Hoteluri în Moieciu (Jud. Brașov, România)

  540 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  310 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  325 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  403 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  320 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 221 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 474 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Moieciu

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Moieciu, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Moieciu
 • Găsiți un hotel ieftin în Moieciu!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Moieciu

 • 666 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  653 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:sept. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  258 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  213 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

MOIECIU, UN TĂRÂM SPECTACULOS

Situată în zona brașoveană, comuna Moieciu, aflată la o distanță redusă de Bran a cunoscut o popularitate ridicată datorită frumuseții peisagistice, a tradiționalului consacrat și a renumelui Castelului Bran. Dezvoltarea turismului rural a influențat această zonă spectaculoasă, fiind un simbol al prospețimii, al varietății naturii, a plaiului românesc autentic. Progresul din zona Moieciu a luat amploare încă din perioada comunistă, reușind să se dezvolte continuu, pornind de la infrastructura impecabilă și de la unitățile de cazare variate, până la autenticitatea localnicilor, a obiceiurilor acestora, cu care se mândresc și întregesc peisajul de ansamblu al acestei regiuni. Cu toate că zona Brașovului nu este deloc ieftină, sunt puse la dispoziția turiștilor diverse pensiuni și hoteluri de 4 stele pentru a satisface nevoile acestora. Vacanța în acest loc de vis se poate extinde cu siguranță datorită peisajului nefragmentat, atent dezvoltat, ce poate constitui o nouă „Austrie„ aflată pe teritoriul României.

ATRACȚII TURISTICE MOIECIU

Regiune de munte, cu numeroase peisaje uluitoare, Moieciu reprezintă un izvor nesecat de frumusețe autentică a României, numeroși turiști revenind cu drag pe aceste meleaguri, situate la poale de munte, unde verdele și aerul curat acaparează orice călător. Un puternic centru turistic, ce oferă pe lângă diversele legende ale localnicilor și obiective turistice ce impresionează în orice anotimp. Cheile Grădiștei, aflate în continuarea zonei Moieciu de Sus, precum și Cheile Moieciu oferă adevărate panorame, cu diverse cascade de-a lungul pâraielor, precum și peșteri situate în vârf de munte.

Cheile Grădiștei

Complexitatea acestei zone impresionează de la prima vedere, pornind de la pădurile vechi de brad, ce împodobesc frumos munții, până la animalele ce își urmează liniștite calea pe pajiștile montane sau la localnicii ce își continuă obiceiurile de a călări prin văi de munte sau domnițele ce obișnuiesc să culeagă poame pentru mâncare. Aventurile în acest colț de munte rămân o amintire de neegalat.

Cheile Moieciu

Obiectivul pornește din Moieciu de Jos și urmează cursul celui de Sus, fiind o adevărată expoziție de peisaje alpine, atent îngrijită și cu diverse unități de cazare, la prețuri scăzute, fiind astfel posibilă organizarea diverselor tabere de copii sau a excursiilor în familie. Indiferent de opțiunea aleasă, zona prezintă interes pentru vizitatorii de toate vârstele.

Cascada La Chisatoare

La poalele muntelui, pe cheile Grădiștei se zărește o impresionantă cascadă, o adevărată capodoperă pe timpul iernii, datorită ghețarilor formați. Trebuie menționat că numeroși turiști obișnuiesc să facă popasuri în această zonă pentru a o fotografia, însă trebuie avută grijă datorită faptului că zona este ușor mlăștinoasă și se poate aluneca ușor.

Căsuța cu imagini

Creativitatea localnicilor a creat acest loc de poveste, un adevărat muzeu de fotografie, cu imagini de zeci de ani, amintiri cu cei din zonă sau cu personalități ale epocii. Fost atelier, căsuța din Moieciu de Sus reunește povești și așteaptă cu brațele deschise vizitatori de toate vârstele.

Peștera liliecilor

Cu toate că nu există o orientare directă, ci doar una cu ajutorul localnicilor, peștera reunește diverse specii de lilieci, fiind un adevărat lăcaș pentru aceștia. Intrarea în peșteră poate fi îngreunată datorită circumferinței reduce a acesteia, însă în interior se pot găsi diverse stalactite și stalagmite, unele stalactite având dimensiuni mici și subțiri, fiind botezate „Orga Rece”.

ATRACȚII LOCALE MOIECIU

Zona Rucăr Bran reprezintă un puternic centru turistic pentru vizitatorii din toate colțurile lumii, aceștia fiind atrași atât de miturile legendarului Dracula, cât și de frumusețea plaiului. Cetățile impozante din această regiune, Bran și Râșnov reprezintă puncte de interes datorită unicității acestora, cât și a evenimentelor ce obișnuiesc să aibă loc în aceste cetăți emblemă ale României. Festivalurile cu diverse tematici, de la cele rock, până la cele de bere, reușesc să anime aceste clădiri umbrite de trecerea timpului, dar care se păstrează falnice la poalele munților. Pentru cei dornici de expediții în cadrul naturii, zona dispune de diverse trasee montane ce punctează impresionante peșteri și chei ale regiunii.

Castelul Bran

Istoria și legendele castelului Bran au urcat pe cele mai înalte culmi renumele acestui edificiu, al contelui Dracula iubit și cunoscut pe plan național și internațional. Un beneficiu al acestei zone este reprezentat de varietatea tavernelor și locațiilor cu suveniruri rustice naționale, astfel zona poate fi extrem de populată în decursul dimineților, fiind dificil de străbătut în taină.

Vama Medievală Bran

Pusă în folosință încă din perioada domnitorului Mircea cel Bătrân, zona Bran reprezintă o vamă a Țării Românești, fiind atent monitorizată și protejată. În prezent această vamă este un muzeu ce păstrează diverse documente comerciale și obiecte istorice, ce amintesc de fluxul comercial și de vechimea acestei instituții brașovene.

Cetatea Râșnov

Cu toate că prezintă o vechime de peste șapte secole, cetatea Râșnov a reușit să își păstreze poziția strategică, fiind un adevărat simbol fortificat al Brașovului. Ruinele cetății atestă poziția cheie a acesteia, fiind un veritabil loc de apărare. Alături de suveniruri și personaje în armură medievală, edificiul oferă și informații cu privire la locașurile ce foloseau ca loc de refugiu.

Peștera Dâmbovicioarei

Folosită inițial de locuitori ca refugiu în perioadele de cotropire, peștera reprezintă un obiectiv ce nu trebuie ratat de călători, fiind cea mai mare peșteră din regiune, formată cu ajutorul eroziunilor Dâmbovicioarei. Trebuie luată în considerare și temperatura din cadrul peșterii, care este mai mică decât din exterior.

EXCURSII TURISTICE MOIECIU

Situați în zona alpină, numeroși turiști obișnuiesc să se avânte în expediții montane, să cutreiere pe crestele munților în căutarea celor mai frumoase apusuri sau răsărituri. Pregătiți de camping și cu multă adrenalină, călătorii se aventurează pe munții Piatra Craiului, pe trasee cu dificultate diferită, în funcție de experiență și de vreme, precum și în cadrul celebrei zone Poiana Brașov, renumită mai mult pentru amploarea turistică din sezonul rece. Indiferent de opțiunea aleasă, există persoane specializate care îndrumă și oferă informații importante.

Munții Piatra Craiului

Aventurierii vor fi încântați de aceste trasee alpine, cu o dificultate variată și o durată de aproximativ trei, patru ore pentru fiecare traseu. Majoritatea acestora au ca punct de plecare localitatea Zărnești, în apropierea zonei Moieciu, iar grupurile de alpiniști se grupează cu câteva zile înainte de expediție. Animalele sălbatice nu vor fi un pericol atât timp cât marcajele sunt urmate corespunzător.

Poiana Brașov

Drumețiile montane se pot executa pe toată perioada anului, având o dificultate mai mică, munții falnici Postăvaru îndemnând la aventură. Cu toate că există posibilitatea de a face camping, mulți călători recurg la alte modalități ieftine de a înnopta, fie la localnici, fie în cadrul unui hotel.

CAZARE MOIECIU

Zona Moieciu pune la dispoziția călătorilor multiple oferte de cazare, de la cele cu standarde ridicate, până la unități cu specific rustic, tradițional, cu posibilitatea închirierii unui apartament sau a unei camere și care reușește să pătrundă în atmosfera montană, înlocuind nevoia unor facilități precum spa sau piscină. Una dintre unitățile cu numeroase recenzii pozitive și extrem de avantajoasă pentru tabere datorită complexității activităților puse la dispoziție este Complexul Cheile Grădiștei Moieciu, de 3 stele, cu mobilier din lemn masiv, vedere la munte, mâncare tradițională românească și posibilitatea de relaxare la piscină sau la terenul de tenis, toate la prețuri destul de accesibile.

O altă opțiune asemănătoare unui hotel de 3 stele este pensiunea Ando, cu o vedere spectaculoasă și care necesită un buget mult mai redus. Indiferent de alegerea făcută, zona Moieciu reprezintă un adevărat paradis peisagistic ce nu trebuie ratat de pe harta turiștilor.

Our top-rated cheap hotels in Moieciu

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 380 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 348 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 272 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Moieciu