Hoteluri în Slănic (Jud. Prahova, România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Slănic

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Slănic, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Slănic
 • Găsiți un hotel ieftin în Slănic!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Slănic

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

SLĂNIC, STAȚIUNEA CU CEA MAI MARE SALINĂ DIN EUROPA

Galeriile masive, de peste șaptezeci de metri au un impact masiv asupra tuturor vizitatorilor, fiind una dintre cele mai vizitate atracții turistice, cu legende însemnate spiritual și istoric pentru locuitorii din Slănic. Orașul prahovean, poziționat pe una dintre cele mai accesate și vizitate rute turistice din România, Slănic, deține o impresionantă colecție de sare, de la băi de recuperare, la munți de sare, precum și o salină cu dimensiuni uluitoare. Vacanța în această stațiune balneoclimaterică devine remarcabilă datorită legendelor obiectivelor turistice, de la grota miresei, la piatra verde, la izvoarele cu apă calcică, precum și pentru persoanele aventuriere datorită traseelor turistice și a activităților pline de adrenalină. Munții cu pârtiile de schi din Azuga, Predeal sau Sinaia se completează perfect cu unele dintre cele mai majestuoase castele, Bran, Peleș, Cantacuzino sau Iulia Hașdeu, iar ofertele hoteliere variază pentru a putea oferi cazare atât celor dornici de un sejur de 5 stele, cât și o alternativă mai ieftină, pentru tinerii care valorifică natura și doresc să petreacă cât mai mult timp în cadrul acesteia.

ATRACȚII TURISTICE SLĂNIC

Terenul cumpărat de Mihai Cantacuzino se dovedește a fi unul valoros încă din anul o mie șapte sute, însă aprecierea acestui ținut a fost una graduală, a istoriei și dezvoltării laturii de ocnă de sare. Este incontestabilă valoarea Salinei Slănic pentru patrimoniul național, pentru regiunea Prahoveană și nu în ultimul rând pentru locuitorii din Slănic. Cele două saline constituie motorul de funcționare al orașului, cea nouă prin latura de exploatare si cea veche prin cea a turismului. Astfel, varietatea hotelurilor este mai mare, cu toate astea, piscina și posibilitate serviciilor spa și wellness au fost înlocuite de salinele locale și lacurile sau băile sărate.

Salina Slănic

Primele excavări au fost realizate acum sute de ani, în timp circumferința și înălțimea au fost amplificate până la înălțimi de peste cincizeci de metri. Beneficiile curative ale salinei Slănic, a microclimatului bogat în ioni de sodiu se obțin ușor în cadrul unei atmosfere destinse de biliard sau tenis.

Piatra Verde

Cu o cantitate crescută de tuf clinoptilolitic, Piatra Verde este un obiectiv marcant pentru întreaga țară, fiind cu adevărat important în cadrul unor catastrofe pentru beneficiile de recuperare rapidă atât în rândul terenurilor, cât și al oamenilor și animalelor.

Muntele de sare Slănic

Arie protejată prin lege, Muntele de sare aduce în atenția vizitatorilor un întreg complex turistic, grota miresei și cele trei lacuri, Miresei, Baciului și Porcilor. Muntele este cu adevărat spectaculos pe durata verii când sarea capătă o strălucire, iar întregul obiectiv se transpune într-un mic diamant.

Lacul Miresei

Denumirea de Lacul miresei provine de la o tânără proaspăt căsătorită, care nu a putut suporta mariajul din obligație și s-a sinucis. Aici se poate observa și grota miresei, o exploatare avansată de sare, care a condus la această formațiune.

Lacul Baia Baciului

Lacul Baia Baciului s-a creat la prăbușirea tavanului asupra salinei, având o salinitate diferită pe suprafața acestuia, regăsindu-se și porțiuni cu nămol curativ la baza acestui iaz cu o plajă de helioterapie.

ATRACȚII LOCALE SLĂNIC

Precum atracții locale, zona Slănic îmbină latura culturală a muzeului sării, casa cu prăvălie Elena Mosor, conacul Teoharescu cu elementele religioasele ale bisericii Sfinții Trei Ierarhi sau Nașterea Maicii Domnului, alături de cele mult mai energice, expedițiile montane, excursiile cu ATV-ul sau plimbările cu tiroliana. Cu toate că existe multe alte opțiuni, aceste elemente ar trebuii să se încadreze pe traseul hărții oricărui vizitator, iar posibilitatea de înnoptare la pensiuni sau diverși particulari reușește să ofere o idee mult mai clară asupra ținutului prahovean.

Muzeul sării Slănic

Muzeul sării Slănic este poziționat în cadrul unei clădiri vechi de peste șapte secole și deține întreaga evoluție a sculpturilor saline, a instrumentelor și a registrelor de acest tip.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Cu o bogată legendă teritorială, de la un schit de călugări, la un dezastruos cutremur ce a măcinat în întregime edificiul, Biserica Nașterea Maicii Domnului a fost reconstruită atât pe interior, cât și exterior, fiind un locaș de cult marcant al localnicilor din Slănic.

Fântâna Rece, Dușman sau Goran

Călătoria prin pădurile de brazi către cele trei fântâni va fi una cu remediu durabil, observându-se puternice ameliorări ale petelor de pe față cu ajutorul apei de la fântâna lui Goran. O astfel de expediție în familie poate devansa cu siguranță o vacanță în stil extravagant, cu piscină și facilități ultra-moderne.

Tiroliană și Aeromodelism

Un element nu foarte cunoscut este campionatul anual de aeromodelism de la Slănic, precum și posibilitatea unei experiențe unice, de a zbura, de a se elibera de frica necunoscutului și a vedea Baia Baciului cu ajutorul unei instalații de o sută cincizeci de metrii, cu o declinare moderată.

EXCURSII TURISTICE SLĂNIC

Peisajul montan rămâne în topul preferințelor atât pe durata verii, cât și a iernii, astfel valea Prahovei deține întregul palmares montan, al munților semeți, al pădurilor bogate și al misterului oferit de grandoarea acestui ținut rece. Latura unităților de cazare variază în funcție de popularitatea și istoria zonei, latura schiabilă fiind ușor mai ridicată, cu diverse hoteluri de top, iar localitățile care valorifică cultura, istoria, cu mărețe castele sau edificii de renume național pun la dispoziția călătorilor vile în stil medieval, cu specific gastronomic, arhitectural și spiritual românesc, în esență cu multă voie bună.

Castelul Peleș

Reședință a regilor României, Castelul Peleș oferă o imagine clară a epocii monahale, cu clădiri înalte, împodobite cu marmură, vitralii grandioase și exuberanță oferită de arhitectura interioară din lemn masiv, cu diverse ornamente pentru șemineu și vitralii.

Castelul Cantacuzino

Casa familiei Cantacuzino oferă o panoramă uluitoare de la terasele acesteia, cu fântâni arteziene, pajiști întinse, capele ale palatului, precum și o atentă investiție financiară și cu simț estetic valorificat al segmentului interior.

CAZARE SLĂNIC

Latura hotelieră a orașului Slănic are accentuată partea tradițională a vilelor cu specific local și tradițional, cu prețuri relativ mici, care cunosc cu îndeletnicire zona și oferă cu mare drag sfaturi în legătură cu traseele și legendele atracțiilor turistice. Din această categorie, unitatea cu un număr ridicat de evaluări pozitive este pensiunea Sfântul Nicolae poziționată în inima naturii.

Unitățile cu un nivel calitativ ridicat, specific unui hotel de 4 stele se pot regăsi cu ușurință în apropierea regiunilor mai mediatizate de pe Valea Prahovei. Astfel, pentru vizitatorii obișnuiți un regim hotelier mai bun, Slănic oferă posibilitatea de cazare la hotelul Baia Roșie Resort ce oferă confort și eleganță, precum și diverse facilități adiacente pentru copii și adulți, de la trambuline și castele cu povești, la jacuzzi, ștrand sau plimbări cu ATV-ul și cu bicicleta. Aria ușor restrânsă a acestui domeniu este compensată cu numeroasele unități turistice, cu varietatea și unicitatea acestora.

Întrebări frecvente despre Slănic