Hoteluri în Vatra Dornei (Jud. Suceava, România)

  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Vatra Dornei

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Vatra Dornei, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Vatra Dornei
 • Găsiți un hotel ieftin în Vatra Dornei!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Vatra Dornei

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

VATRA DORNEI, PERLA BUCOVINEI

Împătimiții naturii, frumosului și deosebitului, vor aprecia la adevărata valoare stațiunea Vatra Dornei, atent modelată pentru a putea satisface nevoile turiștilor și a păstra tradițiile și obiceiurile acestui ținut aparte al României. Locația ideală pentru pasionații de alpinism, de schi și de aventurile oferite de sporturile montane, aduce numeroase atracții turistice, de la celebrele izvoare minerale, un remediu perfect pentru tratamente, până la clădirile învăluite în istorie sau edificiile religioase, care păstrează cu rigurozitate datinile și credința. Vatra Dornei reprezintă unul dintre cele mai acaparante orașe din zona nordică, reprezentativ atât din perspectivă balneară, cât și culturală, având o istorie nestatornică, fiind astfel influențat de obiceiurile și datinile diverșilor domnitori. Vacanța în cadrul perlei Bucovinei va fi una de neuitat atât pentru familiști, cât și pentru aventurierii dornici de necunoscut, datorită drumețiilor montane în munții ce înconjoară acest frumos oraș. Un avantaj al zonei este reprezentat de varietatea unităților de cazare, de la hoteluri cu standarde ridicate, precum cele de 5 stele sau 4 stele până la unități mai familiare, precum pensiunile.

ATRACȚII TURISTICE VATRA DORNEI

Plaiurile bucovinene pun la dispoziția vizitatorilor numeroase oferte de divertisment, extrem de atrăgătoare, atât din perspectiva celor mici, cât și a părinților. Renumită stațiune balneară în nordul țării, Vatra Dornei are mult mai dezvoltată latura alpină, cu frumoase pârtii montane, cu sporturi ce atrag turiști pe toate nivelele de dificultate, precum și cea a portului bucovinean, a tradițiilor păstrate cu drag și patos din generație în generație. Alături de datinile locale, cultul religios, cultura și respectul pentru familie sunt cele care întregesc imaginea de ansamblu din această vacanță.

Muzeul Etnografic din Vatra Dornei

Situat în cadrul primăriei, muzeul etnografic are o semnificație deosebită pentru dorneni întrucât acesta reprezintă pasul de izbândă în lupta cu forțele austriece. Alături de partea istorică, muzeul prezintă și două secțiuni aparte, una destinată pasionaților de vânătoare, iar cealaltă celor de faună și floră.

Cazinoul din Vatra Dornei

Edificiul are o importanță mare datorită personalităților care obișnuiau să o viziteze de-a lungul secolului în care a funcționat. Cu toate că au existat numeroase tentative de refacere, distrugerile produse după revoluția din 1989 au fost greu de finanțat.

Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime

Edificiu religios important, Catedrala Sfânta Treime a fost construită parțial recent, însă numeroși creștini o privesc ca fiind o măreață biserică, îmbogățită cu o mare spiritualitate.

Parcul central

Pe lângă frumusețea naturii, care poate fi admirată alături de populația ridicată de veverițe prezente în parcul central, acesta reprezintă și zona principală de captare a celebrelor izvoare de recuperare. Arborii impunători constituie o încântare peisagistică în toate anotimpurile, iar zonele rezervate activităților fizice sau copiilor completează întregul cadru.

Pârtiile de schi din Vatra Dornei

Cu diferite lungimi și grade de dificultate Vatra Dornei a reușit să se impună pe locul al doilea cu ajutorul pârtiei Dealul Negru, ce are o lungime de aproximativ 3.200 de metrii. Zona dispune de telescaun, însă nu trebuie uitat faptul că temperaturile sunt foarte scăzute și îmbrăcămintea trebuie să fie corespunzătoare.

ATRACȚII LOCALE VATRA DORNEI

Întreagă zonă prezintă numeroase obiective unicate, de la frumoase formațiuni ale naturii, precum peșteri, chei sau rezervații, până la edificii cu renume național, precum Castelul Dracula sau schitul Sfântul Nectarie. Poziționate la o distanță relativ mică de Vatra Dornei, acestea prezintă și avantajul unităților de cazare mai ieftine, în special la particulari sau pentru cei curajoși și dornici de a petrece o seară în natură, posibilitatea unui camping. Această regiune nu este consacrată pentru unitățile de înaltă clasă, dotate cu piscină sau spa, ci pentru cele cu tradiții deosebite, unice pe întreg mapamondul.

Casa Vladimir

Cu o arhitectură deosebită, remarcându-se prin culoarea arămie, edificiul a trecut de la sediu de reuniune al minerilor la sediu pentru ajutorarea copiilor săraci. Cu ajutorul bisericii și în special a preoților, această clădire aflată într-o stare deplorabilă a ajuns să fie un cămin iubit de multe suflete.

Schitul de călugări Sfântul Nectarie

Schitul Sfântul Nectarie reprezintă unul dintre cele mai recomandate și cunoscute obiective ale localnicilor, fiind însă ușor îngreunată deplasarea până la acesta datorită porțiunii de teren accident.

Castelul Dracula

La o distanță de aproximativ patruzeci de kilometrii de Vatra Dornei, la Pasul Tihuța se regăsește hotelul Castelul Dracula, de 3 stele construit în spiritul și arhitectura celebrului Dracula, cu numeroase efecte complementare și spectacole ce atrag turiști naționali, cât și internaționali.

Parcul Național Călimani

Cu numeroase forme de păduri, pajiști și formațiuni muntoase, Parcul Național Călimani reprezintă o zonă protejată a țării, fiind o plăcere să se cutreiere vârfurile montane. Trebuie avut în vedere și teritoriul de dimensiuni ridicate și necesitatea unui echipament corespunzător.

EXCURSII TURISTICE VATRA DORNEI

Poziționarea acesteia în jurul numeroșilor munți creează sentimentul de bunăstare și destindere totală oferite de aerul curat, de verdele interminabil și de diversele animăluțe ce își continuă habitatul și se opresc la vizita excursioniștilor. Moldova este tărâmul mănăstirilor și al gastronomiei de top, astfel excursia către Vatra Dornei nu poate să nu includă și expedițiile religioase din cadrul edificiilor de cult sau diversele oferte culinare ce ademenesc toți călătorii.

Expediții montane

Posibilitatea expedițiilor montane se diferențiază pe diferite grade de dificultate, fiind ușor de parcurs atât de alpiniști experimentați, cât și de copii dornici să cunoască frumusețile naturii. Ghidurile turistice vor fi un veritabil ajutor în ceea ce privește echipamentul necesar diferitelor trasee.

Mănăstiri Bucovina

Celebrele mănăstiri Putna, Neamț, Agapia, Voroneț sunt doar câteva dintre cele mai frumoase și deosebite edificii de cult din întreaga Românie. Permanent primitoare și cu un sfat cald pentru vizitatori, mănăstirile din Bucovina oferă o liniște sufletească aparte.

CAZARE VATRA DORNEI

În ceea ce privește unitățile de cazare, zona Vatra Dornei pune mult mai mult accentul pe tradițional decât pe confortul ridicat al hotelurilor de 5 stele. Din categoria unităților cu servicii de top și facilități complementare menite să antreneze și să satisfacă nevoile turiștilor, una dintre unitățile cu un număr ridicat de evaluări pozitive este hotelul Dorna de 4 stele, care prezintă un design tradițional, dar oferă servicii spa și wellness, piscină, precum și diferite baze de tratament cu tehnologie de ultimă generație.

O alternativă pentru acest tip de unități este cea a vilelor sau a apartamentelor închiriate în centrul orașului, cu toate acestea însă, pensiunea Iris atrage numeroși călători datorită poziționării centrale, a personalului ospitalier și a tarifelor scăzute. Indiferent de opțiunea aleasă, Vatra Dornei rămâne un tărâm de basm, fiind o veritabilă perlă a Bucovinei prin izvoarele termale, munții falnici și localnicii primitori.