Hoteluri în Alba Iulia (Jud. Alba, România)

 1. 237 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Alba Iulia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Alba Iulia, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Alba Iulia
 • Găsiți un hotel ieftin în Alba Iulia!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Alba Iulia

 • 695 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

ALBA IULIA, SIMBOL AL UNIUNII

Istoria acestui oraș a reușit să îl propulseze pe cele mai înalte culmi, fiind un centru important al României, al culturii și al evoluției arhitecturale. Alba Iulia a fost reședință a principatelor țării, precum și loc de desfășurare al marii uniuni de la 1 decembrie sau locația de încoronare a regilor vremii respective, evenimente ce au condus la evidențierea acestui municipiu ca un oraș cheie, cu o bogată istorie și cu obiective turistice marcante. Pornind de la cetăți cu renume precum Cetatea Alba Carolina, la catedrale absolut impresionante, Alba Iulia este o locație renumită pentru festivalurile de muzică sau artă și ambianța primitoare a transilvănenilor. Străbătut de Mureș, orașul a păstrat arhitectura medievală, fiind atent îngrijit, cu cetăți triumfale și importante lucrări de artă, precum și instituții educaționale renumite pe plan național și internațional. Orașul dispune de o largă gamă de unități de cazare, ce corespund tuturor tipurilor de călători, de la cei pasionați de istoria municipiului, până la cei aventurieri, dornici de necunoscut și de explorare a grădinii Carpaților, cu posibilități de cazare diverse, de la 5 stele sau 4 stele, până la hosteluri sau pensiuni din împrejurimea orașului.

ATRACȚII TURISTICE ALBA IULIA

Oferta turistică din Alba Iulia este absolut impresionantă, începând cu cetatea Alba, un edificiu remarcabil, ce a rezistat trecerii timpului, la istoria și legendele acestui impresionant tărâm ardelenesc cu muzee și instituții educaționale cu notorietate. O locație ce a fost permanent influențată de locuitorii acesteia, de la celebrele catedrale ce au rezistat regimului comunist, până la palatele și monumentele create în interiorul impozantei cetăți. Astfel, indiferent de spiritul călătorilor, atmosfera medievală influențează cu ușurință, iar ansamblul cultural istoric al orașului se îmbină perfect cu regimul hotelier variat.

Cetatea Alba Carolina

Greu de egalat și uitat, cetatea Aba Carolina reunește palatul Apor și palatul Principilor, obeliscul lui Horia, Cloșca și Crișan și monumentele ridicate în cinstea lui Mihai Viteazu sau a soldaților și ofițerilor uciși în lupte. Multe alte obiective întregesc acest peisaj, însă plimbările în cadrul pieței centrale sau parcului din interiorul acesteia sunt cele ce completează perfect acest traseu.

Traseul Porților

Traseul celor șapte porți ale cetății poate fi străbătut cu mai mare interes cu ajutorul unui ghid turistic, ce va detalia fiecare amplasament. Una dintre cele mai importante fiind poarta a treia, locația ce întâmpină vizitatorii cu statuia lui Carol al VI-lea, în perioada căruia s-a construit acest monument arhitectural, însă fiecare poartă are elemente unice.

Muzeul Național al Uniunii Alba Iulia

Clădirea a trecut de la reședință a ofițerilor la cazinou militar, iar ulterior muzeu național al uniunii Alba Iulia. Exponentele muzeului sunt diversificate, de la cele din ceramică la cele de proveniență romană sau medievală, precum și expoziții ale veșmintelor naționale etnice și de artă populară.

Biblioteca Batthyaneum

Impresionanta bibliotecă Batthyaneum este construită în stil baroc, având la bază vasta colecție literară a lui Ignațiu Batthyaneum. Manuscrisele acesteia au o vechime uimitoare, unele fiind de secole.

Catedrala Ortodoxă Episcopală Sfânta Treime

Edificiu de cult, catedrala reprezintă un simbol religios al Transilvaniei, fiind prima mare așezare ortodoxă din această regiune. Aici se poate observa și biserica din lemn realizată la bazele fostei catedrale din secolul șaisprezece, o locație cu mare însemnătate pentru locuitorii din Alba Iulia.

ATRACȚII LOCALE ALBA IULIA

Poziționat în frumoasa Transilvanie, municipiul are și o latură modernă, puternic agreată de tineret, festivalurile organizate pe diverse teme muzicale și artistice, pe toată durata anului. De asemenea zona dispune de o vegetație impresionantă, de peșteri și formațiuni unice, precum și cetăți ce se impun prin vechime și frumusețe. Regiunea Alba poate constitui cu siguranță un competitor veridic pentru orice stațiune de pe litoralul mării Negre. Cu oferte hoteliere avantajoase, regiunea dispune atât de hoteluri de 4 stele, cât și de liniștea unei expediții cu camping-ul.

Festivaluri Alba Iulia

De la cele de folclor sau muzică folk, festivalurile atrag anual o mulțime de turiști încântați de concertele de muzică precum și de proiecțiile de film sau scenetele de teatru. Cu toate că unele evenimente sunt organizate de instituțiile publice, restul necesită achiziționarea unui bilet cu câteva săptămâni înainte.

Râpa Roșie

Alunecările de teren din această zonă au creat adevărate opere peisagistice, fiind un veritabil spectacol pentru călătorii de toate vârstele. Accesul către această râpă este ușor accidentat datorită porțiunii de drum între Sebeș și aceasta, însă reprezintă un obiectiv ce nu trebuie ratat de pe harta turiștilor. Aventurierii pot apela la această destinație pentru o experiență cu parapanta.

Ghețarul de la Scărișoara

Cu o vechime de peste 4000 de ani, ghețarul reprezintă o atracție unică în lume, fiind poziționat pe locul al doilea în lume ca mărime. Aflat în inima peșterii, călătorii obișnuiesc să coboare și să fotografieze acest masiv de aproape patru sute de metrii. Nu trebuie uitate hainele adiționale întrucât temperaturile sunt considerabil mai mici în interiorul peșterii. Un avantaj al zonei îl constituie varietatea pensiunilor.

Cetatea Câlnic

Acest monument istoric este cu totul aparte întrucât oferă posibilitatea de cazare în interiorul acestuia la un preț accesibil și cu amintiri de vis. Cu toate că este diametral opus de castelul Bethlen Haller din această zonă, edificiul rămâne un obiectiv frumos prezervat și care cuprinde și o biserică evanghelică.

EXCURSII TURISTICE ALBA IULIA

Cu toate că această zonă se conturează mult mai bine pentru turistul aventurier, dornic de necunoscut și cu inițiativa unei expediții instant, excursiile din această regiune impresionează prin crestele impozante, investițiile în cadrul infrastructurii la o altitudine ridicată și peisajul absolut uluitor. Transalpina constituie cea mai înaltă șosea din România, fiind una dintre cele mai atrăgătoare atracții ale țării prin peisajul oferit de aceasta și multiplele șerpuiri stradale. O altă alternativă utilizată de turiști este cea a vizitării comunei Rimetea, cu clădiri ce și-au păstrat arhitectura de sute de ani.

Transalpina

Cu un nivel ușor ridicat al adrenalinei, acest traseu constituie una dintre cele mai frumoase și acaparante șosele ale României. Traversând munții Parâng, aceasta oferă și domeniul schiabil Transalpina, vizitat și valorificat atât de turiști naționali, cât și internaționali, la prețuri accesibile.

Comuna Rimetea

Povestea acestui sat de maghiari, care a fost complet distrus de un incendiu și ulterior reconstruit de mineri atrage prin unicitate și prin asemănarea clădirilor. Localnicii obișnuiesc să fie impulsionați financiar anual pentru a păstra zidurile albe și ferestrele verzi. Posibilitatea de cazare este destul de ieftină în această regiune.

CAZARE ALBA IULIA

Din perspectiva unităților hoteliere, Alba Iulia reușește cu succes să satisfacă cererile tuturor vizitatorilor, de la cei dornici de recreere și destindere în cadrul unui hotel cu facilități superioare precum piscină sau servicii spa și wellness, până la cei cu spirit aventurier, care valorifică mult mai mult obiectivele turistice decât regimul hotelier. Una dintre cele mai apreciate unități cu servicii calitative superioare este hotelul Medieval, de 5 stele, situat în inima orașului, în cadrul cetății istorice Alba Carolina.

O alternativă mai ieftină poate fi considerată hotelul Transilvania, de 3 stele, cu arhitectură modernă și servicii de informare și organizare a eventualelor excursii turistice locale. Indiferent de varianta aleasă, de la o unitate de lux până la posibilitatea închirierii unui apartament sau experiența unui camping în munții Apuseni, Alba Iulia va rămâne orașul ce a marcat frumos țara noastră și care vine în sprijinul turiștilor cu vacanțe de neuitat.

Our top-rated cheap hotels in Alba Iulia

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Alba Iulia

 • Care sunt cele mai bune hoteluri din Alba Iulia?

  În Alba Iulia, ar fi bine să verificați Hotel Cetate, Hotel Transilvania, Hotel Cardinal, and Pensiunea Crown Royal. Aceste hoteluri au primit recomandări foarte bune de la mulți turiști.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri de lux din Alba Iulia?

  Pentru o experiență de lux în Alba Iulia, ar fi bine să explorați and Medieval. Aceste hoteluri sunt cunoscute pentru facilitățile lor extraordinare și serviciile de înaltă clasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri orientate către familii din Alba Iulia?

  Dacă vizitați Alba Iulia cu familia, puteți lua în considerare aceste Vila Steaua Nordului, ApartHotel Crema Residence, Drumul Dragostei, and Villa Preciosa. Aceste hoteluri oferă o varietate de servicii și activități potrivite pentru familii.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri prietenoase pentru animale de companie din Alba Iulia?

  Călătoriți cu animale de companie? Hotelurile Fan Alba Iulia, Studio Apartments, Perla Muresului, and Neptun ar putea fi ideale. Aceste cazări nu numai că sunt prietenoase pentru animalele de companie, dar oferă și numeroase facilități pentru ca animalele dvs. să se simtă ca acasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri cu spa din Alba Iulia?

  Dacă vă doriți o experiență relaxantă într-un spa în timpul șederii dvs. în Alba Iulia, verificați Hotel Transilvania, Hotel Cardinal, Astoria, and Casa Dives - Transylvania,căci toate oferă servicii excelente și acces la spa.