Hoteluri în Sovata (Jud. Mureș, România)

  878 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 739 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 742 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Sovata

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Sovata, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Sovata
 • Găsiți un hotel ieftin în Sovata!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Sovata

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 892 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

SOVATA, STAȚIUNE TĂMĂDUITOARE

Localitate cu renume, ilustrează și astăzi destinația perfectă pentru turiștii dornici de relaxare, recuperare și destindere în cadrul celor mai mărețe peisaje montane. Localizată în inima Transilvaniei, Sovata impresionează prin naturalețe, prin atenta conservare a izvoarelor termale și imaginea nepătată a pădurilor ce o înconjoară. Un punct de interes major al zonei este Lacul Ursu care atrage anual turiști, alături de plimbarea cu mocănița, ce transpune orice călător în lumea pitorească, departe de zumzetul orașelor și care bucură prin tenacitatea locomotivelor cu abur. Vacanța în Sovata se diferențiază prin liniște, peisaje minunate și experiențe ce uimesc prin naturalețe, prin vechime și prin pasiunea nestinsă a localnicilor ce le conservă de sute de ani. Călătoriile de weekend contribuie la descoperirea unei Românii mai frumoase, cu obiceiuri ce surprind constant tradiția, respectul pentru natură și pentru oamenii ce o înconjoară.

ATRACȚII TURISTICE SOVATA

Fascinația unei destinații parcă rupte de civilizație, unde modernismul nu depășește limitele evoluției, ci contribuie la o mai bună ambianță este reprezentată de acest oraș subalpin cu temperaturi plăcute, veri răcoroase și ierni blânde. Stațiunea renumită pentru beneficiile balneoclimatice, oferă posibilitatea tratamentelor naturiste în cadrul unor băi calde, împachetări sau exerciții medicale, care se adresează tuturor tipurilor de vizitatori, pornind de la cei cu deficite medicale, până la cei dornici de relaxare într-un mediu terapeutic corespunzător.

Lacul Ursu

Zonă protejată prin lege, lacul heliotermic renumit mondial, captează atenția vizitatorilor prin temperaturile ridicate, precum și istoria formării acestuia. Cu o temperatură a apei de aproximativ 30 de grade, lacul Ursu prezintă o alternativă excelentă a piscinelor, apa și nămolul fiind puternic recomandate în cazul deficiențelor ginecologice, un spa nonconformist.

Muntele de sare

Unicitatea acestui obiectiv nu este legată doar de muntele de sare, după cum este prezentat din descriere, ci strânsa legătură a formării orașului Sovata de acest munte. Inițiatorii acestui oraș fiind chiar paznicii muntelui de sare, astăzi obiectiv turistic recomandat pentru aerosoli și mirosul aerului de pădure de rășinoase.

Corund

Localitate cu impact tradițional, al sculpturilor frumoase pe vase și al artei olăritului, satul transilvănean aduce stropul de autentic, fiind în egală măsură un loc important pentru arheologici pentru că este una dintre cele mai vechi așezări umane. Prețurile vaselor sunt variate, fiind necesară alocarea unei sume de bani peste medie întrucât timpul alocat unei lucrări manuale este mult mai ridicat.

ATRACȚII LOCALE SOVATA

Zonă turistică renumită internațional pentru beneficiile balneoclimatice, Sovata încântă inimile călătorilor și prin varietatea atracțiilor locale, unicate, atent conservate și care necesită alocarea unui buget mediu. De cele mai multe ori, o vacanță completă nu se rezumă doar la relatarea unor obiective turistice sau a unor condiții de cazare foarte bune, ci și la amintirile unor locuri nemaiîntâlnite, a unor întâmplări fascinante care marchează atât adulții, cât și prichindeii.

Salina Praid

Mediu atipic, salina dispune de facilități uluitoare precum wireless, televiziune sau cinematograf, dar și numeroase activități sportive pentru a-i antrena pe turiști și pentru a le oferi un mediu cât se poate de călduros. Un factor esențial ce trebuie luat în considerare este temperatura scăzută, de aproximativ 15 grade Celsius, astfel un pulovăr extra va putea prelungi vizita.

Lacul Roșu

La o distanță de aproximativ o oră cu autoturismul de Sovata, lacul de baraj natural de culoare roșie reprezintă un element cheie pe harta turistului român. Legendele ce învăluie lacul se datorează cioturilor ce ies la suprafața apei, creând impresia unei civilizații ascunse în adâncuri, de aici și culoarea roșiatică a acestuia. Se pot organiza excursii cu barca pe anumite suprafețe ale lacului.

Lacul Sfânta Ana

Singurul lac vulcanic din România, reprezintă o atracție turistică unică de weekend, fiind punct de interes și pentru localnicii dornici de prognozele meteo. Sensibilitatea și receptivitatea acestuia la schimbările atmosferice conduc la relatarea exactă a vremii. Legendele ce au condus la denumirea lacului Sfânta Ana oscilează, însă localnicii sunt cei ce narează cu pasiune și transmit entuziasmul trăirilor de altă dată. Ofertele de cazare sunt avantajoase, predominând hotelurile de 3 stele sau experiența unei camping.

EXCURSII TURISTICE SOVATA

Zona turistică a județului Mureș dispune de o faună și floră impresionantă, astfel posibilitatea relaxării la poalele muntelui, unde frumusețea sălbatică luminează și aduce culoare, contribuie simțitor la acest tip de excursie turistică. Ofertele de recreere sunt diverse, însă dintre acestea cele mai căutate sunt plimbările cu mocănița, ce reflectă transpunerea într-un timp îndepărtat, dar și Cheile Bicazului, tărâmul de tranziție dintre Transilvania și Moldova.

Mocănița

Plimbările cu Mocănița, renumite în zona Maramureșului se întâlnesc și în zona Sovata, accesibilă unui spectru mai larg de vizitatori. Panorama trenului de munte, a vegetației neatinse sau procesul transhumanței pot fi observate la un preț deloc mic, dar ce oferă trăiri nemaiîntâlnite.

Cheile Bicazului

Serpentinele amețitoare realizate de apele Bicazului reprezintă atracția majoră pentru dornicii de aventură, pasionații de adrenalină și experiențe unice. Peștera Neagră sau peștera Cascadă, precum și avenul cu trei intrări impresionează prin sălbăticia și obscuritatea peisajului. De asemenea, zona dispune de numeroase standuri cu specific turistic, de la cel alimentar până la cele cu specific vestimentar local.

CAZARE SOVATA

Posibilitățile unităților de cazare în această zonă se concentrează asupra segmentului intermediar al populației, predominând apartamentele, hotelurile de 2 stele sau 3 stele, astfel dintre acestea, cel ce a căpătat numărul celor mai pozitive evaluări este Szeifert, hotel cu vedere asupra lacului Negru, ce dispune de facilități suplimentare, precum centru spa și wellness, terapii de relaxare pe bază de hidromasaj și personal binevoitor.

Cu toate că hotelurile cu standarde ușor ridicate nu predomină, această zonă montană frumos dezvoltată și menținută de autoritățile locale, pune la dispoziția călătorilor ușor aventurieri și variante mai ieftine, precum campingul. Relaxarea în cadrul naturii, frumusețea dimineților acoperite de rouă și apusurile feerice formează cadrul perfect pentru orice tip de vizitator. Cum specificul regiunilor balneoclimatice este acela al pensiunilor sau vilelor, Sovata încântă vizitatorii în cadrul vilei Sara ce oferă o ambianță incredibilă și dispune de o amplasare excelentă. Indiferent de opțiunea aleasă, excursia către Sovata se va dori a fi prelungită datorită calmului și frumuseții locului, ce surclasează orice piscină sau facilitate oferită de un hotel de 4 stele sau 5 stele.

Întrebări frecvente despre Sovata