Hoteluri în Sighișoara (Jud. Mureș, România)

  399 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  412 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 410 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 447 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Sighișoara

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Sighișoara, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Sighișoara
 • Găsiți un hotel ieftin în Sighișoara!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Sighișoara

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

SIGHIȘOARA, ORAȘ MEDIEVAL

Zidurile fortificate ale Sighișoarei cuprind turiștii într-o atmosferă unică, fiind locația perfectă pentru festivalurile medievale care aduc plusul de culoare și mister. Oraș comercial înfloritor, își are originile de acum sute de ani, fiind un reper istoric esențial al României. Așezarea acesteia a contribuit la conturarea tărâmului de basm, datorită dealului cetății ce veghează necontenit asupra orașului, a frumuseții naturii ce o înconjoară și a Sighișoarei ca ținut ce menține aerul istoric al trecutului. Vacanța în inima Transilvaniei pune la dispoziția vizitatorilor obiective standard precum Piața Cetății sau turnurile cu ceas renumite și în orașe cheie ale Europei, însă stropul de unicitate este adus de scara Școlarilor, festivalurile medievale și legăturile cu renumitul Vlad Țepeș. Oraș emblemă al țării, acesta pune la dispoziția turiștilor atât o varietate largă de oferte culturale, cât și hoteliere, ce ating toate nivelurile bugetare. Acestea pornesc de la apartamente cu vedere uluitoare asupra ținutului sau hotelurile de 2 stele sau 3 stele până la unități cu servicii calitative de top, cu relaxare în cadrul spa, wellness sau al unei piscine.

ATRACȚII TURISTICE SIGHIȘOARA

Călătoria către tărâmul medieval aduce o energie aparte, un sentiment rar întâlnit datorat particularității mediului urban ce și-a păstrat nealterat majoritatea monumentelor și arhitectura exterioară a construcțiilor. Încadrat în patrimoniul mondial, Sighișoara transpune voiajul de weekend într-un ansamblu al experiențelor de altă dată. Dintre cele mai reprezentative elemente ale orașului, cele ce cuceresc instant sunt fortificațiile evocative, construcțiile din piața centrală, precum și locuințele rezidenților ce și-au păstrat specificul domnesc.

Cetatea Sighișoara

Încadrată în patrimoniul UNESCO, fortăreața se impune prin frumoasa conservare a construcției, locuită și astăzi, însă și prin impozantele turnuri cu specific variat, care poartă denumirea celor ce le-au ridicat. Zidul de apărare de aproximativ un kilometru atestă munca asiduă a precedenților locuitori și de care se poate bucura o lume întreagă. Plimbările matinale în cadrul cetății medievale sunt cele mai recomandate datorită posibilității de a interacționa cu localnicii și cu poveștile pline de curiozități ale acestora.

Turnul cu ceas

Construcție simbol a Sighișoarei, oferă o panoramă uluitoare cu indicații asupra distanței către alte orașe mari ale României. Figurinele sunt cele care aduc culoare și vitalitate obiectivului, prin diversitatea acestora, de la embleme justițiare, la astrologice sau religioase.

Scara acoperită

Construită pentru elevi, scara dobândea rolul de a proteja școlarii în itinerariul către Școala din Deal. Reprezintă un centru de interes datorită vechimii acesteia, dar și a unicității construcției, fiind elementul înconjurat de multe legende amoroase potrivit cărora destinul îndrăgostiților poate fi prezis.

Casa lui Vlad Dracul

Legendele ținutului aduc călătoriei un strop de mister datorită reședinței lui Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Bătrân, care a adus diferite pedepse adversarilor săi, dar care a reușit cu succes să își educe fiul, pe Vlad Țepeș. Cu toate că existența datelor exacte asupra coabitării lui Vlad Țepeș nu s-au găsit, supozițiile localnicilor confirmă prezența contelui Dracula până la vârsta de 4 ani pe tărâmul Sighișoarei.

ATRACȚII LOCALE SIGHIȘOARA

Zonă turistică aparte a țării, Sighișoara valorifică din plin frumusețea naturii ce o înconjoară, fiind o destinație perfectă pentru aventurierii de weekend, în căutarea traseelor montane sau campingului, dar se adresează în special celor dornici de o experiență urbană ce amintește de vremuri cu istorie ale României, de perioade îndepărtate, dar care au marcat țara și care se deosebeau prin educație, mixtul cultural și veșmintele deosebite. Această zonă cu un nivel cultural și religios foarte bine dezvoltat, a reușit să își valorifice aceste elemente și să fie un reper major pe harta oricărui călător.

Festivalul Medieval

Sfârșitul lunii iulie oferă turiștilor unul dintre cele mai frumoase și încântătoare festivaluri din țară, astfel călătorii se pot bucura de divertisment la cote înalte, de configurațiile bătăliilor de altă dată, dar și de o costumații inedite puse în scene de personaje pline de pasiune și care sunt purtate cu mândrie. Festivalul aduce și o creștere a prețurilor, atât din perspectiva unităților de cazare, cât și a ofertelor turistice locale, precum veșmintele medievale sau figurinele ce amintesc de această vacanță.

Festivalul Proetnica

Centrul Sighișoarei pune la dispoziția vizitatorilor spectacole de muzică și dans tradițional, dar și contemporan, cu artiști naționali și internaționali pentru o gamă culturală vastă ce oferă veselie și încântare. Momente unice ce aduc farmec și fascinează prin atmosfera zglobie, prin porturile naționale și prin profesionalismul artiștilor.

EXCURSII TURISTICE SIGHIȘOARA

Transilvania pune la dispoziția turiștilor obiective unice, la distanțe relativ mici de Sighișoara, dar cu renume național și internațional, devenite monumente UNESCO pentru frumoasa lor conservare și pentru istoria ce le înconjoară. Departe de zumzetul orașelor, de facilitățile hotelurilor de 4 stele sau 5 stele, satele din inima Carpaților oferă turiștilor adevăratele valori naționale, ale porturilor naționale, ale legendelor și tainelor uluitoare din lăcașele de cult. Indiferent de modalitatea de transport, un autovehicul 4x4 sau bucuria unei excursii cu bicicleta în familie, voiajul în aerul curat, printre dealurile colorate și cuprinse de voioșia localnicilor va rămâne o amintire de neegalat.

Saschiz

La o distanță de doar 20 de kilometrii, satul mureșean este reprezentativ pentru biserica fortificată a acestuia, loc de cult de secole și cu un puternic zid de apărare. Deasupra satului veghează ruinele cetății Saschiz, ce prezintă legende și presupuse tuneluri ascunse către sat și detaliile gotice ce conturează imaginea zidurilor atât fortăreței, cât și bisericii evanghelice și a turnului cu ceas.

Biertan

Cetate sibiană, amintește de așezările sașilor din Ardeal și se bucură de complexitatea arhitecturală medievală prezentă în majoritatea construcțiilor, de la biserica fortificată și turnul cu ceas, până la casele stradale ce prezervă portul local. Atmosfera trecutului poate fi mult mai ușor regăsită într-un cadrul familial, oferit de pensiunile localnicilor, devenind o excursie plină de tâlc.

CAZARE SIGHIȘOARA

Unitățile de cazare prezente în Sighișoara valorifică spiritul medieval și se ghidează atât arhitectural, cât și vestimentar să transpună aceste valori și în cadrul hotelurilor sau hostelurilor din regiune. Orașul pune la dispoziția turiștilor unități calitative superioare, disponibilitatea acestora în perioada festivalului fiind greu de accesat fără o rezervare preliminară. Dintre aceste unități, una dintre cele mai bine evaluate este Central Park, de 4 stele, care participă la confortului sejurului prin arhitectura și paleta culorilor interioare de tip monarh, medieval, dar și prin personalul amabil și disponibil la orice solicitudine a vizitatorului. O altă opțiune preferată de turiști este Vila Franka ce impresionează tot prin specificul medieval, dar frumos îmbinat cu modernul și prețurile de cazare mai mici.

Confortul unei unități de 5 stele, cu facilitățile precum spa sau piscină interioară, nu se încadrează în tipologia turistului sighișorean, dornic de aventură și care de obicei este în căutarea unui hotel de 2 stele sau 3 stele, mult mai ieftin, dar cu aproape de specificul local. Indiferent de locuința pentru care se optează, Sighișoara rămâne simbolul vivant al Transilvaniei ce continuă de secole să anime și să marcheze trecutul de basm.

Our top-rated cheap hotels in Sighișoara

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Sighișoara