Hoteluri în Piatra Neamț (Jud. Neamț, România)

  345 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Piatra Neamț

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Piatra Neamț, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Piatra Neamț
 • Găsiți un hotel ieftin în Piatra Neamț!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Piatra Neamț

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 637 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

PIATRA NEAMŢ, INIMA MOLDOVEI

Orașul Piatra Neamț este poziționat favorabil, mai exact pe valea râului Bistrița, la ieșirea din munți. Poziția sa foarte bună se datorează înconjurării orașului de către munți, care împiedică pătrunderea curenților de aer rece. Aici, iernile sunt blânde și verile răcoroase, astfel clima fiind foarte plăcută pentru cei care își doresc să își petreacă vacanța la unul dintre hotelurile zonei.

În anul 2009, Piatra Neamţ a fost atestat cu dreptul de stațiune de interes național. Acest statut aduce multe avantaje stațiunii, printre care, unul dintre punctele forte este accesarea cu mai multă ușurință a fondurilor europene. Accesarea acestor fondurilor europene aduce multe beneficii comunității, iar dezvoltarea orașului atrage un număr din ce în ce mai mare de turiști. O particularitate deosebită este că această zonă este un amfiteatru natural, datorită existenței celor trei trepte de relief: regiunea văilor, regiunea de podiș și regiunea muntoasă. Această caracteristică oferă posibilități renumite pentru petrecerea timpului liber la aer curat, practicând diferite sporturi.

În acest peisaj natural se încadrează și arhitectura modernă a clădirilor actuale, îmbinându-se perfect într-un tablou de promovare al acestei zone turistice. Piatra Neamț are o natură unică datorită avantajelor date de clima temperată și de poziția geografică, astfel fiind mediul perfect ca destinație turistică de vacanță.

OBIECTIVE TURISTICE PIATRA NEAMŢ

În acest minunat oraș, obiectivele turistice sunt nelipsite și o mare parte dintre acestea sunt monumentele istorice, care se încadrează destul de bine în peisajul autohton. Aceste obiective sunt vizitate de numeroși turiști, iar printre cele mai renumite se numeră :

Curtea Domnească este situată central, făcând parte dintr-un ansamblu arhitectural în care se află Biserica Sf. Ioan cu turnul și clopotnița. Aceasta a fost ridicată de către Ștefan cel Mare. Din acea perioade au rămas intacte pivnițele și o parte din zidul acesteia. Expoziția care este dată spre vizitare, cuprinde pe lângă edificiul în sine, obiecte și documente arheologice din această zonă.

Sinagoga “Baal Sem Tov” a fost ridicată pentru comunitatea evreiască de altădată care era numeroasă și care se afla pe teritoriu românesc încă din evul mediu. Sinagoga a fost construită în 1766, de către voievodul Grigore III Ghica. Edificiul se întinde pe trei nivele, iar fiecare nivel are coloane rotunde acoperite cu bronz și argint. Ca o trăsătură specifică, altarul este suflat cu aur și datează încă de acum 250 de ani. Este considerată ca fiind una dintre cele mai vechi sinagogi din sud-estul Europei și din România. A fost declarată monument istoric de către Academia Română pentru că a reprezentat cea mai puternică și numeroasă comunitate evreiască din țară. În fiecare an vin mii de turiști din întreaga lume pentru a o vizita. Este important și de luat în calcul faptul că pentru un număr de peste 10 persoane, trebuie făcută o rezervare cu cel puțin o zi înainte.

Cetatea dacică Petrodava este unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Piatra Neamț. În decursul anilor s-au realizat numeroase săpături arheologice, fiind încă multe de descoperit, astfel ruinele acestei cetăți sunt încă misterioase și așteaptă să fie aduse la lumină. Aici au fost descoperite ruinele unei clădiri pe două niveluri, care a fost bază militară, acest lucru fiind dovedit prin prezența celor două aliniamente de tamburi de piatră. Printre obiectele găsite aici se enumeră multe piese ceramice dacice, arme și unelte de fier, o oenochoe din bronz aurit și obiecte de podoabă.

Cetatea este deschisă oricărui vizitator, care dorește să pășească pe aleile misterioase, pline de istorie, intrarea fiind bineînțeles, liberă.

Casa memorial Calistrat Hogaș Piatra Neamț este situată în inima orașului și a fost construită în 1885. Datorită arhitecturii impresionante, acest muzeu se află pe lista monumentelor de arhitectură din Patrimoniul Cultural Național. Casa scriitorului a fost reconstituită până la cel mai mic detaliu, iar fiecare vizitator ce îi trece pragul simte atmosfera și universul în care a trăit poetul.

Aceste obiective sunt doar o parte din ceea ce Piatra Neamț poate să ofere din punct de vedere cultural.

ACTIVITĂŢI TURISTICE PIATRA NEAMŢ

Piatra Neamț dispune de numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber, prin urmare orice turist poate beneficia de activități plăcute și distractive pentru a petrece sejurul sau weekendul fără pată de plictiseală.

Baza hipică Virgil Bărbuceanu își are începuturile din 1986 și este una dintre cele mai moderne baze hipice din țară. Turiștii care iubesc acest sport, se pot înscrie la Școala de echitație sau pot alege o plimbare de agrement cu trăsura sau călărie de agrement. Aici se găsesc mai multe exemplare de cai de rasă, aceștia fiind cunoscuți pentru meritele și frumusețea lor la concursuri. Această bază hipică datorită condițiilor pe care le oferă este gazdă a mai multor concursuri.

Turiștii în timpul liber pot alege o plimbare cu telegondola pentru a admira peisajele minunate ce se găsesc numai în Piatra Neamț. Iarna, această sursă de deplasare este un mod foarte rapid de parcurgere a drumului spre pârtia de schi. Doamnele pot alege câteva ore de răsfăț la unul dintre spa-urile și piscinele din oraș, care oferă servicii de cea mai bună calitate.

În acest oraș se găsesc alternative destul de atractive pentru fiecare turist în parte, fără ca sejurul să devină unul plictisitor.

CAZARE PIATRA NEAMŢ

Într-un oraș plin de istorie și cu monumente de patrimoniu, în Piatra Neamț se găsesc numeroase oferte de cazare pentru toate buzunarele. Capacitatea de cazare a orașului este formată din hoteluri și pensiuni, dar în același timp se poate opta și pentru locuri în campinguri. De asemenea, turiștii ce preferă o variantă mai ieftină, pot alege apartamentele de la particulari. Majoritatea unităților sunt de 3 stele și 4 stele, fiecare avânt specificul ei.

Aflat în inima orașului, hotel Central de 4 stele este o opțiune pentru turiștii care își doresc un plus de confort, calitate și siguranță. Toate camerele sunt mobilate elegant, au aer condiționat și acces la Wi-Fi. Oaspeții se pot bucura de preparatele tradiționale românești fără să iasă din hotel pentru că în incintă se află un restaurant, care este foarte apreciat. La capitolul gastronomie turiștii pot lua masa liniștiți la unul dintre numeroasele restaurante tradiționale din oraș. Doritorii de mai mult confort și liniște pot alege să ia masa în incinta hotelurilor sau a pensiunilor unde sunt cazați. Localnicii sunt oameni gospodari și ospitalieri, prin urmare turiștii vor pleca cu siguranță mulțumiți de sejur.

Rețeta unui sejur perfect de 5 stele este definită de acest oraș turistic Piatra Neamț.

Întrebări frecvente despre Piatra Neamț