi prin cultură diversificată reflectată prin muzee, teatre, catedrale şi castele care merită văzute măcar o dată în viaţă.