Hoteluri în Arieşeni (Jud. Alba, România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Arieşeni

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Arieşeni, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Arieşeni
 • Găsiți un hotel ieftin în Arieşeni!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Arieşeni

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

ARIEŞENI, TABLOUL MUNTELUI

Stațiunea de interes turistic Arieșeni, este situată în Munții Apuseni, între cele două județe Alba și Bihor. Această stațiune se află la o altitudine destul de mare, aici găsindu-se peisaje superbe și aer curat, de care turiștii se pot bucura, în special dacă se cazează în zonă.

Frumoasa locație de munte, Arieșeni este o atracție pentru turiști atât în anotimpurile de iarnă cât și în cele de vară. În sezonul de iarnă, activitățile principale sunt sporturile de iarnă, care se desfășoară aproximativ între lunile decembrie și aprilie. Agrementul este destul de bun, aici dezvoltându-se un complex de pârtii cu toată instalația necesară. În sezonul de vară se pot vizita numeroase obiective turistice din zonă sau pentru mai multă natură, se poate alege un traseu turistic. Unul dintre minunatele obiective turistice, care nu trebuie ratate este Ghețarul Scărișoara, fiind unic în România, prin formațiunea ghețarului. La capitolul cazare, această stațiune stă foarte bine, pentru că sunt numeroase unități pentru toate gusturile și preferințele.

Arieşeni este foarte apreciată și căutată ca stațiune turistică în special datorită faptului că pune la dispoziția turiștilor condiții bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, care se desfășoară datorită pârtiilor de schi, bine amenajate și dotate.

OBIECTIVE TURISTICE ARIEŞENI

Arieșeni este o stațiune destinată oamenilor activi, care doresc să exploreze și să cunoască locuri și obiective turistice noi, aici fiind locul perfect pentru o experiență inedită, unde turiștii revin în fiecare an. Câteva dintre minunatele obiective, fără de care turistul nu trebuie să se lipsească ar fi următoarele:

Ghețarul Scărișoara este una dintre cele mai mari peșteri de gheață din România, având o vârstă de peste 3000 de ani. Doritorii de trasee turistice, pot urma triunghiul roșu din Arieșeni, care duce direct la peșteră. Această rezervație speologică adăpostește cel mai mare ghețar din România, care se află la baza unui aven și este prima peșteră declarată monument al naturii din România. În interiorul acesteia se află și o mică biserică, fiind printre cele mai frumoase săli ale peșterii. Peștera este foarte bine amenajată pentru vizita turiștilor, având iluminat și scări metalice. Pe tot parcursul vizitei, grupurile sunt asistate de către un ghid, vizitându-se partea superioară a ghețarului. Cea mai bună perioadă pentru o astfel de experiență este la începutul primăverii, când sunt cele mai frumoase formațiuni de gheață.

Peștera Cetățile Ponorului se află în platoul Padiș din Parcul Natural Apuseni și este numită “Everestul speologiei românești”, fiind una dintre cele mai importante formațiuni carstice din România. La acest obiectiv se poate ajunge urmând traseul cu marcajul triunghiul roșu, apoi banda roșie. Se vizitează partea superioară a peșterii și galeria subterană, pentru acest lucru este nevoie de cizme de cauciuc și mijloace de iluminare. Pentru o priveliște extraordinară, turiștii pot merge la cele patru balcoane, aflate pe vârful pereților de stâncă.

Casa memorială Avram Iancu este o casă cu specific moțesc, din 1801, având acoperișul țuguiat și terminându-se în patru arcade semicirculare. Colecția acestui muzeu este formată din două expoziții, cea istorică și cea etnografică, dar și obiecte personale: testamentul lui Avram Iancu, certificate școlare, săbii, tunul și armele sale. Casa se află într-o condiție bună, fiind renovată, iar în curtea casei a fost amplasat bustul lui Avram Iancu.

Având în vedere valoarea impresionantă a acestei case memoriale, biletele de intrare sunt destul de ieftine, astfel permițând fiecărui turist șansa de a vizita acest muzeu.

Grupurile organizate de turiști, care doresc să viziteze acest muzeu trebuie să facă o rezervare în prealabil.

ACTIVITĂŢI TURISTICE ARIEŞENI

Arieșeni este una dintre cele mai importante stațiuni turistice din Munții Apuseni, datorită importantului potențial natural, dar și datorită activităților turistice atractive. Această locație atrage turiști atât iarna cât și în celelalte anotimpuri, datorită multitudinii de activități ce se pot desfășura aici. Vara este plăcut ca turiștii să se bucure de excursii în inima munților, în peșterile de gheață sau calcar. Cei mai curajoși pot încerca să se urce în vârful munților pentru a beneficia de priveliști fermecătoare și sigur nu vor în regreta această experiență. Iarna, sporturile de iarnă sunt la ele acasă, astfel turiștii își pot alege pentru vacanța lor, una dintre pârtiile de schi de la Vârtop, care sunt foarte apreciate de către turiști. Atât tinerii cât și familiile cu copii preferă plimbările cu sania trasă de cai, care sunt un mod de relaxare minunat.

Principala formă de turism care este într-o continuă dezvoltare, este turismul montan. Acesta se împletește în accord perfect cu activitățile turistice, astfel luând naștere mai multe tipuri de activități turistice. Speoturismul, este specific acestei zone pentru că se pot vizita adevărate palate subterane, care sunt din calcar și gheață. Pasionații de fotografie pot să vină aici, indiferent de anotimp pentru a putea imortaliza peisaje minunate atât la suprafață cât și subteran, putând practica astfel ture de fotografie în Arieșeni. Datorită faptului că schiul este cel mai practicabil sport de iarnă, în această zonă se află un complex de mai multe pârtii, dotate cu nocturnă și au diverse nivele de dificultate. Cea mai căutată pârtie este pârtia de schi Vârtop , aceasta fiind dotată cu utilaje pentru întreținerea zăpezii și teleschiului.

CAZARE ARIEŞENI

Turiștii care aleg această stațiune pentru petrecerea vacanței, vor fi bucuroși să găsească unități de primire modernizate după ultimele standarde europene. Cazarea este pentru toate bugetele, prețul unei camere pe noapte fiind rezonabil, iar pe parcursul întregului an, locațiile sunt de obicei ocupate. Aici de preferat este stabilirea unei rezervări, pentru ca sejurul să se desfășoare în cele mai sigure condiții. Există o ofertă variată atât pentru hoteluri cât și pentru pensiuni, iar cele din urmă sunt în cele mai multe cazuri, cele mai căutate de către turiști. Astfel, aici se găsesc vile și cabane de la o stea până la hoteluri de 4 stele, fiind o mare ofertă pe piața turistică din această stațiune. Pensiunile sunt de mai multe tipuri, aici găsindu-se case de tip vechi, aflate în gospodăriile localnicilor și care datează din timpuri vechi, dar care sunt foarte bine întreținute și au tot confortul necesar. Aici se pot găsi cele mai bune mâncăruri tradiționale, gătite cu produse naturale chiar din ograda proprietarilor. Una dintre cele mai apreciate locații de primire, este hotel Giulia , de 3 stele, fiind foarte bine situat față de centru și pârtie. Acest hotel dispune de camere cu vedere spre munte, acces gratuit la piscina interioară, saună și centru de fitness. Cele mai multe aprecieri vin din partea turiștilor cu copii, datorită existenței locului de joacă, dar și posibilitatea plimbării pe ponei, făcând sejurul lipsit de griji și mai relaxant.

Toate acestea sunt încadrate în tabloul numit Arieșeni, o stațiune în care fiecare turist merită să petreacă o vacanță, măcar o dată.

Întrebări frecvente despre Arieşeni