Hoteluri în Târgu Ocna (Jud. Bacău, România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Târgu Ocna

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Târgu Ocna, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Târgu Ocna
 • Găsiți un hotel ieftin în Târgu Ocna!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Târgu Ocna

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

TÂRGUL OCNA, MELEAGURILE SĂRII

Târgul Ocna este o stațiune balneoclimaterică din județul Bacău și este foarte apreciată de turiștii care vin aici pentru relaxare și pentru a se trata de diferite afecțiuni. Numele orașului vine din cele mai vechi timpuri, de la exploatarea ocnelor de sare.

Climatul este unul propice, de dealuri cu temperaturi benefice organismului uman și cu precipitații moderate. Acest climat, precum și potențialul natural creează un mediu plăcut pentru turiștii, care vin aici pentru petrecerea vacanței sau pentru tratarea afecțiunilor. Aceștia sunt răsfățați cu diferite proceduri relaxante, care provin din mediul natural.

Datorită importantelor resurse turistice naturale, orașul a fost atestat ca stațiune turistică de interes național în 2002.

Salina este cea mai importantă resursă naturală de atracție turistică, care atrage numeroși turiști pentru tratarea afecțiunilor dar și pentru vizitarea în scop turistic. Pentru că este o locație balneoclimaterică, Târgul Ocna dispune de factori naturali balneoterapeutici, care sunt folosiți în tratarea afecțiunilor cronice. Factorii naturali sunt de mai multe feluri, cum ar fi apele minerale și aerul sărat din salină. Existența acestor factori naturali a adus la apariția și dezvoltarea turismului de tratament balnear. Această dezvoltare a condus la ridicarea unor baze de proceduri moderne, cu aparate noi pentru ca turiștii să poată beneficia de cele mai bune condiții. Odată cu aceste construcții, a început să se dezvolte și agrementul, astfel fiind inaugurat de exemplu Centrul Balnear Parc Măgura. Turiștii sunt atrași de această zonă și datorită ofertei vaste de pensiuni și apartamente pentru închiriat, acest lucru este o modalitate mult mai ieftină și destul de plăcută pentru cei cu bugete mai restrânse. În schimb cei cu un potențial financiar mai ridicat, își pot alege unul dintre hotelurile disponibile. Acest tip de turism aduce anual numeroase beneficii, atât pentru proprietarii de unități de cazare, agrement, cât și pentru micii întreprinzători.

OBIECTIVE TURISTICE TÂRGUL OCNA

Turiștii care vin în această locație turistică pot beneficia de bogăția culturală a acestor obiective, care sunt unice datorită istoriei și a conservării acestora.

Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura este unic datorită arhitecturii sale, amplasamentului dar și a motivului pentru care a fost ridicat acesta fiind început în timpul regelui, în memoria celor 14.000 de ostași români ce au luptat vitejește în Primul Război Mondial. Construcția a fost făcută în timpul a două domnii, astfel s-a început în timpul regelui Ferdinand și a luat sfârșit în 1928, sub domnia regelui Mihai.

Se consideră ca Mănăstirea Măgura Ocnei să fie de pe vremea lui Alexandru cel Bun, dar nu s-a putut dovedi documentar. După al Doilea Război Mondial , Mănăstirea a devenit schit de maici. În perioada comunistă Biserica “Buna Vestire” a fost demolată, iar după trecerea regimului a fost reînființat schitul “Măgura Ocnei”. Actualmente acest edificiu a fost recunoscut la rangul de mănăstire. Acest statut a adus la dezvoltarea turismului religios dar și la dezvoltarea unui centru puternic de spiritualitate ortodoxă, venind anual numeroși pelerini.

ATRACŢII TURISTICE TÂRGUL OCNA

În această zonă pitorească există numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber, atât naturale dar și realizate de mâna omului, cum ar fi:

Centrul Balnear Parc Măgura este un loc plăcut de petrecere a timpului liber, atât pentru proceduri curative cât și pentru relaxare. În acest centru există mai multe tipuri de spații ce sunt folosite pentru recuperare, întreținere, fizioterapie, băi galvanice, dar și multe alte modalități de tratare a diferitelor afecțiuni și modalități de întreținere și înfrumusețare. În acest centru a fost amenajată o sală de fitness și un cabinet de înfrumusețare, iar acestora alăturându-se piscine în aer liber atât pentru adulți cât și pentru copii.

Acest minunat centru contribuie atât la atragerea turiștilor cât și a localnicilor, oferindu-le o oază de relaxare și liniște, în timpul liber.

Proceduri pentru toate vârstele se pot realiza și în hotelurile din această locație turistică, fiind destul de apreciate de către turiști. Salina este principalul punct de atracție al localității, datorită proprietăților sale tămăduitoare. Este situată la o distanță de 2 km față de Târgu Ocna, la o adâncime de 240 m și reprezintă un important factor natural, care este folosit în terapia tratării afecțiunilor respiratorii. Cele mai frecvente afecțiuni, care se tratează aici sunt astmul și bronșita cronică. Pentru aceste afecțiuni se folosesc programe de tratament, plimbări, gimnastică medicală și diferite jocuri sportive. Pentru aceste activități există și o bază de tratare foarte bine pusă la punct, care ajută la desfășurarea procedurilor. Aici sunt terenuri de sport, mese de biliard, spații de joacă pentru copii și multe altele. Un important punct de atracție al salinei este biserica “Sfânta Varvara” și ocazional se organizează diferite expoziții de pictură și sculptură în sare.

CAZARE TÂRGUL OCNA

Turiștii care optează pentru această destinație, au la alegere dintr-o mare varietate de unități de cazare care au deschidere spre niște peisaje superbe, cum numai în Târgul Ocna se pot găsi. Aici într-o mare parte a pensiunilor se gătesc preparate tradiționale cu produse din gospodăria proprie, astfel fiind un prilej bun pentru concediile familiilor cu copii. O astfel de locație este Casa Creangă, ce nu trebuie omisă datorită cazării, ospitalității și a mâncării excepționale. Aici se pot savura unul dintre cele mai bune borșuri de pasăre și una dintre cele mai bune fripturi de vită din zonă.

Pentru un plus de confort se poate alege acest Hotel Porțile Ocnei care este bine poziționat, chiar în inima localității. Acesta oferă turiștilor camere foarte bine dotate, având baie proprie, televizor, minibar și internet wireless. Acesta deține și un restaurant care este foarte apreciat în rândul turiștilor pentru că se pot delecta cu preparate tradiționale dar și internaționale. Minele de sare sunt situate la o distanță foarte mică iar mănăstirile sunt situate de asemenea în apropiere de acest hotel. Această zonă turistică este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă, datorită mediului extraordinar de bun pentru procedurile balneare, ce pun la dispoziția turiștilor izvoare curative și un climat adecvat. Turiștii care aleg această destinație pot să se bucure din plin de amabilitatea gazdelor, precum și de toți factorii necesari unui sejur ca la carte.