Hoteluri în Băile Herculane (Jud. Caraș-Severin, România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Băile Herculane

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Băile Herculane, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Băile Herculane
 • Găsiți un hotel ieftin în Băile Herculane!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Băile Herculane

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

BĂILE HERCULANE, DARUL ZEILOR

Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România, aflată la 168m altitudine, fiind recunoscută pentru apele ape minerale izoterme și hiperminerale de 38 și 60 de grade Celsius cu compoziții chimice sulfuroase, clorurate, sodice și calcice. Atestarea documentară a orașului se află scrisă pe o tabula votivă din anul 153 pe care personalități romane aduc mulțumire Zeilor pentru puterea tămăduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, descoperite de Împăratul Traian din anul 102, când a venit în Dacia.

Această minunată destinație, a fost considerată de Împăratul Austriei ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații de pe continent, fiind pur și simplu fermecat de frumusețile pe care le poate oferii Băile Herculane.

Stațiunea era vizitată de capuri încoronate, ca Împărăteasa Charlotte și Împăratul Francis I, Împărăteasa Elisabeta și Împăratul Franz Iosef, plus mulți alții.

Băile Herculane, nu și-a pierdut prestigiul de altădată, datorită poziției sale geografice agreabile, situat într-o vale înconjurată de munți, dar cel mai important, datorită izvoarelor termale ce tratează și vindecă numeroase afecțiuni. În Băile Herculane sunt 16 izvoare cu apă termominerală, se răspândesc pe o lungime destul de mare și au un debit destul de bun, datorită forajelor hidrogeologice. Romanii le-au numit ca “Apele sacre ale lui Hercules” și sunt comparate prin valoarea lor benefică cu apele de la Vich și Mont Dore.

Aici sunt bineveniți atât vârstnicii cu probleme reumatice, cât și tinerii ce se pot relaxa cu ajutorul bazelor de tratament, centre de wellness și spa pe care structura de cazare o pune la dispoziție.

ACTIVITĂŢI TURISTICE BĂILE HERCULANE

Băile Herculane beneficiază de un important patrimoniu natural, care oferă posibilitatea petrecerii timpului liber în natură. Aici se pot organiza numeroase trasee și excursii:

O plimbare pe Dunăre cu vaporașul, aici fiind unul dintre cele mai frumoase locuri pe care Dunărea le străbate. Îmbarcarea se face la Orşova și se fac opriri pentru a se vizita: Mănăstirea Mraconia, Statuia lui Decebal, Cazanele Mici și Cazanele Mari.

Turiștii amatori de drumeții pot încerca următoarele trasee :

Cascada Vânturătoare - dificultatea traseului este scăzută, durează doua ore și trebuie urmat marcajul in formă de cruce roșie.

Cheile Tasnei-Poiana Tasnei- se merge pe următorul traseu : Plecare Podul Tasnei, Motel Dumbrava-Intrarea pe Cheile Tasnei-Cascada-Poiana Tasnei. Acest traseu este de dificultate scăzută, durează trei ore și trebuie urmată crucea albastră.

Strand termal 7 izvoare-Cascada Cociu, pentru a ajunge la Cascadă se trece prin Poiana lui Roset. Traseul este de dificultate redusă, durează două ore și se urmează punctul roșu.

Cheile Jeralaului - traseul începe de la Hotel Diana, se urmează banda albastră, este recomandabil vara și durează două ore.

Cheile Feregari – acest traseu începe de la stadionul Băile Herculane, se trece prin cariera de piatră și se ajunge la Chei. Dificultatea parcurgerii traseului este scăzută, durează două-trei ore și se urmărește punctul roșu.

Cheile Peciniscai – ruta începe din Cartierul Pecinişca- Valea Satului- Cheile Pecinişcăi-Grota Ungurului și se ajunge la Creasta Cocoșului. Pe traseu nu se găsește nicio sursă de apă, se urmărește crucea galbenă și durează patru ore.

Turiștii ce vor parcurge aceste trasee vor avea la ei hărți pentru a nu exista dificultăți de urmărire a marcajelor.

OBIECTIVE TURISTICE BĂILE HERCULANE

Băile Herculane este un oraș turistic ce atrage turiști încă de pe vremea romanilor, astfel aici găsindu-se numeroase obiective turistice foarte vechi, dar și formațiuni naturale unice, ce merită a fi vizitate :

Muzeul de Istorie Băile Herculane se află într-o frumoasă clădire monument și deține o impresionantă colecție de obiecte arheologice, acestea fiind descoperite chiar în zonă. În această colecție se găsesc: arme și piese de harnașament, altare votive, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, monede, podoabe, piese de ceramică romană și basoreliefuri din castrul Ad Mediam. Tot aici se organizează “Festivalul folcloric Hercules”, în cadrul festivalului are loc o paradă a costumelor, dansuri și cântece românești.

Statuia lui Hercules este una dintre cele mai vechi statui din țară și provine încă de pe vremea romanilor. Este realizată din bronz de către talentații maeștrii din Viena și întruchipează pe Zeul Hercule, ce poartă pe umărul stâng pielea leului Nemeea.

Grota cu aburi este o peșteră ce are lungimea de 14 m, din care ies aburi fierbinți de 52 grade, ce provin din apa unui izvor termal. Datorită acestor emanații sulfuroase s-a format un mușchi unic, numit Philonotis Schliephackei și se găsește numai în această zonă.

Crucea Alba se află la o altitudine de 530m și se găsește în rezervația Domogled. Există numeroase legende ce învăluie apariția crucii în mister.

Grota Haiducilor se află în imediata apropiere a hotelului Roman iar accesul se face destul de ușor. De-a lungul timpului aici s-au descoperit numeroase comori, de la unelte primitive până la adevărate comori.

CAZARE BĂILE HERCULANE

Băile termale sunt cele care au adus la consolidarea și dezvoltarea acestei destinații deosebite, astfel turiștii pot să vină în vacanță și să beneficieze de aceste ape minunate tot timpul anului. Oferta de cazare existentă pornește de la pensiuni până la complexe hoteliere, care au fost recent renovate. Investițiile făcute au contribuit atât la dezvoltarea serviciilor de tratament cât și la cele hoteliere. Hoteluri ca Diana și Afrodita sunt renovate recent si sunt deschise turiștilor pentru a beneficia de larga gamă largă de tratamente curative. Prețurile nu sunt mari pentru această destinație, astfel oferta de cazare este foarte variată și destul de ieftină. De exemplu, hotelul Diana de 3 stele, pune la dispoziția turiștilor camere și apartamente moderne, un centru spa, o piscină și două restaurante.

Hotelul Afrodita ce dispune de camere clasate la 3 și 4 stele, are în dotare o gamă largă de servicii pentru petrecerea unui sejur sau a unui weekend relaxant. Noile complexe turistice au început să atragă și turiștii mai tineri prin gama largă de servicii dar și numeroasele activități pentru petrecerea timpului liber.

Întrebări frecvente despre Băile Herculane