Hoteluri în Turda (Jud. Cluj, România)

 1. 402 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Turda

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Turda, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Turda
 • Găsiți un hotel ieftin în Turda!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Turda

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

TURDA, ORAȘUL SALINEI

Orașul din inima Transilvaniei prezintă o istorie valoroasă și o cultură atent prezervată de concetățenii acestui ținut. Turiștii se pot bucura de o varietate largă de atracții turistice, pornind de la o diversitate a lăcașurilor de cult, până la unități culturale emblematice aflate în centrul orașului. Turda reprezintă un punct ce nu trebuie ratat pe harta turiștilor atât datorită obiectelor acestuia, cât și a poziționării complexe, ce îi oferă un bogat cadru natural, ce a ajutat la dezvoltarea regiunii. Vacanța către Turda se poate prelungi cu ușurință datorită atracțiilor locale, a salinei Turda ce impresionează anual mii de călători, a zonei de munte ce oferă relaxare, dar și a peripețiilor oferite de traseele montane sau escapadele pe cheile Turzii sau Turului. Notorietatea obținută a propulsat orașul, dar și zonele adiacente, oferind diverse opțiuni de cazare, de la hoteluri cu diverse facilități, până la pensiuni și vile primitoare.

ATRACȚII TURISTICE TURDA

Municipiu cu renume și istorie, Turda este zonă atestată încă de pe vremea dacilor, numită Potaissa în acea perioadă, însă cu numeroase bătălii și conflicte ce au ajutat la conturarea unei istorii înfloritoare pentru oraș, regiune și chiar țară. Prestigiul Palatului Princiar aflat în zona centrală, dar și alte instituții publice precum muzeele sau lăcașele de cult au propulsat orașul, toate învăluite în stropul de modernism al teraselor și tavernelor din zona principală. Tematica rustică a localurilor și stilul arhitectural gotic-renascentist al clădirilor schițează o locația superbă.

Palatul Princiar

Una dintre cele mai frumoase și cunoscute clădiri ale Transilvaniei, a găzduit personalități ale epocii și a devenit un adevărat muzeu. Acesta este clasată pe două niveluri și prezintă atât veșminte din epoca romană, cât și opere de artă contemporană, cu specific popular.

Mănăstirea Mihai Voda

Locașul a fost construit de mai mult de un deceniu și a fost atent realizat pentru a putea semăna mănăstirii Mihai Vodă din București. Aceasta se află în apropierea monumentului ridicat în cinstea lui Mihai Viteazu în anul 1601, la locul asasinării acestuia.

Mormântul lui Mihai Viteazu

La o distanță de doar 3 kilometri de Turda, se regăsește și mormântul voievodului. Cu toate că au existat numeroase etape de valorificare a meritelor lui Mihai Viteazu, prin capele și ulterior troițe, acestea au fost distruse de inamici sau chiar transformate opere în cadrul muzeelor.

Castrul Roman Potaissa

O mare parte a ruinelor prezente a fost atent prezervată pentru a face posibil accesul vizitatorilor. Vacanța pe meleagurile transilvănene aduce și plusul de autenticitate prin castrul de pe dealul cetății, construit în anul 168, ce prezintă diverse inscripții pe piatră sau obiecte mărunte.

ATRACȚII LOCALE TURDA

Călătoria în acest tărâm pune la dispoziția turiștilor numeroase atracții la prețuri rezonabile, pornind de la cele cu specific natural, precum faimoasa salina Turda sau băile sărate din această zonă, dar și zone cu facilități de ultimă generație, precum piscină sau servicii de relaxare spa și wellness în cadrul unui hotel din împrejurimi. Trebuia menționat faptul că această zonă dispune de diverse regimuri hoteliere ce satisfac nevoile tuturor tipurilor de vizitatori, de la cele de 4 stele la hosteluri în apropierea orașului.

Salina Turda

Unirea celor patru foste mine de sare și atenta modernizare a acestora a condus la amenajarea uneia dintre cele mai spectaculoase atracții turistice din România. Beneficiile oferite de tratamentul afecțiunilor respiratorii într-un cadru cu adevărat spectaculos compensează valorile infime necesare accesului în cadrul salinei.

Băile sărate Turda

Zonă salină recunoscută de sute de ani, a reușit cu succes să își valorifice potențialul și să atragă anual turiști. Frumusețea zonei este diferențiată de peisajul depresionar, de pădurile ce o înconjoară, oferind un cadru încântător călătorilor.

Grădina Zoologică Turda

Grădina dispune de o varietate a animalelor sălbatice, precum și a celor acvatice, deținând un număr impresionant de specimene de pești exotici. Acesta este un obiectiv cheie al orașului, investițiile în mărirea numărului de animale fiind în continuă creștere.

EXCURSII TURISTICE TURDA

Zona Transilvaniei a fost și va rămâne un puternic punct pe harta României datorită numeroaselor zăcăminte și bogății naturale, precum și a oamenilor călduroși ce continuă prin tradiție și respect să formeze o zonă cu totul aparte. Frumusețea naturii se poate observa în cadrul excursiilor turistice realizate pe cheile Turzii și chiar în apropierea lacului Ciucaș. Departe de zumzetul orașului, într-o atmosferă relaxantă, revigorantă, aventurierii și chiar cei ce obișnuiesc să călătorească cu familia se pot bucura de această experiență.

Cheile Turzii și Turenilor

La o distanță de doar șase, respectiv nouă kilometrii de Turda, turiștii se pot aventura pe o distanță de trei kilometri într-o zonă cu un accent sălbatic oferit de fauna ce o înconjoară, însă cu panorame spectaculoase, cu diverse peșteri și formațiuni ce aduc plusul de unicitate. Călătorii se pot avânta pe vârfurile răzlețe sau la poalele Cheilor Turzii pentru a se pot bucura de un camping minunat.

Cascada Ciucaș

La doar zece kilometri de oraș se află comuna Mihai Viteazu, aproape de cascada Ciucaș, ce prezintă o înălțime de cinci metri și oferă la baza acesteia un adevărat bazin pentru cei energici. Experiența unei astfel de scufundări este incomparabilă, reușind cu succes să depășească facilitățile unei piscine.

CAZARE TURDA

Departe de orașele dezvoltate ale României, municipiul Turda reușește să atragă prin simplitate, unicitate și frumusețe. Diversitatea ofertelor de cazare permite accesul tuturor tipurilor de vizitatori. Din cadrul hotelurilor cu facilități deosebite, cel cu un număr destul de ridicat de evaluări este Castelul Prințul Vânător, de 4 stele, cu un stil arhitectural medieval unic, ambianță regală oferită de turnuri și cavaleri în armură, fiind o destinație deloc ieftină dacă nu este rezervată în prealabil.

Turda dispune și de alte opțiuni de cazare, dintre acestea cele mai utilizate sunt hostelurile și apartamentele din regiune, datorită unei valori mai mici a bugetului alocat. Ieftină poate fi considerată și oferta vilei Gold Fayen House recunoscută pentru serviciile impecabile oferite și linștea zonei. Indiferent de opțiunea aleasă, Turda rămâne un oraș frumos, aflat la poalele munților și care prezintă diverse obiective turistice, menite să capteze toate tipurile de călători.

Our top-rated cheap hotels in Turda

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Turda

 • Care sunt cele mai bune hoteluri din Turda?

  În Turda, ar fi bine să verificați Salis Hotel & Medical Spa, Helga House, Castelul Printul Vanator, and Casa David Bai. Aceste hoteluri au primit recomandări foarte bune de la mulți turiști.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri de lux din Turda?

  Pentru o experiență de lux în Turda, ar fi bine să explorați and Sarea n Bucate. Aceste hoteluri sunt cunoscute pentru facilitățile lor extraordinare și serviciile de înaltă clasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri orientate către familii din Turda?

  Dacă vizitați Turda cu familia, puteți lua în considerare aceste SunGarden Salin, Daiana, Vila Adriano, and Potaissa. Aceste hoteluri oferă o varietate de servicii și activități potrivite pentru familii.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri prietenoase pentru animale de companie din Turda?

  Călătoriți cu animale de companie? Hotelurile Helga House, Castelul Printul Vanator, Oaza Apusenilor, and Casa Rodisa ar putea fi ideale. Aceste cazări nu numai că sunt prietenoase pentru animalele de companie, dar oferă și numeroase facilități pentru ca animalele dvs. să se simtă ca acasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri cu spa din Turda?

  Dacă vă doriți o experiență relaxantă într-un spa în timpul șederii dvs. în Turda, verificați Salis Hotel & Medical Spa, Castelul Printul Vanator, Potaissa, and Pensiunea Brazi,căci toate oferă servicii excelente și acces la spa.