Hoteluri în Covasna (Jud. Covasna, România)

  462 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  380 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Covasna

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Covasna, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Covasna
 • Găsiți un hotel ieftin în Covasna!
 • Rezervați la prețul ideal!

COVASNA, STAŢIUNEA CELOR 1000 DE IZVOARE DE SĂNĂTATE

Covasna este o stațiune balneoclimaterică căutată de către turiști pentru tratarea diferitelor afecțiuni, fiind o locație turistică cu tradiție în vindecarea bolilor cu ajutorul resurselor naturale. Originile numelui Covasna provin din limba slavă și care se traduce prin “acru”, însemnând apele minerale care sunt acide și au în componență dioxid de carbon. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1567, fiind înconjurată de munți înalți care contribuie la ozonizarea aerului, astfel încât acest loc este ideal pentru petrecerea unei vacanțe.

Covasna dispune de o importantă bogăție geologică, prin urmare existând astfel izvoare de apă minerală variate. Apa noastră minerală este medaliată la Trieste, provenind de la izvorul Horgasz și este recunoscută pentru puritatea și beneficiile acesteia. Altitudinea la care se găsește această minunată zonă turistică este de aproximativ 600 m, iar toate beneficiile acesteia sunt multiple pentru că deține mofete naturale, un climat specific și bineînțeles apa minerală carbogazoasă. Un factor natural important mai este prezența aeroionilor negativi, datorită existenței pădurilor de brazi din împrejurimi. Varietatea acestor factori naturali, precum și existența dotărilor pentru bazele de tratament a dus la posibilitatea tratării a numeroase afecțiuni, prin urmare fiind o locație turistică complexă. Odată cu acestea s-a dezvoltat o întreagă structură de cazare, existând posibilități de rezervare de la vile până la hoteluri de 5 stele. În Covasna se poate ajunge cu mașina dar și cu trenul. Cu mașina este recomandabilă ruta Sf. Gheorghe – Covasna, iar cu trenul se folosește calea ferată pe direcția Brașov - Brețcu.

OBIECTIVE TURISTICE COVASNA

Acest oraș balnear se întinde de la munții Brețcu până la Valea Zânelor, fiind bogat în numeroase obiective turistice, care atrag în fiecare an numeroși turiști ce își petrec sejururile în cadre feerice și aer curat. Aceștia aleg adesea pentru a își petrece concediul în unități de tip pensiune și hotel, având prețuri excepționale. Obiectivele turistice pe care fiecare turist ar trebui să le viziteze sunt:

Trenul cu plan înclinat se află pe linia ferată între Covasna și Comandau, fiind un monument istoric unic al industriei. Acesta este reprezentat de o vagonetă care este încărcată și pornește din deal spre vale, iar datorită gravitației trage spre ea, cealaltă vagonetă. Acestea sunt legate cu ajutorul unui cablu de oțel, care este foarte rezistent. Acest minunat monument a fost realizat de către inginerul Emil Lux, în anul 1892.

Vila lui Ceaușescu este poziționată în Valea Zânelor și a fost construită pentru protocolul de stat.

Muzeul Etnografic Haszmann Pal din Cernat a fost înființat în 1974, iar colecția acestuia este formată din piese de artă populară din zona comitatului Trei-Scaune, astfel aici se pot vedea țesături, mobilă secuiască și cahle. În curtea acestuia, în aer liber se găsește o expoziție, care este formată din mori restaurate, porți secuiești și clădiri. Aici se mai poate vedea o colecție de mașini și unelte agricole, dar și monumente funerare, clădiri și mori restaurate, monumente funerare din piatra si lemn sculptat, precum și o expoziție bogată de mașini și unelte agricole. Pentru grupurile de turiști trebuie făcută o rezervare din timp pentru a beneficia de ghid.

Balta Dracului a fost deschisă înspre vizitare pentru doritori în anul 1881 și a fost folosită pentru tratament , datorită acestui lucru Covasna a intrat în rândul orașelor balneoclimaterice. Din punct de vedere geologic este o erupție de noroi și gaze, ca dioxidul de carbon. Momentan acest vulcan este liniștit, ultima erupție a acestuia fiind în 1984.

Cetatea Ilenei Cosânzene această cetate se află situată față de centrul orașului la o distanță de aproximativ 3 km, pe culmea pădurii Miske. Turiștii pot alege acest monument spre vizitare în unul dintre weekenduri pentru a vizita această minunată cetate, iar pentru înnoptare pot apela la numeroasele oferte existente. Legenda spune că în această cetate a locuit Ileana Cosânzeana iar averea sa este încă ascunsă în beciuri, fiind păzită de un cocoș care doarme o dată la șapte ani.

Mocănița este printre cele mai importante și atractive obiective din localitate. Turiștii sunt încântați de acest mijloc vechi de transport și vin aici pentru o plimbare în aer liber și apreciază mâncărurile românești aflate la popasurile dintre stațiile de oprire.

Aceste minunate obiective sunt bine îngrijite și foarte primitoare pentru cei care doresc să le viziteze, astfel încât numărul turiștilor crește simțitor în fiecare an.

ACTIVITĂŢI TURISTICE COVASNA

Orașul Covasna dispune de importante resurse naturale, având valoare terapeutică, iar acest lucru a dus la dezvoltarea turismului balnear și a turismului montan, dar și la cel de sfârșit de săptămână. Datorită acestui fapt pe lângă unitățile de cazare care sunt foarte bine dezvoltate și modernizate, această locație pune la dispoziția turistului o întreagă gamă de activități pentru petrecerea timpului liber. Printre cele mai căutate activități sunt parcurgerea traseelor turistice organizate și semnalizate. Traseele turistice care nu trebuie ratate și care sunt populare în rândul turiștilor:

Din Valea Pescarilor - Stejar Curat, se urmărește crucea albastră aproximativ 2 ore iar apoi se pornește spre Koro, fiind situat pe principala creastă a muntelui iar timpul este de încă 6 ore. Pentru acest traseu este de preferat alocarea unei întregi zile pentru ca turistul să se poată bucura din plin de frumusețea peisajelor.

Valea Zânelor – Pilis - Covasna - Basca Mare – Vârful Lăcătui, pentru acest traseu trebuie urmat punctul albastru, iar timpul alocat este de o zi. Recomandabil este ca fiecare turist să aibă asupra lor câte o hartă pentru o mai bună orientare.

CAZARE COVASNA

Orașul Covasna dispune de un climat blând, de un aer curat rece de munte și de numeroase resurse naturale curative, care sunt puse în valoare prin intermediul curelor. Datorită acestui fapt s-a dezvoltat o întreagă rețea de unități de cazare. Turiștii aleg hotelurile de 3 stele și 4 stele, având servicii de calitate și unele dintre ele oferă și consultanță pentru alegerea curelor pentru diferite afecțiuni. Printre cele mai căutate și cele care au cea mai bună ofertă în raportul calitate – preț sunt apartamente oferite de către particulari. Acestea nu au condiții de hoteluri cu piscina și spa, dar se pot ridica la standardele cerute de către clienți. Proprietarii pot oferi mâncare în regim catering.

Printre cele mai apreciate sunt și pensiunile care oferă posibilități de pensiune completă sau demipensiune, fiind foarte căutate de către familiile cu copii. Una dintre cele mai apreciate este unitatea de înnoptare Clermont Aceasta dispune de camere cu baie privată și televizor cu ecran plat. Parcarea este gratuită iar recepția este deschisă nonstop. Hotel Dancs de 3 stele este printre cele mai căutate unități de acest gen, având un personal primitor și numeroase servicii puse la dispoziția turiștilor. Covasna beneficiază de un întreg patrimoniu natural, fiind pus în valorificare și luând naștere forme de turism care au adus la dezvoltarea acestei zone și care aduc în fiecare sezon numeroși turiști.

Întrebări frecvente despre Covasna