Hoteluri în Skiathos (Thessaly, Grecia)

  853 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  782 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Skiathos

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Skiathos, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Skiathos!
 • Rezervați la prețul ideal!

SKIATHOS, ȚINUTUL CELOR 60 DE PLAJE

Skiathos face parte din Arhipelagul insulelor Sporade, alături de Skopelos, Alonissos și Skyros, fiind fără îndoială cea mai cosmopolită dintre ele. Istoria acestui tărâm este fascinantă, atât datorită popoarelor care au locuit-o (cretani, venețieni, bizantini, otomani și pirati furioși, dintre care cel mai faimos este Barbarossa), cât și a discordiilor dintre ele. Numele acestui loc de poveste a fost dat de cretani, care l-au asociat cu zeul vinului, Dionisos. Alte legende susțin că numele s-ar traduce prin “umbra lui Athos”, pentru că se află chiar în umbra Muntelui Sfânt.

Deși are doar 50 de km² , Skiathos găzduiește 60 de plaje pitorești cu peisaje sublime, ancorate într-o atmosferă de muzică și veselie molipsitoare. Un sejur aici se adaptează ușor nevoilor tuturor vizitatorilor, fie că aceștia doresc să se relaxeze alături de familie, fie că își doresc a vacanță plină de aventuri în cuplu. Este o regiune de o frumusețe captivantă, care abundă în facilități de agrement și în oferte pentru buzunarele tuturor.

CULTURA

În Skiathos, harta culinară este variată în funcție de specificul zonei și de gusturile vizitatorilor. Printre cele mai faimoase feluri de mâncare se numeră “souvlaki” (asemănător cu “kebabul”) care este cea mai rapidă și ieftină opțiune. Este un amestesc de carne de porc, sos “tzatziki”, roșii și “pitta”. În afară de aceasta, există numeroase taverne și restaurante unde se pot degusta mâncaruri mai sănătoase pe bază de pește și fructe de mare, bucate cu specific englezesc, italian sau franțuzesc, și bineînțeles și faimoasele rețete grecești “mousaka”, “imam” sau “papoutsakia”. Cina poate fi luată într-un cadru mirific, aproape de mare, la balcoanele cu vedere spre Marea Egee și Muntele Pelion.

La capitolul distracție, vara este o continuă petrecere pe Insulele Sporade, cu festivaluri consecutive. Toate evenimentele includ muzică, dans, mâncare tradițională și vin din abundență și se desfașoară între iulie și septembrie. În această perioadă toate locurile de cazare sunt ocupate de turiștii veniți să se distreze și să descopere tainele culturii locale. În Santorini are loc Festivalul Karmari în iulie și august, iar în Fira Festivalul de Muzică în august/ septembrie. De asemenea, târgurile și festivalurile locale evidențiază importanța tradițiilor și obiceiurilor străvechi. Festivalul Katsonia din luna septembrie comemorează submarinul grecesc “Lambros Katsonis”, care a fost scufundat pe Skiathos, în septembrie 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acea zi, localnicii aruncă flori în Marea Egee. Un alt festival important pe timpul verii este cel de la Bourtzi, vechea cetate situată între vechiul și noul port din Skiathos. Orarul include spectacole de teatru, expoziții de artă, concerte și proiecții de filme.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul în Skiathos este subtropical, dar temperaturile anuale sunt influențate și de prezența Muntelui Pelion. Pentru a se bucura de vreme caldă la plajă, turiștii aleg să viziteze aceasta regiune îndeosebi în perioada verii, dar hotelurile sunt încă ocupate în septembrie datorită condițiilor tipice meteorologice: apă caldă pentru înot și soare mai puțin puternic. De evitat lunile mai și octombrie din cauza timpului ploios.

Pentru turiștii veniți să-și petreacă aici concediul, această destinație oferă numeroase modalități de a petrece timpul liber. De la cursuri de scufundări, windsurf, expediții de “free diving” sau snorkeling, safari sau croaziere de o zi, până la drumeții în pădurile de pini pline de vegetație rară. La Chora există un club de tenis, iar în apropiere de Koukounaries se poate face și echitație. O datü ajunși în Skiathos, vizitatorii pot opta pentru o mare varietate de excursii opționale, în Skopelos și Alonissos, sau la Atena și Meteora. Ofertele de aici sunt mult mai variate, dar nu neapărat mai ieftine.

DE RECOMANDAT

Skiathos poate fi impărțită în două mari regiuni la fel de plăcute și vizitate: în sud se găsesc stațiuni populare, restaurante, taverne și hoteluri, iar în nord locuri de relaxare și odihnă pe una dintre numeroasele plaje. Un sejur perfect îmbină armonios vizita ambelor regiuni minunate. Desigur, se recomandă organizarea timpurie a acestuia, deoarece un last minute poate duce la costuri adiționale.

Dintre plaje, cea mai renumită este Koukounaries , care a fost și premiată cu steagul albastru. Nisipul auriu înconjurat de apele cristaline ale Mării Mediteraneene în care se reflectă verdele pădurilor de pini, fac ca această plajă să fie un loc de vis pentru oricine. Aici turiștii au la dispoziție toate facilitățile, sporturi nautice, restaurante, baruri și numeroase opțiuni de cazare. Cei care preferă să se cazeze într-o oază de liniște în mijlocul naturii, pot alege una dintre numeroasele vile cu tarife avantajoase. În apropiere, poate fi admirat Lacul Strofilia cu parcul ce deține o varietate de specii de plante și păsări. De neratat sunt și răsariturile pe plaja Banana (preferata iubitorilor de petreceri), apusurile pe plaja Agia Eleni (plină de taverne cu mâncăruri tradiționale), excursia la plaja Lalaria și plimbările prin stațiuni.

Orașul Skiathos este capitala și drept urmare, destinația de top a turiștilori. Acest oraș vechi cu străduțe înguste găzduiește o zonă portuară separată de o mică peninsulă, numită Bourtzi. Aceasta adăpostește un centru cultural deosebit datorită vechii fortărețe venețiene cu ziduri groase de apărare și turnuri amenințătoare. Pe Strada Papadiamantis se află un cinematograf în aer liber. De aici, se poate urca până la turnul cu ceas pentru a admira panorama orașului și a porturilor. Capitala dispune de numeroase unități de cazare, dintre care, printre cele mai căutate se află Hotelul Angeliki Beach.

Alt loc care trebuie neapărat inclus pe harta turistică locală este Mănăstirea Evanghelistria (Buna Vestire), unde a fost țesut și arborat pentru prima dată drapelul grec, cu o cruce albă pe fond albastru. Aici există patru muzee care prezintă interes pentru majoritatea vizitatorilor: cel al Jocurilor Balcanice, Instrumentelor Muzicale din întreaga lume, Relicvelor Sfinte și un Muzeu Folcloric. Pe scurt, Skiathos reprezință definiția vacanței prin frumusețea revelată încă de la prima vedere a acestui tărâm binecuvântat de zei.