Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Insula Mykonos (Egeea de Sud, Grecia)

Se încarcă

Hoteluri în Insula Mykonos

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Insula Mykonos, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Insula Mykonos!
  • Rezervați la prețul ideal!

Insula Mykonos - Destinaţii de top

MYKONOS, INSULA VÂNTULUI

Aflată în mijlocul Mării Egee, Mykonos reprezintă un muzeu în aer liber, unde legendele mitice dăinuiesc pe străduțele orașelor cu case albe, cu nenumărate biserici, piețe, monumente și situri arheologice. Există două legende referitoare la nașterea acestui loc mitologic. Prima amintește cum Hercule a omorât și aruncat în mare Giganții, pe care i-a transformat în stânci ce au dus la formarea Mykonosului, care înseamnă teren stâncos. A doua spune că regele din Delos, Anios, a denumit regiunea după fiul său. Comerțul maritim a ajutat la dezvoltarea economică a regiunii care a fost cucerită de numeroase popoare de-a lungul vremii. În prezent, turismul este o sursă importantă de venit datorită notorietății acestui tărâm pe a căror meleaguri au poposit până și celebrități de la Hollywood.

Datorită notorietății sale, a stațiunilor dotate cu toate facilitățile și a numeroaselor atracții, Mykonos este deseori considerată o locație scumpă în ceea ce privește cazarea. În mod evident cine optează pentru un hotel de 5 stele va trebui să investească pe măsura condițiilor oferite. Totodată, există destule oferte și pentru cei care au un buget mai limitat.

CULTURA

Mykonos excelează la capitolul culinar prin produsele tradiționale ce pot fi servite în taverne sau restaurante. Aici turiștii pot începe festinul cu una dintre varietățile de aperitive: kopanisti (un sortiment de brânză cu o aromă puternică şi gust picant), ksinotira, louza (carne de porc, sare, piper și alte condimente ) sau cârnăciori. Apoi pot continua cu carne, care este deseori servită cu cartofi sau orez sau cu un preparat din legume (horta, gemista, briam, fasolakia). La desert nu trebuie ratată amygdalota – prăjiturele cu migdale care sunt de obicei însoțite de soumada, o bautură răcoritoare tradițională. Vinul local este de asemenea foarte apreciat.

Imersiunea turiștilor în cultura locală se realizează prin numeroasele festivaluri organizate tot sezonul. Cele mai importante au loc în apropierea sărbătorilor religiose ca Sfinții Apostoli (30 iunie), Sfânta Paraschiva (26 iulie), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august). Vizitatorii care își plănuiesc vacanța în aceste perioade, pot participa la aceste festivități pline de muzică tradițională, mâncare delicioasă, vin și dans. Pe lângă acestea, festivalurile includ și concerte în aer liber, spectacole de teatru, expoziții de artă și dans organizate de Ministerul Culturii. În septembrie se sărbătorește recolta de struguri la Muzeul Agricol. Pentru cinefili este recomandat Festivalul de scurtmetraj. Iubitorii de distracții pot lua parte la Festivalul de dansuri tradiționale. Pe lângă acestea, Mykonos se bucură de o viață de noapte agitată cu cluburi în care muzica este mixată de cei mai faimoși DJ din întreaga lume.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Mykonos are climat mediteranean, uscat, cu umiditate scăzută pe tot parcursul anului. Precipitațiile sunt prezente mai ales în perioada octombrie- aprilie. În rest, timpul este însorit, cu temperaturi de peste 25 de grade, ideal pentru un sejur la plajă. Plajele sunt aglomerate mai ales în sezonul estival când regiunea este asaltată de turiști de pe toată harta lumii. De aceea este mult mai greu și mai scump de găsit cazare în această perioadă.

Pe lângă condițiile oferite pentru cei ce aleg să se bronzeze la soare pe una dintre minunatele plaje, în Mykonos există și posbilitatea de a practica numeroase activități. Începând cu surful care este indicat mai ales în partea de nord, există locuri ideale pentru scufundări, snorkeling sau schi nautic. Pentru cei care preferă să rămână pe uscat, se oferă posibilitatea de a face echitație. Datorită vântului puternic de după amiază, în Mykonos se pot practica alte două sporturi populare: windsurfing și kite surfing. Există multe centre ce oferă cursuri și echipamentul necesar pentru persoane de toate vârstele.

DE RECOMANDAT

Mykonos este actualmente una dintre destinațiile de top de vacanță fiind una dintre cele mai cosmopolite regiuni din Europa, ce oferă locuri impresionante de vizitat începând cu capitala, Chora , un loc cu adevărat pitoresc, plin de biserici și capele. Aici se regăsesc cele mai multe restaurante, cluburi și baruri, dar și magazine folclorice, toate adunate pe străduțele labrintice ale orașului port. Și mai interesant, tot aici pot fi admirate o parte din morile de vânt din Mykonos, ce au fost folosite pentru măcinarea produselor agricole. În prezent, ele constituie doar un simbol istoric, unele fiind transformate în muzee. Ofertele de cazare din Chora sunt diverse și accesibile. În funție de preferințe, turiștii pot opta pentru hoteluri modeste la prețuri acceptabile sau resorturi de lux cu cele mai bune condiții incluse.

Printre cele mai vizitate locuri se află Biserica Panagia Paraportiani , una dintre cele mai faimoase structuri arhitectonice din Grecia. Aceasta este alcătuită din patru biserici ce stau la baza celei de-a cincea. În apropiere, se poate vizita castelul Kastro. De asemenea, o vizită obligatorie trebuie făcută în Mica Veneție , unde cuplurile pot admira apusul pe fundalul albastru al Mării Egee. Casele vechi și elegante din preajma valurilor crează o atmosferă romantică, de vis.

Alte atracții ce trebuie marcate pe harta oricărui turist ce vine în Mykonos sunt: Muzeul de Arheologie cuprinde un număr mare de vase, din era preistorică până în epoca elenistică târzie, gravuri și statuete; Muzeul Maritim Aegean este localizat într-un edificiu tradițional din secolul al XIX-lea, și deține modele de vase din perioada pre-minoană, pâna in secolul al XIX-lea, artefacte maritime și obiecte legate de istoria transportului în Mykonos. Intrarea la muzee este foarte ieftină.

O excursie opțională poate fi făcută pe insula Delos aflată la 3,5 kilometri vest de Mykonos. Conform mitologiei, aici s-au născut doi zei: Apollo si Artemis. Locul găzduiește ruinele unui oraș considerat în antichitate „inima” Cicladelor având numeroase atracții unice: Sala Taurilor sau Sala Corăbiilor, Sanctuarul lui Apolo, Stoa lui Antigonos, Casa Delfinilor. Datorită importanței sale religioase Delos a fost inclus în patrimoniul cultural mondial, protejat de UNESCO.

Indiferent de alegere, Mykonos oferă peisaje de neuitat cu zile pline de soare și nopți vibrante. Hotelurile cu cele mai bune dotări stau la dispoziția turiștilor, fie că este vorba de un last minute sau de o rezervare cu luni de zile inainte.

Insula Mykonos - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top