Hoteluri în Insula Santorini (Egeea de Sud, Grecia)

  1.022 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  912 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  965 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 1.213 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  480 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 874 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
  393 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 1.272 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Insula Santorini

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Insula Santorini, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Insula Santorini!
 • Rezervați la prețul ideal!

SANTORINI, PARADISUL ALB-ALBASTRU AL ELADEI

Satele agăţate pe baza stâncii, priveliştea ireală din Thira şi Oia, Cetatea Akrotiri şi cerul de un albastru pur, vulcanul ce pare adormit, apusul magnific şi frumuseţea dramatică fac din Santorini una dintre cele mai renumite destinaţii de vacanţă din Grecia.

Situată în sudul Mării Egee, parte a arhipelagului Cicladelor, Santorini este tărâmul unde s-a născut mitul Atlantidei. După o erupţie puternică, centrul s-a scufundat în mare, lăsând doar centrul craterului şi stânci impresionante de 150-300 m înălţime.

Renumit pentru apusurile superbe care pot fi admirate din diverse locaţii ale regiunii, Santorini este destinaţia preferată pe harta celor care doresc să îşi petreacă concediul, luna de miere sau pentru cei ce doresc să facă o banală excursie pentru a evada din rutina zilnică. Santorini este un magnet pentru pasionaţii de fotografie cât si pentru realizatorii de producţii cinematografice fiind locul ideal pentru petrecere a unui sejur de vis în paradisul alb albastru al Eladei.

CULTURA

Oraşele antice, muzeele, bisericile, tavernele si diversitatea facilităților de cazare alăturate vieţii de noapte extrem de dinamice sunt principalele motive pentru care trebuie să vă petreceți cel puţin o vacanță în Santorini. Pe cel mai înalt vârf din Santorini se află Mănăstirea Profetului Ilias, unde se ţine o sărbătoare religioasă pe 20 iulie în fiecare an. Mănăstirea Profetului Ilie a fost ridicată în anul 1712 şi iniţial clădirea a fost o fortăreaţă trasformându-se ulterior într-o şcoală unde elevii învăţau limba greacă. De asemenea, la începutul lunii septembrie se organizează Festivalul Internaţional de Muzică care vă va încânta cu o multitudine de activităţi artistice, expoziţii arheologice şi târguri tradiţionale.

De la souvlaki ieftin, giros cu pită, salată grecească şi până la meniurile exclusiviste din restaurantele selecte, Santorini oferă o multitudine de opţiuni culinare. Dintre specialităţile locale se remarcă piureul de fava (piure asemănător humusului cu un tip de mazăre galbenă decojită), gemista, moussaka, tomatokeftedes (chifle umplute cu roşii cherry şi verdeţuri), caperele, diverse brânzeturi precum şi aperitive compuse din variațiuni ale salatei de vinete (vinetele albe fiind specialitatea regiunii). Nu trebuie ratate preparatele pe bază de peşte şi fructe de mare servite în pensiunile şi vilele tradiţionale de pe malul portului Amoundi.

Pentru iubitorii de vin este recomandată o vizită la crama Boutari unde puteţi observa modul în care se prepară vinul şi cel mai important puteţi gusta diverse sortimente de vinuri care vă vor încânta papilele gustative.

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Clima mediteraneană cu veri călduroase şi uscate îmbie la plimbări îndelungate de-a lungul plajelor Perissa sau Kamara, drumeţii cu bicicleta şi scuterul precum şi plimbări pe spatele unui măgăruş, cea din urmă fiind activitatea cea mai adorată de copii. În staţiunea Palia Kameni, vă puteţi bucura de băi și împachetări cu nămol în cadrul izvoarelor termale.

Pentru cei ce sunt in căutarea adrenalinei este indicată planificarea unui sejur pe plaja Perissa unde puteţi practica sporturi nautice precum windsurfing şi schi nautic sau vă puteţi antrena la minigolf şi roller-skating. În Fira, terenurile de volei şi baschet vă stau la dispozitie iar în satele Kamari şi Karteradio beneficiați de cursuri de tenis. Echitaţia este o altă activitate posibilă în Santorini şi poate fi realizată în grajdurile Ravani în apropiere de Exo Gonia.

În ceea ce priveşte viaţa de noapte Santorini este locul care nu doarme niciodată; stațiunile cele mai căutate sunt Fira, Perissa şi Kamari unde multitudinea facilităților de cazare cuprinde de la hoteluri all inclusive până la pensiuni ieftine, accesibile oricărui turist.

DE RECOMANDAT

Unicitatea regiunii Santorini este reflectată de peisajele superbe cu plaje ce se pierd în apa albastră a Mării Egee, de apusurile de vis a căror lumină se răsfrânge asupra caselor albe şi domurilor albastre ale bisericuţelor. Capitala Fira este un oraş plin de viaţă şi un loc minunat pentru cumpărături, viață de noapte, relaxare la terase. Hotelul Imperial Med este unul dintre cele mai populare locatii în rândul persoanelor amatoare de distractie. Pentru cei care îşi doresc să cunoască mai bine cultura şi trecutul regiunii aici se află Muzeul Megaron Gyzi, care are o fascinantă colecţie de fotografii ale Firei dinaintea cutremurului din 1956, costume tradiţionale şi harta istorică a Cicladelor.

Oraşul este împânzit de biserici şi mănăstiri cum ar fi Agios Manas, catedrala Hypapandi, Catedrala lui Iisus Hristos, Mănăstirea Panaghia ton Dominikanidon, Panaghia tou Rodariou şi o Catedrală catolică care contrastează fascinant cu clădirile bizantine ce o înconjoară, atât prin structură, culoare cât şi prin dimensiune.

Dacă sunteţi în căutarea romantismului, Oia este renumit pentru apusurile de soare divine. Imediat după orele amiezii toata lumea începe să se îndrepte spre terasele şi hotelurile care dau spre mare. Satul se bucură de popularitate datorită poziţiei sale impresionante, acesta fiind situat în vârful unei stânci de unde pot fi admirate panorame extraordinare ale insulelor Palia, Nea Kameni şi ale Thirassia. Abundenţa de taverne şi restaurante vă îndeamnă să opriţi şi să savuraţi cina şi un pahar de vin, în timp ce lumina apusului de soare se reflectă în luciul apei.

O localitate tradiţională cu case îmbrăcate în alb şi biserici cu clopotniţe albastre, Oia este străbătută de străduţe înguste şi pietruite. Muzeul maritim aflat în apropiere adăposteşte o mică bibliotecă ce caracterizează viaţa maritimă a zonei şi vestigiile unei fortăreţe veneţiene. Moara de Ţesut este locul ideal de unde se pot cumpăra ţesături tradiţionale şi produse alimentare locale. Imerovigli mai liniştit decât Fira şi Oia este poziţionat pe marginea Calderei. Diferenţa constă în altitudine, satul fiind situat pe o stâncă înaltă, ce a fost botezată Skaros. Un sat foarte pitoresc şi liniştit, Imerovigli impresionează prin peisaje de vis, fiind înzestrat cu unele dintre cele mai frumoase balcoane ale zonei. Ospitalitatea şi buna dispoziţie a oamenilor, casele tradiţionale şi hotelurile somptuoase din Imerovigli vă aşteaptă să vă ofere cazare, voie bună şi o panoramă incredibilă asupra Calderei.

Thira antică este un loc de un mare interes arheologic ce cuprinde sanctuare, morminte ale perioadei străvechi şi clasice şi vestigii din vremea creştinismului timpuriu. Pe stâncile din jur se află inscripţionate în alfabetul antic din Thira, numele Zeului Apollo şi ale altor bărbaţi. Akrotiri Satorini este localizat lângă faimoasa plajă Roșie şi este cel mai important sit arheologic. Oraşul Akrotiri seamănă foarte mult cu ruinele de pe Creta, cu pereţi acoperiţi cu picturi florale, scene de pescuit, lupte şi alte scene din viaţa de zi cu zi a anticilor fiind supranumit “Pompeiul insulelor greceşti“.Oraşul oferă 43 de vestigii ale oraşului Minoan distrus în urma unei erupţii a vulcanului de pe Thira dar si două biserici antice Aghia Triada şi Ipapandi tou Sitiros . Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate se află Pygros. Așezat în vârful unui munte, satul oferă o privelişte minunată asupra străzilor micuţe şi a caselor construite în jurul castelului Veneţian. Veţi descoperi numeroase lăcaşuri sfinte care îşi deschid larg porţile pentru cei care doresc să se reculeagă şi sa aibă parte de un moment de linişte. Uitați de activităţile zilnice şi bucurați-vă de un concediu cu scufundări spectaculoase, de călătorii cu feribotul din portul Ammoudi tururi ale podgoriilor sau partide de pescuit cu plecare din porturile Ammoudi şi Armeni. Ospitalitatea oamenilor şi paleta largă a unităţilor de cazare şi agrement satisfac de la cele mai sofisticate cerinţe ale turiştilor până la cele mai banale. Profitați de ofertele last minute si veniți în Santorini pentru o experienţă de neuitat!