Hoteluri în Băile Tuşnad (Jud. Harghita, România)

  799 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  603 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 481 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Băile Tuşnad

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Băile Tuşnad, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Băile Tuşnad
 • Găsiți un hotel ieftin în Băile Tuşnad!
 • Rezervați la prețul ideal!

BĂILE TUȘNAD, PERLA ARDEALULUI

Orașul Băile Tușnad reprezintă unul dintre cele mai mici localități de pe teritoriul României din punct de vedere al populației, însă unicitatea acestei regiuni transilvănene se bazează pe beneficiile apelor termale, pe frumusețea incontestabilă a naturii, pe vârfurile semețe de munte cu panorame uluitoare, precum și pe tradiția transilvăneană, a bunei dispoziții și a legendelor vii. Sărbătorile folclorice, gastronomice, precum și expozițiile de artizanat sunt doar o parte din vasta colecție tradițională din depresiunea Ciucului. La Băile Tușnad expedițiile montane, precum și experiențele unice cu campingul sunt doar câteva dintre activitățile montane frecvent întâlnite pe aceste meleagurile alpine. Nu trebuie uitate băile termale, renumite de zeci de ani, cu diverse concentrații minerale pentru a putea reduce afecțiunile cardiovasculare, digestive, precum și bolile cauzate de sistemul nervos. O călătorie perfectă pentru cei ce doresc să evadeze din agitația cotidiană și să inspire aer curat într-un ambient relaxant. Băile Tușnad oferă numeroase posibilități de cazare, de la hoteluri cu servicii calitative superioare, cu facilități complementare, la disponibilitatea personalului pentru toate cerințe turiștilor, până la vile cu specific tradițional, care organizează focuri de tabără cu povești și legende, acestea din urmă fiind alternative mult mai ieftine.

ATRACȚII TURISTICE BĂILE TUȘNAD

O călătorie în România, care nu necesită un buget extrem de ridicat, însă care dispune de o frumusețe aparte, de unicitatea lacurilor ce o înconjoară, precum și de diversitatea faunei și florei, rar întâlnită în zonele puternic mediatizate în turismul național. Ofertele turistice vin în ajutorul călătorilor, cu explicații complementare asupra diverselor băi termale, traseelor montane și a dificultății fiecărei expediții, precum și a meleagurilor cunoscute doar de localnici. Din categoria punctelor unicat din Băile Tușnad, Turnul Apor și Stânca Șoimilor sunt cele mai reprezentative elemente.

Stațiunea balneară Băile Tușnad

Beneficiile curative ale stațiunii Băile Tușnad datează de acum sute de ani, fiind oportunitatea perfectă pentru a îmbina sănătatea cu plăcerea unei vacanțe cu familia sau prietenii. Locația este diametral opusă de complexele cu piscină interioară, fiind surclasată din perspectiva unor călători care preferă confortul.

Lacul Sfânta Ana

Singurul lac vulcanic din România, Lacul Sfânta Ana este cu adevărat spectaculos, fiind poziționat în apropiere de Băile Tușnad. Pe toată întinderea lacului nu există viețuitoare acvatice datorită lipsei oxigenului, iar prognozele meteo pot fi observate și cu ajutorul fisurilor în muntele vulcanic.

Lacul Tinovul Mohoș

Accesul către rezervația Tinovul Mohoș se face doar în formații organizate, cu ghid, fiind mult mai ușor de explicat procesul de formare și culoare înnegrită a lacului.

Turnul Apor

Marcajele constituie un ajutor real în cadrul drumețiilor către Turnul Apor, expediția durând aproximativ o oră, iar traseul fiind de dificultate mică. Ajunși în vârful turnului, turiștii pot observa în detaliu frumusețea orășelului Băile Tușnad.

Stânca Șoimilor

La o altitudine de peste opt sute de metrii, Stânca Șoimilor oferă panorame cu adevărat uluitoare, fiind un punct de orientare pentru turiști sau șoimi. Cu o vegetație bogată, regiune este impresionantă pe toată durata anului, fiind destul de dificil de parcurs însă pe timpul iernii.

ATRACȚII LOCALE BĂILE TUȘNAD

În apropiere de orașe precum Târgu Secuiesc sau Miercurea Ciuc, Băile Tușnad combină însă cu succes natura cu latura modernă, necesară turistului din secolul douăzeci și unu. Cu toate că există numeroase posibilități de camping, există și oferte hoteliere cu pretenții ușor ridicate. Latura nouă a orașului se poate descrie cu ajutorul Pârtiei de schi Tușnad sau a celebrului parc de aventură. Pentru călătorii obișnuiți cu un ritm mai relaxant, lacul Ciucaș sau legendele castelului și parcului Zsigmond Szentkereszty sunt la dispoziția turiștilor.

Pârtia Băile Tușnad

Pârtia de schi Băile Tușnad are un grad de dificultate scăzut, fiind o adevărată plăcere pentru copii sau începători. Programul de funcționare este prelungit pe durata serii cu ajutorul instalației nocturne, iar telescaunul și tunurile de zăpadă amplifică buna dispoziție și calitatea serviciilor pentru turiști.

Lacul Ciucaș

În cadrul Lacului Ciucaș se pot organiza plimbări cu bărcuța, precum și seri deosebite în cadrul restaurantului situat la baza acestuia. Localul dispune de orchestră, aceasta fiind o adevărată delectare în amurgul serii alături de persoanele dragi.

Parcul de aventură Băile Tușnad

În apropiere de Lacul Ciucaș există și parcul de aventură Băile Tușnad, cu trasee pe diferite categorii de dificultate, prin vârfurile semețe ale pădurii, precum și pe întinderea lacului. Alternativa ideală pentru iubitorii de adrenalină într-un mediu sigur și distractiv.

Castelul Arcuș

Această clădire nobilă prezintă numeroase elemente speciale, de la obiecte artizanale interioare, la cele exterioare, de la intrare, până la detaliile poziționate la ferestre. Impresionant în cadrul castelului Arcuș este parcul care îl înconjoară, fiind realizat în stil englezesc cu un mic lac și arbuști falnici.

EXCURSII TURISTICE BĂILE TUȘNAD

Regiunea Băile Tușnad o diversitate aparte a florei și faunei, fiind un bogat habitat al României, cu numeroase trasee alpine, unde turiștii se pot bucura de aerul curat și zumzetul pădurii. Cu toate că latura naturală este primordială în aceste excursii turistice, Parcul Național Putna Vrancea, alături de Rezervația Naturală de la Reci reușesc să valorifice și să mențină în deplină ordine acest loc de paradis, iubit de toți turiștii. În această regiune de munte se pot găsi și locuri aparte, precum satul Ditrău, castelul din Lăzarea sau formațiuni ale naturii ca Piatra Singuratică sau Vârghișului.

Parcul Național Putna Vrancea

Cu o impresionantă expansiune de stufărișuri și păduri, Parcul Național Putna Vrancea prezintă și diverse izvoare de ape, animale pe cale de dispariție și peste șase sute de specii de plante. Acesta este un habitat important pentru numeroase specii de mamifere, precum și carnivore mari ca ursul, lupul și râsul.

Satul Ditrău

Localitatea foarte bine dezvoltată în perioada interbelică este și astăzi un interesant monument al istoriei, al cultului și care găzduiește o biserică cu adevărat impozantă. Legendele povestesc de măreția acestui edificiu de cult ca fiind locul unde se împlinește orice dorință.

CAZARE BĂILE TUȘNAD

Din perspectiva unităților de cazare, localitatea Băile Tușnad reușește cu succes să aducă atât hoteluri de top, de 4 stele, cu servicii ireproșabile, cu facilități ultra moderne, cu o gastronomie variată și cu personal amiabil, cât și posibilitatea închirierii unei camera în spirit tradițional transilvănean în cadrul unei pensiuni sau a unui apartament din regiune. Din cadrul unităților cu servicii superioare, hotelul O3Zone de 4 stele, reușește cu să fie o alegere optimă, care va contura și mai frumos vacanța.

O alternativă la acest hotel este vila Fenyo Villa Bradul în apropiere de centrul orașului, cu posibilitatea închirierii bicicletelor sau organizării traseelor montane. Indiferent de opțiunea aleasă, Băile Tușnad constituie o frumoasă destinație pitorească, pentru toate tipurile de vizitatori.

Întrebări frecvente despre Băile Tuşnad