Hoteluri în Bazna (Jud. Sibiu, România)

  310 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Bazna

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Bazna, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Bazna
 • Găsiți un hotel ieftin în Bazna!
 • Rezervați la prețul ideal!

BAZNA, STAȚIUNEA BALNEOCLIMATERICĂ TRANSILVĂNEANĂ

Cu o istorie îndeajuns de bogată, cu adevărate legende ce continuă să uimească și în zilele noastre, Bazna rămâne localitatea cu o puternică sursă curativă, balneoclimaterică, renumită atât pe plaiurile transilvănene, cât și pe cele internaționale. Puterea de vindecare a apelor minerale, utilizate ca băi tămăduitoare se îmbină cu apa sărată și cu diversele cure de tratament cu nămol. Aerul curat, localnicii primitori și natura permanent înfloritoare au reușit să marcheze acest ținut ca o alternativă indispensabilă turiștilor dornici de relaxare într-un mediu cu totul aparte. Pe lângă avantajele acestei regiuni balneare, Bazna dispune de un întreg ansamblul arhitectural oferit de cetatea poziționată central și de armonia oferită de clădirile învecinate acesteia. Unul dintre avantajele acestei stațiuni este cel al unităților de cazare, la prețuri foarte avantajoase și care atrage prin atmosfera plină de calm, de relaxare și de vorbă dulce.

ATRACȚII TURISTICE BAZNA

Descoperite de peste patru sute de ani, beneficiile băilor situate în podișul Târnavelor au devenit cunoscute în toată România, trecând de la un sat pierdut printre pădurile de stejar, la unul donat bisericii catolice, urmat de angajamentul și modernizările statului, care au reușit să îl poziționeze în cadrul celor mai apreciate escapade de weekend. Alături de aceste avantaje, turiștii se pot bucura și de monumentele istorice ale localității, care au marcat evoluția și cultura acesteia, de la edificii de cult, până la monumente din cel de-al doilea război mondial, precum și baze sportive moderne.

Complex balnear Bazna

Afecțiunile locomotorii, reumatice sunt tratate cu ajutorul izvoarelor minerale sau ale lacurilor sărate, precum și cu ajutorul aparaturii auxiliare, de hidroterapie, kinetoterapie sau electroterapie. Aceste cure de tratament sunt recomandate pe o durată de aproximativ zece, paisprezece zile, în funcție de gravitatea situației sau de durata concediului.

Biserica fortificată evanghelică Bazna

Biserica a fost ridicată în anii 1500, reușind cu succes să își păstreze în proporție ridicată aspectul, fiind o impresionantă clădire în stil gotic, cu un turn falnic și un zid de apărare, care a supraviețuit și influențat istoria acestui obiectiv central din Bazna.

Schitul Bazna

Construit de aproape un secol ca locuință pentru angajații bisericii, Schitul a fost inițial un veritabil cămin pentru maici și ulterior un locaș de cult deschis tuturor enoriașilor, cu slujbe realizate aproape zilnic.

Monumentul eroilor români Bazna

Înălțat pentru eroii decedați în lupta din al doilea război mondial, monumentul este simbolul sacrificiului românesc pentru libertate, liberă exprimare și sacrificiu necontenit pentru țară și viitor. Acesta este un obiectiv turistic care obișnuiește să emoționeze majoritatea vizitatorilor.

Complex sportiv Bazna

Complexul pune la dispoziția turiștilor terenuri de tenis, de volei, handbal sau chiar baschet, toate acestea fiind atent combinate cu sportul nautic, cel al piscinelor cu apă sărată, minerală sau apă dulce pentru distracția celor mici.

ATRACȚII LOCALE BAZNA

Regiunea transilvăneană este o puternică emblemă arhitecturală și culturală a României, cu numeroase cetăți și edificii de cult, care au reușit să schimbe cursul istoriei, au fost lăcașe de documentat pentru mulți scriitori și poeți renumiți. Printre cele mai frumoase clădiri monumentale se numără cetatea Alba Carolina din Alba Iulia sau biserica Sfânta Margareta din Mediaș. În această zonă se găsesc diverse oferte de cazare, numeroase hoteluri fiind opțiunea preferată pentru cei obișnuiți cu beneficiile existente în marile orașele, iar pensiunile rustice din cadrul satelor de munte constituie o alternativă interesantă.

Castelul Bethlen Haller Cetatea de Baltă

Comuna Cetatea de Baltă este gazda unui frumos castel medieval, care datează de aproximativ cinci secole, cu o curte interioară, arhitectură medievală frumos îmbinată cu cea modernă. În prezent castelul Bethlen Haller este o proprietate private, fiind însă posibilă vizitarea cu acordul proprietarilor.

Cetatea Alba Carolina

Fortăreața habsburgică are dimensiuni impresionante, fiind o fortăreață cu bastioane și cu grădini uluitoare, cu un muzeu interior, o catedrală ortodoxă, precum și embleme ale lui Horea, Cloșca și Crișan sau ale lui Mihai Viteazu.

Biserica fortificată Valea Viilor

Edificiu impresionant, biserica fortificată Valea Viitor are o arhitectură interioară grandioasă, cu o boltă magnifică, orgă răsunătoare și un altar ce datează de peste trei secole.

Centrul Vechi Mediaș

Centrul vechi Mediaș se impune prin turnul bisericii Sfânta Margareta, fiind elementul central, unde interiorul impresionează prin picturi străvechi, prin legende conform cărora sunt aduse din Austria, dar și prin valoarea sentimentală a continuității creștinești a acestui lăcaș.

EXCURSII TURISTICE BAZNA

Frumusețea plaiurilor românești poate fi ușor observată în cadrul tradițional, al portului țăranului autentic, al muzeului satului din Sibiu, care dispune atât de obiecte de lucru de acum zeci de ani, cât și de locuințe construite în stilul de altă dată. O alternativă ieftină a expedițiilor montane poate fi și o excursie la peșterile din Transilvania, una dintre cele mai cunoscute și apreciate, fiind peștera Scărișoara din Parcul Național Apuseni. Aceste expediții montane vin în completarea zonei de relaxare și destindere din cadrul regiunii Bazna, cu centre spa și wellness.

Muzeul Astra Sibiu

Muzeul în aer liber sau cel al civilizației cu etnografie și artă populară în stil săsesc atrage numeroși turiști, instituție care a reușit să șteargă monotonia cu serile antrenante de film, cercetare sau video-bibliotecă pe întreaga durată a anului.

Peștera Scărișoara

Ghețarul subteran oferă interes pentru această peșteră, fiind cel mai mare de pe teritoriul României, iar intrarea în cadrul Peșterii Scărișoare se realizează printr-un aven abrupt, care necesită o atenție sporită.

CAZARE BAZNA

Din perspectiva unităților de cazare, regiunea Bazna nu este renumită pentru extravaganțele și facilitățile complementare de lux ale unui hotel de înaltă clasă, ci pentru serviciile ospitaliere și accesibile precum cele ale unui hotel de 3 stele, Casa Bazna. Pentru cei ce doresc să beneficieze de serviciile unei piscine interioare sau exterioare, în metropolele situate la o distanță de doar câțiva zeci de kilometrii se pot regăsi numeroase unități cu astfel de condiții.

Pentru turiștii care preferă liniștea și relaxarea într-un cadru calm, degajat, pensiunea Bassen de 3 margarete are un număr ridicat de recenzii pozitive, condiții de odihnă avantajoase și un raport calitate-preț extrem de avantajos. Bazna este considerată destinația perfectă pentru persoanele mature, familiști, însă și cei tineri pot profita de acest colț de natură atent conservat de-a lungul timpului.

Întrebări frecvente despre Bazna