Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Compararea prețurilor hoteliere de la mai multe site-uri...
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Bran (Jud. Brașov, România)

Se încarcă

Hoteluri în Bran

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Bran, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Bran
  • Găsiți un hotel ieftin în Bran!
  • Rezervați la prețul ideal!

BRAN, CETATEA DE PIATRĂ A CONTELUI DRACULA

România reunește zone cu specific diferit, uneori impresionant de discrepant, însă ceea ce surprinde este conservarea unor puncte cheie de apărare, cu istorie și frumusețe ce nu poate fi contestată. Astfel, una dintre cele mai vizitate regiuni rămâne zona Bran, renumită datorită castelului ce îi poartă numele. Datorită legendei lui Dracula și a poziționării fortăreței la limita unei stânci înalte, s-a dezvoltat o istorie ce atrage turiști din toate colțurile lumii. Bran rămâne o destinație de vacanță, nu doar datorită castelului, ci și instituțiilor ce conservă povești frumoase pentru sufletul turiștilor. Alături de castel, vizitatorii se pot bucura și de o mică reprezentare a satului românesc, ce readuce sentimente unice, reflectând istoria țării, toate acestea fiind învăluite într-o atmosferă fascinantă, plină de energie și mister.

ATRACȚII TURISTICE BRAN

Bran constituie o vacanță de neuitat, atât datorită arhitecturii castelului, dar și a atracțiilor deosebite puse la dispoziția turiștilor. Construit de sașii din Brașov, evoluând de la o fortăreață realizată în lemn, la una în piatră, castelul rămâne și astăzi simbol al țării și impresionează atât prin exteriorul ușor impunător, cât și prin interiorul frumos conservat al regimului monahal românesc. Zona se identifică însă și cu atracțiile naturale, peștera Dâmbovicioara sau cheile Râșnoavei.

Castelul Bran

Legendă vie, castelul rămâne după secole, unul dintre cele mai vizitate și impresionante edificii. Muzeul Bran este dispus pe cele 4 etaje ale castelului, momentan reconstruirea arhitecturii interioare fiind în sarcina casei regale. Mobila veche, țesăturile colorate și veșmintele tradiționale prezentate conduc către imaginea marcantă a Reginei Maria, a seriozității, a valorificării și aprecierii cultului românesc. Desigur, comercianții ținutului pun în valoare mult mai mult legenda lui Dracula, iar majoritatea suvenirurilor, deloc ieftine, evidențiază doar contele. Cu toate acestea, omaginea și istoria fortăreței fiind cele care rămân cu adevărat în suflet.

Vama Medievală Bran

Zonă propice negustorilor, vama medievală a conservat documente istorice ce exemplifică importanța acestui edificiu pentru bugetul regelui. Ceea ce o face interesantă, este menținerea situației statistice atât din perspectiva mărfurilor deținute, cât și a celor furate, din acea perioadă. Zona de pierdere este evidențiată prin numeroasele tentative de hoție.

Muzeul satului Bran

Ca orice stațiune ce dorește să valorifice cultul românesc, muzeul Bran a reușit să amenajeze exact tipurile de gospodării rurale, atât din perspectiva ocupațiilor tradiționale, cât și a interiorului frumos meșteșugărit de doamnele localnicilor. Țesăturile de perete și vasele de lut sunt nelipsite, cu influențe diferite datorită zonei comerciale cu istorie.

ATRACȚII LOCALE BRAN

Zona se identifică și cu atracțiile naturale, peștera Dâmbovicioara sau cheile Râșnoavei, fiind cele care prelungesc weekend-ul în zona de tranziție transilvăneană. Varietatea peșterilor este un element de atracție în această zonă muntoasă. Moment de relaxare pentru turiști, zona dispune de cabane cu tematică rustică, pentru a se crea mult mai ușor o legătură cu spiritul românesc, al celor dornici de cunoaștere de frumos. Localnicii aduc un plus de culoare prin portul național păstrat și prin bunăvoința de a crea o atmosferă specială, de confort.

Peștera Dâmbovicioara

Folosită inițial de localnici pentru adăpostire, peștera este una dintre cele mai cunoscute din această zonă. Ceea ce atrage nu este lungimea, ci istoria, fiind recomandat un ghid pentru a putea detalia formațiunile geologice, dar și istoria ieșirii secrete din peșteră. Temperatura este potrivită, astfel vizita în această zonă poate fi savurată corespunzător. Peștera este frumos prezervată într-un cadru montan în zona Dâmbovicioara.

Peștera Valea Cetății

Poziționată în apropierea Râșnov, peștera are o lungime mult mai mare decât Dâmbovicioara, dar ceea ce atrage este chiar accesibilitatea în cadrul acesteia, trecând de la intrarea îngustă, pe burtă cu echipament corespunzător, la crearea unui circuit turistic propice.

Barajul Pecineagu

Lacul de acumulare Pecineagu a fost creat cu mari eforturi din partea statului, iar momentan turiștii se pot bucura de o priveliște cristalină a apei, înconjurate de pădurile dese ale Masivului Piatra Craiului.

EXCURSII TURISTICE BRAN

Zonă turistică puternic valorificată, reprezentativă pentru iubitorii de trasee montane, regiunea se bucură atât de protecție la nivel național prin parcul Piatra Craiului, unde turiştii pot fi cel mai aproape de frumusețea nepătată a naturii, cât și de investiții ridicate în cadrul potențialului natural al zonei. Promovarea turismului național a avut un impact masiv atât în zona Bran, cât și a turismului de aventură din cheile Râșnoavei.

Parcul Național Piatra Craiului

Arie protejată la nivel național, zona dispune de o floră și faună impresionantă. Printre speciile de mamifere, cel mai întâlnit este ursul brun, figură legendară din cele mai vechi timpuri, în România. Ceea ce frapează este populația ridicată a ursului brun, aproape jumătate din întreaga populație din Europa, preponderant în această zonă carpatină, dar și principale amenințări la adresa acestora.

Cheile Râșnoavei

Zonă propice pentru vizitatorii avizi de adrenalină, Cheile Râșnoavei pun la dispoziție cadrul natural perfect pentru diferite sporturi montane. De la alpinism și escaladă, la alergări montane și trasee cu bicicleta, dar și activități de agrement ușor aventuroase, bungee jumping, tiroliană, rapel sau via ferrata. Popularitatea zonei este crescută în rândul iubitorilor de aventură, prin colaborări cheie ale zonei de dezvoltare regională.

CAZARE BRAN

Zonă permanent vizitată, regiunea prezintă diverse oferte de cazare, menite să satisfacă orice tip de vizitator. Astfel, sunt prezente regimuri hoteliere cu standarde ridicate, precum cele de 4 stele sau 5 stele, dintre care hotelul Emire, de 4 stele care impresionează prin mobilierul medieval ce ajută la integrarea spiritului monarhic, dar și facilitățile anexe, piscină și centrul spa pentru a prelungi potențialul de confort.

Panorama rămâne elementul de atracție în majoritatea hotelurilor și pensiunilor, posibilitatea reorientării clienților către o unitate de cazare ieftină ajută turismul de weekend. Recomandat de vizitatorii antecedenți, Vila Transylvanian Inn valorifică diversitatea culinară într-un cadru de poveste, reprezentând o adevărată provocare pentru călători. Alternativă eficace fiind închirierea unei vile sau cabane rustice alături de persoane dragi pentru a savura plăcerile locale într-un cadru restrâns. Din perspectiva raportului calitate - preț, se pot utiliza alte oferte de cazare, pornind de la hoteluri de 3 stele și hosteluri, la apartamente. Astfel, priveliștea acaparantă a naturii, alături de meniul cu specific românesc servesc în cadrul intimității oaspeților, ajutând la satisfacerea continuă a turistului național și internațional.

Hoteluri Bran

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Atracții în Bran

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top