Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Compararea prețurilor hoteliere de la mai multe site-uri...
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Jud. Gorj (România)

Se încarcă

Hoteluri în Jud. Gorj

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Gorj, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Gorj!
  • Rezervați la prețul ideal!

JUDEȚUL GORJ, CENTRUL CULTURAL AL OLTENIEI

Aflat în partea sud-vestică a României, în nordul Olteniei, Județul Gorj este scăldat de apele tumultoase ale râului Jiu și este faimos datorită patrimoniului cultural și istoric. Cele mai vechi urme umane din acestă regiune datează din perioada Paleoliticului și au fost descoperite în Peștera Muierilor. Strămoși de seamă ca geto-dacii și romanii și-au pus amprenta asupra istoriei acestor meleaguri. Varietatea reliefului contribuie la bogăția peisagistică a zonei care cuprinde pe lângă masivele muntoase Parâng, Godeanu și Cernei, numeroase peșteri, chei, păduri cu faune și flore impresionante. Multe dintre acestea au fost declarate monumente ale naturii.

Notorietatea Județului Gorj este redată și de complexul monumental “Calea Eroilor” de Constantin Brâncuşi. Prezența operelor de artă a celebrului sculptor în acest județ îi conferă un decor artistic unicat. Calea Eroilor, ce străbate orașul de la răsarit la apus, conține cele 4 componente sculpturale faimoase: Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit. O vacanță în regiune este accesibilă oricărui tip de turist, fie că este single, în cuplu sau cu familia. Prețurile cazărilor sunt destul de ieftine, în funcție de preferințe. Astfel, rezervarea unui hotel în Gorj este ușor de realizat în orice anotimp.

CULTURA

Harta gastronomică a regiunii abundă în mâncăruri a căror aromă unică este redată de rețele tradiționale și vasele din lut în care sunt preparate. De la o masü oltenească prazul este elementul cheie, care nu poate lipsi indiferent că este gătit sau servit gol, crud, cu slăninü și sare. Din meniul călătorilor nu trebuie să fie excluse nici murăturile și ciorbele acrișoare din această regiune. Printre cele mai faimoase feluri se regăsesc ciorba de dovlecei , mâncarea de castraveți murați și prăjituta cu lapte acru (nu este un desert, ci o gustare). Majoritatea hotelurilor și pensiunilor din Gorj dispun de restaurante ce oferă turiștilor meniuri tradiționale, dar și preparate internaționale.

Județul Gorj se află printre locurile care încă mai cultivă tradiții bine păstrate de-a lungul veacurilor. Acestea sunt sărbătorite cu prilejul diferilor evenimente și festivaluri anuale. În Tismana pe 25 martie are loc Târgul de ceramică şi seminţe , ce oferă olarilor din Oltenia ocazia de a-și prezenta operele. Tot în martie are loc și Festivalul de teatru “Sabin Popescu”. Între 13 și 15 mai este celebrat Festivalul Național de Folclor și Meșteșuguri Tradiționale “Pe fir de baladă”. Pe 20 iulie se celebrează o deosebită manifestare folclorică: Nedeea de la Polovraci (serbare câmpeneasca și târg tradițional în Polovraci). În august, turiștii pot asista la un ospăț ieftin al gusturilor în cadrul “Festivalul Raciturilor “ din Tismana . Tot aici este sărbătorit și Festivalul cântecului şi dansului gorjean. Toamna, unul dintre cele mai notabile evenimente are loc la Runcu : Sărbătoarea colinelor, a costumelor populare si tradițiilor.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Clima din Gorj este temperată de tranziţie cu influențe mediteraneene. Relieful influențează nuanțele climei astfel încât temperaturile medii anuale cresc dinspre nord spre sud. Indiferent de anotimp, Gorjul este o zonă ideală pentru petrecerea concediului: în sezonul estival cel mai dezvoltat este turismul ecologic, iar în sezonul rece cel montan. În privința cazării, turiștii nu trebuie să se preocupe prea mult deoarece există o multitudine de oferte pe parcursul anului, mai ales în preajma sărbătorilor: atât hotelurile dotate cu toate facilitățile (inclusiv piscină), cât și pensiunile le stau la dispoziție oricând.

Cei ce își petrec vacanța în Gorj au la dispoziție și o serie de activități menite să le facă șederea cât mai plăcută pe aceste meleaguri. Zona montană beneficiază de numeroase trasee turistice (Godeanu şi Vâlcan). Pasionații de pescuit sportiv își pot încerca norocul la una dintre bălțile special amenajate din zonă (ex. Bălțile de la Moi ). În regiunea montană situată în Târgu-Jiu există numeroase zone de practicare a multor sporturi de sezon: alpinism și escalade , trasee de cicloturism și moutainbike , circuite de rafting și bodyrafting , scuba, pârtii de schi. Amatorii de senzații tari pot experimenta zborul cu parapanta sau cu deltaplanul. Un alt sport de aventură foarte apreciat de turiști este canyoningul , care se poate practica în locuri precum Cheile Oltețului, din masivul Parâng, și Cheile Corcoaiei, din masivul Mehedinți.

DE RECOMANDAT

Județul Gorj cuprinde 7 orașe: Rovinari , Bumbeşti–Jiu , Târgu Cărbuneşti , Novaci , Ţicleni , Turceni și Tismana. Pe langă capodoperele de artă a renumitului sculptor Constantin Brâncuși, harta turistică a Gorjului este marcată de Transalpina , este cea mai înalta și cea mai pitorească șosea din România. Acest drum a fost construit de romani prin munte pentru a ajunge la Sarmisegetusa și a fost reconstruit de regele Carol al II-lea. Un alt important punct de interes din județ este constituit de numeroasele peșteri ce au fost declarate rezervații sau monumente ale naturii. Cele mai vizitate sunt: Peștera Gura Plaiului , Peștera de la Cloșani (rezervație științifică) și Peștera Muierii. (3500 metri).

Reședința administrativă a județului Gorj este Târgu Jiu , a cărui denumire a fost dată de numele râulului care străbate acest oraș. Târgu Jiu este un lăcaș de omagiu adus sculptorului Brâncuși, aici putând fi vizitatată și casa muzeu “Constantin Brâncuși”. Un alt sculptor, Constantin Bălacescu, a creat cea mai veche statuie din oraș, întruchipând impozanta figură a domnitorului Tudor Vladimirescu. În împrejurimi mai pot fi admirate și Mănăstirea Tismana și Cheile Sohodolului , Mănăstirea Polovragi și Peștera Polovragi. Unitățile de cazare din Târgu Jiu includ o multitudine de posibilități pe care turiștii le au oricând la dispoziție: începând cu hoteluri de 3 stele (aflate aproape de centrul orașului) și până la apartamente sau vile cochete, ideale pentru cupluri și familii. Cei care vor să fie cazați într-un spațiu pitoresc în sânul naturii, au la dispoziție diferite cabane din zona montană.

Pe scurt, Județul Gorj dispunde de toate ofertele necesare pentru a petrece un concediu relaxant, într-un cadru natural de poveste sau într-un mediu cultural deosebit.

Jud. Gorj - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top