Hoteluri în Madeira (Portugalia)

 1. 813 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. 761 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 3. 955 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 4. 614 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  1.956 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Madeira

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Madeira, Portugalia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Madeira!
 • Rezervați la prețul ideal!

MADEIRA, INSULA GRĂDINII VEŞNICE

Madeira, insula portugheză ce se înalţă semeaţă în nordul Oceanului Atlantic a atras nume celebre precum Cristofor Columb, împãratul Carol I al Austriei, împãrãteasa Sissi a Austriei pentru a se bucura de frumuseţea naturalã a acesteia. Denumirea Madeira înseamnă “lemn” şi face trimitere la faptul că pe vremuri toată suprafaţa insulei era acoperită de o pădure de dafin. Madeira este una dintre cele mai populare destinaţii turistice europene datorită cadrului natural deosebit, grădinilor botanice, vegetaţiei luxuriantă, fructelor subtropicale şi a vinului apreciat peste tot în lume.

CULTURA

Petrecerea concediului în Madeira vă va ajuta să vă familiarizaţi cu gastronomia locală, obicieiurile şi tradiţiile localnicilor. Cazarea în Madeira variază de la vile de tip self-catering la hoteluri cu servicii all inclusive precum hotel Estalagem do Vale şi resorturi de lux care oferă nu numai confort şi calitate, dar şi diverse facilități care să vă ajute la crearea unei atmosfere inedite. Pentru o incursiune în cultura Madeirei vă stau la dispoziţie unităţile de cazare tip ”quinte” - conace vechi ce au aparținut nobilimii, renovate și transformate într-o colecție de hoteluri de cinci stele, care recompun atmosfera anilor de glorie ai insulei. Dintre acestea se remarcă Quinta do Monte , Quinta das Vistas și Quinta do Estreito.

Locul cel mai potrivit pentru a descoperi bucătăria Madeirei este unul dintre restaurantele de pe insulă a căror ofertă include o varietate de specialităţi tradiţionale, deserturi şi vinuri. Gastronomia Madeirei se aseamănă cu cea a Portugaliei continentale, ingredientele principale fiind peştele, fructele de mare şi fructele exotice. În mod tradiţional se serveşte un sortiment de peşte numit ”espada”, asemănător ţiparului, la care se adaugă salatele de legume şi carnea de vită, pregătită sub formă de „espetada” – frigărui din bucăţi de carne cu frunze de dafin împreună cu ananaşi întregi. La garnitură se serveşte orez, cartofi, cuburi din făină de porumb prăjite sau pâine „bolo de caco” – de formă plată, făcută dintr-un amestec de cartofi dulci şi făină de porumb şi de secară. Vinurile de soi precum cele din categoriile Boal, Bual, Malmsey, Sercial şi Verdelho pun Madeira pe harta mondială a producătorilor de vin şi sunt perfecte pentru a deservi un ospăţ pe cinste.

Petrecerea unui sejur în Madeira în lunile martie-aprilie, implică obligatoriu o vizită în oraşul Funchal unde are loc Carnavalul şi Festivalul de Flori, care transformă capitala regiunii într-o grădină multicoloră de flori. În iunie şi august are loc fenomenul numit local „capacete” când norii coboară şi acoperă insula. Dacă planurile de vacanţă includ perioada sfârşitului de an, străzile oraşului găzduiesc un festival spectaculos care culmimează cu un foc de artificii ce a intrat în Cartea Recordurilor, drept cel mai mare spectacol de acest gen. Alte festivaluri la care merită să luați parte sunt: Festivalul de Vin din Maderia pe de 30 septembrie, Feira Regional da Cana-de-Açúcar, Madeira Island Ultra Trail, Madeira Film Festival sau Festa da Cultura do Funchal.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Clima subtropicală favorizează dezvoltarea florei variate şi a vegetaţiei luxuriante ce alcătuiesc un tablou de o frumuseţe răpitoare ce i-a adus insulei renumele de ”Insula Grădină”. Ofertele last minute, gama diversificată a unităţilor de cazare alături de numeroasele posibilităţi de distracţie fac din Madeira o destinație ideală de vacanță pe tot parcursul anului, însă primăvara insula are un farmec cu totul aparte.

Iubitorii de natură se vor simţi în al noulea cer datorită bogăţiei rezervaţiilor naturale care acoperă două treimi din arhipelagul Medeira şi a pădurii de lauri “Laurisilva” înscrisă în patrimoniul Unesco, fiind cea mai mare pădure din lume. O excursie de-a lungul reţelei de „levadas „ – canale de irigare sau o plimbare cu sania - un fel de coş împletit cu şine, de la Monte la Funchal sunt cele mai mai neobişnuite activităţi pe care le puteţi practica în zonă. Pentru cei mai aventurieri Grotele Sao Vicente vă vor încânta cu un labirint de peşteri în care sunt sculptate tuneluri vulcanice cu forme neobişnuite iar o plimbare pe faleza de lângă stânca Cabo Girao, care se înălţă semeaţă din apă până la 600m înălţime, vă va oferi o privelişte spectaculoasă asupra întregii regiuni.

Frumuseţea Madeirei poate fi observată de pe apă, într-o plimbare cu barca, din aer, într-o tură cu telefericul sau închiriaţi o maşină pentru a străbate insula de la un capăt la celălalt având în vedere centrele urbane ca Machico şi Monte cu cele două grădini botanice spectaculoase: Jardim do Monte şi Jardim Tropical Monte Palace sau Montiz sau Sao Vicente, de pe coasta de vest.

Întreaga Portugalie este un paradis al jucătorilor de golf iar Madeira nu se abate de la această regulă. Terenurile de golf sunt dotate cu cele mai moderne facilităţi atât pentru începători cât şi pentru avansaţi, fapt ce situează Madeira pe harta destinaţiilor turistice a celor pasionaţi de „sportul bogaţilor”. Majoritatea cunoscătorilor îşi îndreaptă atenţia spre Clubul Santo da Serra, cel mai vechi club de golf din Madeira, aflat în top 100 al celor mai bune terenuri de golf din lume.

Dacă nu concepeţi un concediu fără plajă şi sporturi acvatice, zonele Calheta şi Machico va stău la dispoziţie cu plaje cu nisip fin şi Porto Santo oferă condiţii optime pentru a practica scuba diving, snorkelling sau surfing. O altă activitate populară în rândul turiştilor o constituie observarea delfinilor şi a balenelor ce trăiesc în sanctuarul maritim din jurul insulei.

DE RECOMANDAT

Funchal, capitala Madeirei prin valoarea sa istorică şi culturală este principalul punct de atracţie al insulei. Funchal este portul de acostare a navelor de croazieră fiind totodată şi nodul turistic al infrastructurilor hoteliere ce includ posibilităţi de cazare în hoteluri cu servicii all inclusive până la pensiuni cochete sau camere de inchiariat. Pe bulevardul paralel cu faleza principală se află hotelul Reid Palace , renumit pentru celebrităţile care s-au cazat de-a lungul timpului, de la Winston Churchill la Roger Moore, George Bernard Show, Gregory Peck. Amplasată în centru oraşului Marcado dos Lavradores – piața pasiunii este locul unde veţi găsi adunate chintesenţele de gusturi, mirosuri şi culori ale Madeirei. Armazem do mercado este locul destinat artiştilor din Madeira de a-şi exprima creativitatea şi care adăposteşte Museu do Bringuedo-muzeul jucăriilor unde în cele 7 camere sunt expuse jucării vechi grupate pe decade. Rua de Santa Maria, cea mai veche stradă din Funchal a fost transformată în urma unui proiect stradal într-un loc al culorii şi energiei prin pictarea in stiluri diferite a fiecărei uşi şi porţi. Fortăreaţa Sao Tiago, catedrala gotică, Biserica Igreja de Colegio şi teatrul municipal Balthazar Diaz sunt doar câteva din obiectivele culturale care merită vizitate.

Monte poziţionat deasupra oraşului Funchal este renumit pentru vehiculul inedit pentru a coborî dealul dar şi pentru biserica în care se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar.

O excursie în satul pitoresc Santana vă dă şansa să vizitaţi casele tradiţionale madeirene în formă de triunghi, construite din piatră şi acoperite cu paie dar şi Madeira Theme Park, cu atracţii atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Satul pescăresc tradiţional Camara de Lobos vă invită în restaurantele şi terasele cu specific pentru a savura preparatele proaspete şi gustoase la preţuri atractive.

Un sejur pe insula Madeira nu înseamnă numai oportunităţi de relaxare şi soare, ci şi posibilitatea de a gusta din cultură, confortul şi frumuseţea naturală acestei insule.