Hoteluri în Pitești (Jud. Argeș, România)

 1. 208 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 344 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  376 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Pitești

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Pitești, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Pitești
 • Găsiți un hotel ieftin în Pitești!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Pitești

  291 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

PITEŞTI, ORAŞUL LALELELOR

Orașul Pitești a fost mai întâi sat și târg, apoi în secolul 14 a început să se dezvolte și să se transforme într-un oraș. Piteștiul a fost și reședință domnească, datorită așezării sale la contactul cu mai multe căi de comunicație dar și climatul a fost un factor important, contribuit la desemnarea acestuia ca și reședință. Treptat acesta s-a dezvoltat și a început să reprezinte un important rol în viața culturala, social-economică și politică.

Este cel mai mare oraș al județului Argeș și își are renumele de orașul lalelelor, datorită festivalului ce are loc aici, an de an, numit “Simfonia Lalelelor”. Acest festival este cea mai mare expoziție florală din România, unică de acest gen și este printre cele mai mari festivaluri din Europa. Este o sărbătoare emblemă a orașului, îl face cunoscut în afara granițelor României.

Piteștiul este un important Pol de Dezvoltare Urbană, astfel a atras mai multe fonduri europene ce au ajutat la punerea în aplicare a 12 proiecte de infrastructură urbană. Aceste proiecte au contribuit la creșterea nivelului calității vieții a piteștenilor, creșterea locurilor de muncă dar și la ascensiunea atractivității Piteștiului.

OBIECTIVE TURISTICE PITEŞTI

Pitești este un oraș modern ce îmbină locurile verzi cu istoria vechilor clădiri, ce se află într-o stare foarte bună, dar și cromatica perfectă cu dezvoltarea durabilă aduce o bună completare. Istoria celor 626 de ani ai Piteștiului, este continuată prin monumentele și edificiile sale, care fiecare are de spus câte o poveste.

Obiectivele turistice, încărcate timpuriu de vremurile de altădată, aduc pe fiecare turist în parte într-o mică incursiune în timp, astfel acestea sunt o plăcere ochiului, prin urmare:

Muzeul Județean Argeș se ocupa de strângerea și conservarea deosebitelor colecții, ce scot în evidență civilizația argeșeană. Este primul muzeu românesc în care conservarea mediului este principalul obiectiv. Activitățile principale ale acestui muzeu sunt conservarea informațiilor și valorificarea acestora prin organizarea expozițiilor de ecologie, de istorie și protecție a mediului, precum și organizarea sesiunii anuale de comunicare științifică.

Bastonul lui Mihai Eminescu, este o piesă unică și este aici expus, făcând parte din Tezaurul Patrimoniului cultural național mobil al României. Acest baston este personalizat cu inițialele poetului și i-a fost dăruit de către Societate Junimea, fiind creat într-un atelier românesc din piele, bambus, argint și fildeș. Acest muzeu atrage numeroși turiști, datorită autenticității activităților ce se desfășoară aici, dar și datorită pieselor rare.

Catedrala “Sfântul Gheorghe” este una dintre cele mai interesante biserici medievale din Pitești, se află situată central și a fost construită în anul 1656 de către voievodul Constantin Șerban Basarab. Această Catedrală a fost ridicată în urma unei împrejurări în care domnitorul a scăpat cu viață din mlaștinile din jurul orașului, astfel și-a promis că v-a ridica o biserică. Intrarea este liberă pentru turiștii dornici să viziteze o minunăție de biserică medievală.

Biserica “Sfânta Vineri” a fost construită în anii 1903-1908 în urma ruinării lăcașului anterior și poartă hramul Sfântul Ioan Botezătorul. Ctitorii acestei biserici au fost Anica Enghel și Drăghici Budişteanu, astfel pe pereții laterali din pronaos, se află portretele acestora, care sunt pictate în stil neoclasic.

Conacul Goleştilor a fost construit de către Stroe Leurdeanu, în anul 1640, iar ulterior a fost moștenit de către Banul Radu Golescu ce a refăcut și extins conacul. Se pot vizita camerele soției lui Dinicu Golescu, camera Anicăi dar și a doctorului Carol Davila. Destul de interesant este faptul că exista un pasaj secret, la subsolul clădirii, în locul în care se aflau pivnițele, iar cu ajutorul acestuia se putea ajunge direct în casă. Conacul face parte dintr-un complex muzeal, ce cuprinde un Muzeu al Viticulturii și Pomiculturii și un Muzeu de Istorie-Etnografie.

Planetariul a fost deschis în 2009 ca fiind primul planetariu digital de tip educațional din România și în același timp a fost și serbarea a 80 de ani de funcționare. Acesta are un diametru de 7 metri, oferă posibilitatea vizionării unor proiecții de planetariu, de cinematografie simultană și panoramică, iar sonorizarea este realizată de un sistem audio de 5.1. pentru săli de cinematograf. Capacitatea este de 38 de spectatori și sunt condiții și pentru persoanele cu nevoi speciale.

ACTIVITĂŢI TURISTICE PITEŞTI

Piteștenii sunt oameni mândri de locul de baștină, pentru că aici le este căminul, unde ospitalitatea lor face ca cele mai pretențioase gusturi să fie satisfăcute și cu siguranță reîntoarcerea turistului este garantată. Activitățile turistice nu lipsesc, astfel un mod plăcut și simplu de altfel este alegerea unei plimbări în parc. Vegetația oferă o atmosferă liniștită și relaxantă, aleile largi ale parcurilor oferă posibilitatea de plimbare printre miile de flori viu colorate și arbuști.

Pe parcursul fiecărui an, în Pitești se desfășoară numeroase evenimente turistice, prin urmare acestea atrag numeroși turiști :

„Simfonia Lalelelor” este cel mai important eveniment dar și cea mai importantă manifestare floricolă, artistică, comercială și sportivă. Durata acestui festival este de 3 zile și are loc în luna aprilie. Pentru această perioada este bine să fie făcută o rezervare mai din timp pentru cazare, deoarece poate să fie destul de aglomerat și există atât riscul să nu existe posibilitatea unei rezervări la vreun hotel, cât și posibilitatea ca prețurile să fie mai mari. Pe parcursul acestui eveniment de desfășoară mai multe acțiuni culturale și artistice: crosul lalelelor, vernisaj de pictură, spectacole de folclor și muzică ușoară, simpozioane științifice internaționale și renumita paradă de flori.

Festivalul Internațional de Folclor Carpați a avut loc prima dată în anul 1972 și de-a lungul timpului au fost invitați din Olanda, Georgia, Franța, Ungaria și altele. După ce s-au împlinit 30 de ediții de existență, acesta în timp a devenit concurs internațional, ce atrage numeroși turiști. Este absolut o plăcere să poți vedea un spectacol autentic din fiecare colțișor al țării, dar și din străinătate, este o mică pată de istorie, o reîntoarcere în trecut.

Festivalul Internațional de Dans Modern și de Societate „Dansul Florilor” a ajuns la ediția 26 și este coordonat de coregrafii Corina Schieb și Alfred. Dansatorii ce participă la acest festival sunt între 4 și 50 de ani, iar numărul perechilor este în jur de 500. Probele din concurs cuprind dansuri standard și latino-americane, iar premiile constă în medalii, diplome și cupe. In această perioadă cota crește destul de mult atât la cazare cât și la restaurante, dar atât timp cât există pasiune pentru iubitorii de dans, nimic nu este mai important.

CAZARE PITEŞTI

Turiștii care vin în Pitești, sunt în mare parte turiști de weekend, în interes de afaceri sau vin pe perioada festivalurilor ce au parte în fiecare an. În Pitești exista o ofertă destul de larga pentru cazare. Ospitalitatea gazdelor este ireproșabilă, astfel este o plăcere sa fii turist în acesta minunată oază de liniște, fiind mélange-ul perfect între relaxare și voie bună. Aici se pot închiria apartamente în regim hotelier și pensiuni la prețuri destul de convenabile. Bugetul alocat cazării începe să crească dacă vorbim despre frumoasele hoteluri ce încep de la 2,3 stele până la hoteluri de 4,5 stele, pentru cei mai pretențioși. Turiștii dornici de o vacanță in Pitești trebuie să își rezerve din timp camerele, pentru ca pe perioada târgurilor, congreselor sau a festivalurilor, e posibil sa nu mai existe disponibilității, astfel este necesară o rezervare în prealabil.

Hotelul Ramada este de 4 stele, camerele dispun de dotări potrivite clasificării lor, oferă două restaurante cu bucătării tradiționale românești dar și internaționale. Acest hotel mai oferă și un centru wellness cu spa, saună și sală de fitness. Tot aici este disponibil și room service, acesta funcționând non stop. În Pitești există oferte destul de ieftine pentru cazare, pentru orice buget , astfel având în vedere și multitudinea de atracții turistice ale Piteștiului, acest oraș este în general o destinație turistica foarte apreciată de turiști. Minunatul slogan al locului este spus cu mândrie de către piteșteni : “ Veniți la Pitești unde laleaua gingașă și prietenoasă înflorește în fiecare primăvară!”

Our top-rated cheap hotels in Pitești

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Pitești

 • Care sunt cele mai bune hoteluri din Pitești?

  În Pitești, ar fi bine să verificați Belegania Villa, Hotel Cornul Vanatorului, La Storia Guest House, and Flamingo Hotel. Aceste hoteluri au primit recomandări foarte bune de la mulți turiști.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri de lux din Pitești?

  Pentru o experiență de lux în Pitești, ar fi bine să explorați and Ice Club. Aceste hoteluri sunt cunoscute pentru facilitățile lor extraordinare și serviciile de înaltă clasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri orientate către familii din Pitești?

  Dacă vizitați Pitești cu familia, puteți lua în considerare aceste Flamingo Hotel, La Strada Boutique Villa, Casa Maria Arges, and Liz Residence. Aceste hoteluri oferă o varietate de servicii și activități potrivite pentru familii.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri prietenoase pentru animale de companie din Pitești?

  Călătoriți cu animale de companie? Hotelurile Belegania Villa, ibis Styles Pitesti Arges, Hotel Monte Carlo, and Academia De Arhitectura ar putea fi ideale. Aceste cazări nu numai că sunt prietenoase pentru animalele de companie, dar oferă și numeroase facilități pentru ca animalele dvs. să se simtă ca acasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri cu spa din Pitești?

  Dacă vă doriți o experiență relaxantă într-un spa în timpul șederii dvs. în Pitești, verificați Ramada Pitesti, Academia De Arhitectura, Papillon, and Garsoniera Moderna,căci toate oferă servicii excelente și acces la spa.