Hoteluri în Craiova (Jud. Dolj, România)

  750 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  273 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  340 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  264 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Craiova

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Craiova, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Craiova
 • Găsiți un hotel ieftin în Craiova!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Craiova

 • 434 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

CRAIOVA, CAPITALA OLTENIEI

Nod comercial cheie al Olteniei, Craiova a reușit să se afirme în istoria țării ca un oraș în continuă dezvoltare, renumit atât pentru puternica sa tradiție universitară, cât și pentru persoanele emblematice ce l-au definit. De la voievozi, la scriitori sau inventatori, toți au reușit să se formeze în cadrul acestui frumos oraș, să se bucure de instituții solemne, de palate impozante, precum și locații cu o latură artistică, filarmonică sau teatrală, alături de luxuriantele parcuri ale Craiovei. Indiferent de tipul călătoriei, de weekend sau cu afaceri, capitala Olteniei va rămâne în amintirea turiștilor necontenit datorită locului aparte, a cultului tradițional, al accentului, precum și a datinilor ce au format acest lăcaș. Vacanța în acest ținut unicat al României va fi o adevărată surprindere pentru călători datorită specificului oltenesc, al comportamentului ușor grăbit al localnicilor, al preparatelor locale pe bază de praz, precum și a accentului inconfundabil, ce reușește să își păstreze autenticitatea, chiar și în secolul douăzeci și unu. Din perspectiva de cazare, Craiova reușește să puncteze toate unitățile hoteliere, fiind o destinație accesibilă tuturor tipurilor de vizitatori.

ATRACȚII TURISTICE CRAIOVA

Din spectrul atracțiilor locale, cele mai vizitate și apreciate de turiști sunt cele ce datează din secolele cincisprezece, șaisprezece, precum lăcașele de cult sau muzeele. Muzeul Olteniei alături de palatul Jean Mihail reprezintă obiective cheie ce nu trebuie ratate de pe harta turistului craiovean. Cu toate că orașul Craiova are o strânsă legătură cu fotbalul, stadionul din Bănie se regăsește în puternice reproiectări, dorindu-se o reafirmare a tradițiilor de înaltă performanță a SC Universitatea Craiova pe viitorul stadion Ion Oblemenco.

Muzeul Olteniei

Înființat pe baza donațiilor acum un secol, muzeul cuprinde trei secții: etnografie, istorie și științele naturii. Muzeul Olteniei conține un bogat patrimoniu cultural și istoric, fiind un edificiu cheie în conturarea orașului. Trebuie menționat că lunea intrarea nu este posibilă, iar turiștii se pot bucura de un strop de istorie la prețuri foarte mici.

Muzeul de artă

Având o istorie de aproape o sută de ani, clădirea se poate mândri cu câteva din operele de artă ale consacratului Constantin Brâncuși, create chiar în perioada de formare a acestuia, la Școala de Arte și Meserii din Craiova. Muzeul a reușit cu succes să prezerve opere de artă încă din anul 1898, cea mai veche lucrarea a sculptorului fiind Vitellius.

Palatul Jean Mihail

Clădire somptuoasă, veghează asupra Craiovei, fiind considerată una dintre cele mai marcante edificii ale epocii datorită stilului arhitectural european, cu puternice influențe franțuzești. Vacanța către Craiova nu trebuie să excludă vizitarea palatul Jean Mihail care impresionează atât din perspectiva exterioară, a abundenței ornamentelor și ancadramentelor balcoanelor ce au fost atașate clădirii, cât și a interiorului construit din lemn masiv.

Mitropolia Olteniei

Alături de capodopera lui Jean Mihail, mitropolia reprezintă un puternic punct de interes pe harta călătorilor întrucât zona este influențată de latura culturală și religioasă. Craiova prezintă un număr impresionant de lăcașe de cult, mitropolia ocupând un loc de cinste printre enoriașii locali sau turiști.

ATRACȚII LOCALE CRAIOVA

Oraș cu numeroase clădiri vechi, construcții laice și parcuri impresionante, Craiova rămâne o destinație votată cu interes de turiști, dorindu-se prelungirea călătoriei de weekend pentru o încadrare mai corespunzătoare în acest tărâm oltenesc, cu porturi cu totul deosebite, pornind de la tradiționalismul consacrat până la starea de spirit vivace, energizantă a localnicilor. Un plus al zonei este oferit de perspectiva de cazare ieftină, de varietatea prezentă, pornind de la hoteluri de 5 stele sau 4 stele până la pensiuni sau alte tipuri cum ar fi regimul hotelier. Indiferent de opțiunea aleasă, Craiova rămâne o destinație importantă a Românei, cu diverse obiective turistice, menite să atragă, să încânte și să uimească atât turiști naționali, cât și internaționali.

Parcul Nicolae Romanescu

Construit și premiat cu medalia de aur încă din anul 1900, Parcul Romanescu întregește concediul datorită vegetației luxuriante, a frumuseții arhitecturale realizată pe o întindere de aproximativ treizeci de kilometri, precum și a diverselor oferte de divertisment: teatru de vară, hipodrom sau grădina zoologică, unde copii se pot bucura de diverse specii de animale indigene și exotice.

Teatrul Național Craiova

Edificiul se bucură de o popularitate crescută datorită spectacolelor ce au luat amploare și conservă spiritul artistic al poporului român. Alături de teatrul de păpuși și filarmonica orașului, Teatrul Național Craiova rămâne locația culturală ce încântă zilnic toate tipologiile de spectatori. Sunt prezente diferite oferte de abonamente pentru a beneficia de prețuri reduse.

Casa memorială Elena Farago

Centru orașului adăpostește biblioteca județeană, iar în aceeași curte turiștii pot vedea și casa memorială a celebrei Elena Farago, persoană cu renume în Craiova datorită contribuției acesteia pentru dezvoltarea continuă a locațiilor de educație și completarea colecțiilor de publicații.

EXCURSII TURISTICE CRAIOVA

Oltenia prezintă un amplu spectru de obiective turistice, însă unele dintre acestea, precum excursiile locale sunt cele din apropierea orașului Târgu-Jiu, unde vizitatorii se pot bucura de minunățiile naturii, la peștera Polovragi sau la peștera Muieri, precum și la case marcante de cult ca mănăstirea Tismana, Lainici sau Polovragi. Pentru iubitorii de istorie, de tradiție și de conservare a artei românești, Oltenia reușește să aducă plusul de naționalism ce se regăsește în inimile localnicilor și în mândria acestora cu portul tradițional și local.

Mănăstirea Tismana

La o distanță de aproximativ o sută de kilometri de Craiova și în apropierea Târgu-Jiului, mănăstirea impresionează puternic vizitatorii datorită majestății acesteia, a zidurilor fortificate ce o apără precum o cetate de renume. Numită și centru al Olteniei, mănăstirea Tismana obișnuia să fie supravegheată de localnici, ca datorie pentru neplata contribuțiilor în perioada voievozilor.

Peștera Polovragi

Frumusețea creată de natură a consacrat Peștera Polovragi, fiind una dintre cele mai cunoscute peșteri din România atât datorită potențialului calcaros al stalactitelor și stalagmitelor, cât și a numeroaselor legende și povești cu tâlc ale localnicilor. Potrivit unei astfel de legende, peștera face legătura cu Țara Românească, neexistând însă date care să confirme până în prezent.

CAZARE CRAIOVA

Din perspectiva unităților de cazare, Craiova pune la dispoziția călătorilor atât unități cu un grad ridicat de confort și cu diverse facilități de răsfăț, precum și hoteluri de 2 stele ce corespund serviciului de B&B sau all inclusive. Din categoria celor ce oferă servicii superiore, una dintre unitățile cu un număr impresionant de păreri pozitive este Rexton, de 4 stele, cu o arhitectură modernă, păstrând însă stilul clasic și gastronomia națională. Unitatea dispune și de alte facilități, precum hidromasaj, saună, necesitând o taxă suplimentară, deloc ieftină.

O altă categorie importantă pentru turiști este cea a hotelurilor de 3 stele sau 2 stele, ce dispun de un raport calitativ accesibil și care permite economisirea unui procent din buget pentru alte excursii turistice locale. Dintre acestea, una dintre unitățile cu cele mai multe aprecieri pozitive din categoria sa este hotelul Royal Craiova, de 3 stele, ce impresionează prin arhitectura interioară medievală, precum și prin clădirea în sine, ce datează din secolul al nouăsprezecelea. Indiferent de alegerea făcută, a unei unități de înaltă calitate sau a unui hostel sau apartament, Craiova rămâne o destinație unică în România.

Our top-rated cheap hotels in Craiova

  512 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 371 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Craiova