Hoteluri în Călimănești-Căciulata (Jud. Vâlcea, România)

 1. 377 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:apr. 2024
 2. 355 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:apr. 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Călimănești-Căciulata

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Călimănești-Căciulata, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Călimănești-Căciulata
 • Găsiți un hotel ieftin în Călimănești-Căciulata!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Călimănești-Căciulata

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

CĂLIMĂNEȘTI, ANTECAMERA DEFILEULUI OLTULUI

Județul Vâlcea reușește cu succes să îmbine specificul tradițional al stațiunii Horezu, cu cel montan, din Voineasa, Vidra, Obârșia Lotrului, la care se alătură renumitele stațiuni cu specific balnear, ce sunt răspândite pe întregul județ. Frumusețea Călimănești-ului se datorează în principal faimoaselor izvoare balneoclimatice, ce au izbutit să vindece călătorii încă din timpul domnitorului Mircea cel Bătrân, precum și peisajului luxuriant, al munților falnici Cozia și Căpățânii, care veghează și înverzesc peisajul turiștilor în căutarea băilor calde de relaxare. Numeroasele renovări și reconstrucții ale Călimănești-ului au readus la viață legendara stațiune, precum și diversele forme de divertisment: de la piscină, la facilitățile adiționale izvoarelor termale, care oferă o priveliște copleșitoare a defileului Oltului. Numeroase personalități au optat pentru această destinație, fiind un loc de renaștere, o muză a creației eminesciene, precum și cea a lui Octavian Goga. Cu toate acestea, zona rămâne în topul preferințelor și datorită ofertelor de cazare, menite să puncteze toate tipologiile de turiști, cu diverse facilități și specificuri locale tradiționale.

ATRACȚII TURISTICE CĂLIMĂNEȘTI

Călimănești prezintă interes pentru toate tipurile de turiști, de la cei ce renasc într-o zonă montană, verde, ce inspiră la meditație, până la cei ce debordează de energie și sunt dornici de experiențe unice. Băile termale în cadrul montan rămân una dintre cele mai căutate atracții turistice, atât datorită beneficiilor tratamentelor, cât și a peisajului somptuos. Zona constituie și o emblemă a adepților creștini, numeroase schituri și mănăstiri oferind pacea interioară necesară sufletului, fiind adevărate locuri de legendă. Defileul Oltului reușește să creeze diverse forme de relief în cadrul Meridionalilor, fiind o destinație perfectă pe timpul lunilor călduroase.

Spațiul balnear Călimănești – Căciulata –Cozia

Apele minerale din această zonă balneară sunt recomandate pentru cei ce acuză afecțiuni digestive, renale sau reumatice, având ca proceduri frecvent utilizate: hidroterapia, electrofizioterapia și kinetoterapia. Acești factori de recuperare naturală au o istorie bogată, iar descoperirile tratamentelor de recuperare pornesc de la legenda ciobanului ce s-a confesat călugărilor mănăstirii Cozia despre beneficiile apei.

Mănăstirea Cozia

Mănăstirea din piatră albă, ctitorită de Mircea cel Bătrân în secolul paisprezece, a fost loc de reculegere de secole pentru numeroși enoriași, fiind reconstruită de-a lungul anilor. Situată pe malul drept al Oltului, edificiul este atent îngrijit, cu picturi impresionante, o grădină încântătoare și două pavilioane ce adăpostesc lăcașul. Se obișnuiește să fie aruncată o monedă pentru îndeplinirea unei dorințe în fântâna ce întâmpină creștinii.

Schitul Ostrov

Este considerat primul edificiu de maici de pe teritoriul României, fiind poziționat pe o insulă creată de defileu, iar accesul către acesta se poate realiza printr-un pod, situat la o distanță de cinci kilometrii de gara Călimănești. Schitul a fost adăpost pentru doamnele din istorie, ca soția lui Nicolae Basarab și mama lui Mihai Viteazu.

Cascada Lotrișor

La o distanță de șapte kilometrii de Călimănești, obiectivul turistic, aflat la o altitudine de doar cinci sute de metrii rămâne un punct ce nu trebuie ratat de pe harta turiștilor. Cascada Lotrișor este împrejmuită, însă priveliștea puieților de brad ce împletesc imaginea de ansamblu rămâne de neuitat.

Castrul Roman Arutela

Monumentul istoric datează din anul 138, reușind să conserve un adevărat exemplar istoric, fortăreața de piatră fiind astăzi simbol al unei cetăți prin cele două blocuri mari de piatră cu rolul de baricadă a acesteia. Porțile pretoriene rămân cheia către acea perioadă, fiind o sursă nesecată pentru iubitorii de istorie, de descifrări însemnate ale garnizoanei romane.

ATRACȚII LOCALE CĂLIMĂNEȘTI

Zona vâlceană este o puternică regiune turistică, renumită pentru frumusețea naturală și cea a resurselor sale. O astfel de destinație se încadrează mult mai mult turismului de familie, al descoperirilor în cadrul familiar, a diverselor forme de vegetație și a aventurilor ce o înconjoară. Majoritatea activităților se desfășoară într-un cadru feeric, ce atestă frumusețea neatinsă a regiunii. Un avantaj major poate fi reprezentat de formele de cazare ieftină, de la pensiuni sau apartamente cu tarife scăzute, până la confortul hotelurilor de 4 stele sau 3 stele, dar și a cel al unui hostel.

Parcul Național Cozia

Arealul montan a devenit proprietate protejată în anul 2000 și s-a remarcat prin diversitatea faunei și florei, precum și a diverselor atracții antropice, de la mănăstiri cu istorie, poziționate la poalele munților, până la chei și peșteri formate pe defileul Oltului. Pădurile de fag și stejar, alături de pajiștile montane întruchipează peisajul montan perfect excursioniștilor sau adepților de camping.

Mănăstirea Frăsinei

Edificiul prezintă numeroase asemănări cu cel de pe muntele Athos, întrucât accesul femeilor nu este permis în cadrul bisericii de pe deal. Sfântul Calinic este cel care a gravat pe piatră acum sute de ani un blestem împotriva celor ce încalcă hotărârea acestuia, precum și binecuvântări celor ce o păstrează. Rămâne prima mănăstire ce și-a păstrat pământurile agricole după secularizare și de care beneficiază și astăzi.

Cetatea Poenari

Cunoscută și sub denumirea de cetatea lui Vlad Țepeș, aceasta poate fi vizitată doar după parcursul celor o mie cinci sute de trepte zidite acum sute de ani. Accesul către Cetatea Poenari se face printr-un pod de legătură între cei doi munți, iar legenda râului Doamnei, soția voievodului, ce a preferat sinuciderea în detrimentul supunerii turcilor, reprezintă o adevărată încântare istorică pentru toți turiștii.

Castelul Turnu Roșu

Situat la marginea Sibiului, edificiul a fost vopsit cu sângele turcilor învinși în bătălie conform legendei Turnului Roșu. Turnul gravat în stâncă adăpostește și un cimitir, al eroilor români și germani ce reprezintă pactul de prietenie dintre cele două națiuni.

EXCURSII TURISTICE CĂLIMĂNEȘTI

Frumusețea acestei zone poate fi ușor descoperită cu ajutorul plimbărilor de relaxare pe defileul Oltului, prin care munții falnici se ridică și înfățișează adevărate spectacole imagistice. Vaporașele sunt atent monitorizate, iar călătorii dispun de veste de salvare și explicații asupra zonei pe care o traversează. Aventurierii se pot cufunda în oferte de zbor cu parapanta, la prețuri accesibile. Indiferent de tipul excursiei, una de relaxare sau plină de adrenalină pe crestele munților, turiștii se pot retrage pe timpul nopții într-o unitate de cazare în regim hotelier accesibil și cu facilități confortabile.

Plimbare vapor Călimănești

Traseul se desfășoară pe o durată de aproximativ o oră, cu plecări zilnice și diferite discount-uri pentru copii sau grupuri de turiști. Vremea constituie un element important, iar rezervările se pot face în prealabil pentru siguranța unui loc în cadrul grupurile de vizitatori. Sunt punctate stațiunile Căciulata, Călimănești, Cozia, ce oferă adevărate panorame pentru călători.

Masivul Cozia

Aventurierii pot apela la diversele excursii organizate pe crestele munților, fiind atent amenajate punctele ce trebuie parcurse pe durata traseului. Plecarea se realizează cu precădere din Căciulata, iar durata traseului turistic variază între două și patru ore.

CAZARE CĂLIMĂNEȘTI

Această zonă turistică beneficiază de un număr ridicat de unități în regim hotelier, fiind însă și o opțiune accesibilă segmentului matur, ce este dispus să îmbine relaxarea și curele de recuperare într-o unitate de 4 stele, cu servicii complexe și confort ridicat. Din categoria opțiunilor cu standarde ușor ridicate, hotelul Perla Oltului este una dintre unitățile cu un număr ridicat al evaluărilor pozitive, de 3 stele, cu vedere la munte și un raport calitate-preț accesibil. O altă variantă des căutată este hotelul Căciulata datorită piscinei interioare și a centrului wellness.

Spectrul unităților de cazare mai ieftine, este reprezentat de pensiunile și apartamentele puse la dispoziția călătorilor, ce oferă pe lângă serviciile de calitate și un personal amabil, cu sfaturi prețioase în privința atracțiilor turistice locale. Aventurierii pot opta pentru camping în zone special amenajate ale masivului Cozia. Călimănești rămâne însă o destinație superbă pe tot parcursul anului, fiind atent valorificată și amenajată.

Our top-rated cheap hotels in Călimănești-Căciulata

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea