Hoteluri în Bicaz (Jud. Neamț, România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Bicaz

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Bicaz, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Bicaz
 • Găsiți un hotel ieftin în Bicaz!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Bicaz

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

BICAZ, PARADISUL TITANILOR

Un orășel situat la poalele munților, cu numeroși afluenți, Bicaz rămâne un punct marcant pe harta turiștilor naționali și internaționali, în special datorită cheilor formate, un paradis al traseelor montane, un paradis al titanilor aventurieri. Zona impresionează printr-o varietate unică a formațiunilor calcaroase, prin munți impunători și zone de meditație aparte, precum Lacul Izvorul Muntelui sau Lacul Roșu. Moldova prin definiție este una dintre cele mai spectaculoase și unice regiuni, prin portul național, prin veselia și buna dispoziție a oamenilor, prin bunătățile gastronomice și licorile răcoritoare. Astfel, Bicaz se încadrează în această frumoasă descriere, având un plus oferit de apele afluenților Bicaz, Izvorul Muntelui, Izvorul Alb și Secu și de peisajul mirobolant oferit de cursul acestor izvoare. Cu o populație foarte mică, Bicaz a reușit să prezerve ca monumente istorice, Teatrul Sătesc Ion Kalinderu și Casa Regală, în prezent primăria orașului. Avantajul acestei zone este constituit de unitățile de cazare ieftine, cu pensiuni și vile rustice.

ATRACȚII TURISTICE BICAZ

Călătoria către Bicaz constituie o excursie îndrăgită atât de cei mici, cât și de adulți datorită varietății turistice, a traseelor montane cu diferite grade de dificultate, precum și a aerului curat sau a pădurilor multicolore. Cu o industrie bazată pe producția energetică, zona reușește să valorifice la adevărata importanță această resursă cu ajutorul turismului extrem sau cu un grad ridicat de dificultate din cadrul Cheilor Bicazului. O alternativă pentru familiști este excursia pe masivul Ceahlău sau vizitarea barajului și lacului Izvorul Muntelui sau a celui mai mare lac natural din România și anume lacul Roșu.

Cheile Bicazului

Având o puternică însemnătate istorică, Cheile Bicazului făceau și fac legătura între Moldova și Transilvania, printr-un culoar de opt kilometri, ușor înspăimântător pentru aventurierii rămași captivi în drumeții pe parcursul serii.

Muzeul de istorie și etnografie Bicaz

Muzeul de istorie și etnografie Bicaz este structurat pe trei nivele, cu diferite tematici, de la istorie daco-carpatică, la cea a populației rurale locale, până la opere de artă plastică. Trebuie avut în vedere programul de desfășurare, cu ziua de luni indisponibilă vizitatorilor.

Masivul Ceahlău

Cu o puternică însemnătate ortodoxă, muntele Ceahlău este pentru români un al doilea munte sfânt, fiind precedat de muntele Athos și menționat de numeroși scriitori de-a lungul timpului. Cu două vârfuri peste 1900 de metrii, turiștii se pot bucura de numeroase trasee montane.

Lacul Izvorul Muntelui

Barajul Izvorul Muntelui este unul dintre cele mai mari baraje de greutate din țară, masive, fiind surclasat doar de Porțile de Fier I, iar celebrul lac Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial de acumulare din România, cu o suprafață de aproximativ șaptezeci de kilometrii și care dispune de o faună impresionantă ce poate fi observată în plimbările cu vaporașul sau hidro-bicicleta.

Lacul Roșu

Cel mai mare lac natural montan, lacul Roșu este o alternativă perfectă pentru drumețiile în familie, care necesită o contravaloare mică în comparație cu experiența unei plimbări uluitoare printre pădurile și crestele montane impozante. Aceasta este o ofertă turistică excelentă pentru călătorii în grup.

ATRACȚII LOCALE BICAZ

Din perspectiva traseelor montane, întreaga zonă se bucură de numeroase atracții turistice, de la faimoase parcuri naționale, protejate prin lege, până la mănăstiri cu renume, care oglindesc tradiția și tainele ortodoxismului. Județul Neamț are un puternic cult religios, numeroși enoriași păstrând cu sfințenie datinile și credința în suflet, precum și datoria de a o transmite din generație în generație. În această zonă tradiționalul uimește prin unicitate, natură și nu prin facilități de lux, elemente clasice ale modernismului consacrat secolului XXI, cu diverse centre spa sau cu piscină interioară.

Lacul Pângărați

Cum nu există o taxă de vizitare și nici o perioadă de restricționare, lacul Pângărați poate fi o excelentă oportunitate de înnoptare cu campingul sau de pescuit pentru pasionații de acest sport. În apropiere de lac se regăsește și una dintre cele mai vechi construcții de cult și anume mănăstirea Pângărați.

Mănăstirea Neamț

Cel mai vechi edificiu monahal din Moldova, cu o puternică însemnătate istorică, atât datorită vechimii, cât și a ctitorului Ștefan cel Mare, Mănăstirea Neamț este un loc de reculegere pentru călugări, cât și pentru vizitatorii din toate colțurile lumii.

Parcul Național Ceahlău

Probabil una dintre cele mai cunoscute arii protejate din munții Orientali, Parcul Național Ceahlău este alcătuit din rezervația Ocolașul Mare, rezervația botanică Polița cu Crini, precum și două monumente emblemă, Cascada Duruitoarea și grota Avenul Mare de aproximativ o sută de metri pe verticală.

Parcul Național Vânători Neamț

Arie protejată, Parcul Național Vânători Neamț se diferențiază de Ceahlău printr-o varietate uluitoare de specii de animale și plante, atent protejate și monitorizate, dintre care ursul brun și zimbrul din rezervația Dragoș Vodă rămân cele mai îndrăgite specii.

EXCURSII TURISTICE BICAZ

Zona Moldovei este un izvor nesecat de obiective și tradiții, însă legendele consacrate ale lui Ion Creangă, ale domnitorilor ce au marcat istoria țării reușesc să domine acest tărâm sfânt. O excursie în nord - estul României, fără vizitarea unei mănăstiri sau degustarea celebrelor poale în brâu sau a unui vin puternic aromat este o simplă plimbare. Unitățile de cazare au ușurat și ajutat la prelungirea weekend-ului pe acest tărâm, cu diverse hoteluri de 3 stele sau 2 stele, care au un raport calitate-preț extrem de convenabil. De asemenea pentru cei cu gusturi rafinate, există și oferte hoteliere cu piscină și meniu exclusivist.

Muzeul Memorial Ion Creangă Humulești

Unul dintre cei mai cunoscuți, valorificați și importanți scriitori al țării nu poate fi trecut cu vederea si necesită o mică plimbare prin locurile de inspirație rurală ale emblemei Ion Creangă. Muzeul Memorial Ion Creangă a devenit una dintre cele mai cunoscute case memoriale, iar ghidul reușește să accentueze importanța și frumusețea acestui prozator deosebit.

Cetatea Neamțului

Construită de Petru I și fortificată de Ștefan cel Mare, Cetatea Neamțului a fost a așezare strategică pentru domnitorii vremii, precum și un edificiu istoric important pentru vizitatorii cotidieni.

CAZARE BICAZ

Din perspectiva unităților de cazare, Bicaz aduce atât hoteluri cu un echilibru calitativ, cât și unități ce necesită un buget mai restrâns, bazate pe tradițional, pe rustic. Din cadrul unităților cu un număr ridicat de evaluări pozitive, pensiunea Casa Ioana rămâne o locație propice pentru vizitatorii ce doresc să evadeze din agitația consacrată secolului douăzeci și unu și să se bucure de magia naturii.

Iar pentru cei ce preferă calitatea hotelieră de top, la o distanță relativ mică de Bicaz se regăsește hotelul Central, de 3 stele, ultra-modern și cu frumoase aranjamente interioare. Cu toate că numeroși turiști optează pentru vile sau camping, alternative mai rafinate există, iar turiștii se pot bucura de minunățiile naturii în orice anotimp cu un cost accesibil.

Întrebări frecvente despre Bicaz