Hoteluri în Praid (Jud. Harghita, România)

  823 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Praid

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Praid, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Praid
 • Găsiți un hotel ieftin în Praid!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Praid

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

PRAID, ŢINUTUL SĂRII

Praid este cea mai mare localitate din Harghita, care datează din anul 1564, fiind un ținut destul de tânăr față de împrejurimi. Acest loc de poveste este străbătut de râul Târnava Mică și afluenții acestuia. Zona dintre aceste râuri se numește “Botul celor două Crengi”, iar aici a fost casa poetului maghiar Aprily Lajos. Stațiunea este situată la o altitudine de 500m și are o fascinantă mireasmă a rusticului sat secuiesc. Datorită acestora cât și a importantului patrimoniu turistic, Praid sporește structurile turistice, în mod clar fiind de tip agrement, rural și balnear. Praid este o stațiune balneară, care deține un important punct de atracție turistic și anume salina Praid, făcând cunoscută această stațiune prin mijloacele sale curative și de tratament. Stațiunea are un climat propice pentru turiștii ce doresc să-și petreacă vacanța într-un mediu benefic pentru sănătatea lor, astfel turiștii sunt răsfățați cu diferite tratamente direct din natură. Aici se găsesc izvoare sărate hipertermale de 49 grade și un munte de sare cu izvoare sărate, cele din urmă se folosesc în băi sărate fierbinți pentru tratarea problemelor reumatismale. Apa sărată are efecte calmante și relaxante. Durata unei băi este între 10-30 minute în funcție de capacitatea fiecăruia și este recomandabil să se urmeze 10-14 băi pentru rezultate bune. Toate acestea împreună cu frumusețea naturii și ospitalitatea oamenilor sunt un ansamblu ce se împletesc perfect, atrăgând turiști în fiecare an.

OBIECTIVE TURISTICE PRAID

Atracțiile turistice din Praid sunt în mare parte naturale, acestea fiind la dispoziția turiștilor, datorită proprietăților benefice și curative, ce tratează diferite afecțiuni.

Salina Praid este supranumită Izvorul de sănătate, datorită beneficiilor aduse de aceasta celor cu probleme respiratorii, dar și simplilor vizitatori ce doresc relaxare și o gură de aer proaspăt. Salina este una dintre cele mai mari din țară și din Europa. Aceasta joacă un rol important în viața localnicilor de la Praid pentru că reprezintă pentru cei mai mulți dintre ei o sursă de venit. Accesul în Salină se face prin intermediul unui autobuz, care străbate 1.500 de metri, apoi urmează coborârea a 300 de trepte și în fața ochilor se înalță un adevărat orășel subteran, la 120 metri adâncime. Aerul are un grad ridicat de ionizare, fiind astfel eficient pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Tratamentele se fac doar prin îndrumarea și supravegherea unui specialist și presupun practic inhalarea aerului prin intermediul unor programe de gimnastică și respirație.

Ștrandul sărat împreună cu băile calde (vană) sunt alimentate de la o adâncime de 150 de metri. Datorită gradului ridicat de salinitate în ștrand nu se poate înota, pentru că se produce efectul dopului de plută. Aceste băi rare atrag numeroși turiști, atât din țară cât și din străinătate, reprezentând un important potențial turistic și de agrement.

Canionul de sare nu trebuie ratat de niciun turist ce vine în Praid, deoarece este o minunăție pentru ochii vizitatorului. Este poziționat într-un peisaj magnific cu vegetație bogată de rășinoase și foioase.

ATRACŢII TURISTICE PRAID

Cel mai important eveniment din punct de vedere turistic, care atrage numeroși turiști și vizitatori este “Festivalul Sarmalelor”. Acest festival prin amploarea lui aduce laolaltă două popoare, poporul românesc și cel unguresc. În cadrul acestui festival are loc concursul sarmalelor, care se desfășoară pe baza a mai multor probe. Deschiderea acestuia începe cu parada participanților de pe strada principală din Praid. În cadrul acestui eveniment pe lângă concursul tradiționalelor sarmale au loc spectacole folclorice și prezentări de modă. Această manifestare este foarte benefică pentru proprietarii de pensiuni agroturistice și apartamente în regim hotelier cât și pentru proprietarii de hoteluri. Gradul de ocupare al structurilor de cazare crește simțitor, aducând câștiguri semnificative comunității.

La capitolul gastronomie, localnicii din Praid îi întâmpină destul de bine pe turiști, deoarece există o bogată moștenire gastronomică, ce s-a transmis din vechi timpuri și s-a păstrat. Vizitatorii se pot delecta cu ciorbă de varză (luckas kapusta), gulyas, sarmale cu ciolan, supă de gulyas, ciolan afumat și diferite tipuri de ciorbe. De băut, se poate alege o palincă de prune sau de pere, iar ca desert găluşte somloy. Toate acestea se completează perfect cu ospitalitatea gazdelor fără de cusur, iar majoritatea turiștilor ce le trec pragul, revin cu bucurie.

CAZARE PRAID

Praid este una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Transilvania, obiectivele turistice atrag anual numeroși turistici, astfel existând o ofertă diversă a structurile de cazare. O mare parte dintre proprietăți este ocupată de către pensiunile agroturistice de 3 stele și 4 stele, acestea fiind plasate în peisaje feerice, pline de vegetație, reflectând armonia dintre natură și om. Aici preparatele se pregătesc numai cu ingrediente din gospodărie, astfel totul fiind natural și proaspăt. Majoritatea structurilor de cazare pun la dispoziție locuri de joacă pentru copii, plus tot confortul necesar pentru ca șederea să fie una agreabilă și confortabilă. Turiștii care doresc să fie cât mai aproape de natură pot alege un loc în camping, astfel aceasta fiind o alegere ieftină și benefică pentru organism, datorită aerului curat. De asemenea, cei care doresc un plus de confort pot alege unul dintre hotelurile disponibile din stațiune. Hotelul de 3 stele Medvehaz este situat în imediata apropiere a gării, astfel încât turiștii care circulă cu trenul nu trebuie să mai schimbe un al mijloc de transport pentru a ajunge la locație. Acesta este dotat cu un loc de joacă pentru copii, terasă de vară, o grădină cu disponibilitate pentru grătar, dar și internet WIFI și parcare privată. Turiștii se pot bucura de restaurantul locației, care pune la dispoziție atât preparate românești cât și maghiare. Toate camerele dispun de baie privată și televizor. Cei care aleg această destinație, se pot bucura de căldura gazdelor, precum și de toți factorii necesari unui sejur ca la carte.