Hoteluri în Borşa (Jud. Maramureș, România)

  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Borşa

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Borşa, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Borşa
 • Găsiți un hotel ieftin în Borşa!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Borşa

  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

BORŞA, POARTA MARAMUREŞULUI

Stațiunea Borșa a fost atestată documentar în 1365 și se găsește în estul județului Maramureș, la poalele Munților Rodnei, la aproximativ 800m altitudine. Acest mic oraș oferă beneficiile factorilor naturali, unde pe lângă vacanța propriu-zisă, turiștii se pot trata de diferite afecțiuni. Factorii naturali sunt aerul curat ozonat și apele minerale, iar acestea ajută la tratarea diferitelor boli cum sunt suprasolicitările fizice și intelectuale, dereglări respiratorii, tratarea căilor respiratorii, afecțiuni sanguine, plus multe altele. Se poate opta pentru această destinație atât iarna cât și pe timpul verii, datorită climei propice și a diferitelor posibilități pentru petrecerea timpului liber. Iubitorii de sporturi de iarnă aleg această stațiune pentru numeroasele sale pârtii de schi, care sunt dotate cu teleschi și teleferic, dar și datorită faptului că există chiar și o trambulină naturală pentru cei mai curajoși dintre turiști.

În stațiune s-a dezvoltat un turism specific perioadei de iarnă, datorită posibilităților practicării sporturilor dar și a dotărilor existente. În cea ce privește localnicii, activitățile acestora se dedică în general pregătirii și organizării unităților de cazare pentru turiști. Tocmai din acest motiv, o mare parte dintre aceștia se ocupa cu închirierea camerelor dar și a pensiunilor, care sunt primitoare și relaxante. Vara cei care își petrec vacanța în Borșa aleg ca activități turistice drumețiile, care sunt foarte apreciate datorită reliefului muntos, pe alocuri accidentat dar și a diferențele de nivel semnificative. Înălțimile acestei zone se datorează formațiunilor muntoase: Munții Ţiblău, Munții Rodnei și Munții Maramureșului. Borşa este un important punct de plecare pentru cei care își doresc să petreacă o minunată vacanță pe meleagurile maramureșene. Orașul este bogat în valori ale patrimoniului natural, care sunt de interes național și din care fac parte rezervații ale biosferei și parcuri naționale, ca de exemplu: Izvorul Albastru al Izei, Cornu Nedeii, Parcul Național Rodna, dar și multe altele.

OBIECTIVE TURISTICE BORŞA

Frumoasa zonă a Borșei este bogată în numeroase valori de patrimoniu, care se regăsesc pe un teritoriu mai extins, orașul fiind o deschidere spre meleagurile Maramureșului. Turiștii optează pentru Borșa și vara, nu doar iarna pentru schi, în special datorită faptului că aici se regăsesc numeroase obiective turistice:

Biserica de lemn se află pe un plan dreptunghiular, având o frumoasa pictură interioară ce a fost realizată în anul 1775.

În această zonă se găsesc numeroase cascade, fiind printre cele mai cunoscute și vizitate Cascada Cailor , aceasta având una dintre cele mai înalte căderi de apă din România, cu o înălțime de 80m. Alte obiective turistice renumite din Maramureș sunt ușor accesibile din Borșa iar turiștii pot face chiar o excursie de o zi pentru a cunoaște cel puțin atracțiile renumite ale zonei. Aceștia pot înnopta la una dintre unitățile de primire din zonă, iar prețurile sunt destul de bune chiar și la un hotel.

Nu trebuie ratate următoarele obiective: Mănăstirea Peri are turla de aproximativ 78m și este una dintre cele mai înalte biserici de lemn din lume. Amplasarea sa este într-un parc dendrologic, fiind așezată pe un soclu de piatră. Stilul este maramureșean, din lemn masiv.

Biserica de lemn din Ieud este cea mai veche biserică de lemn din Maramureș, construită în 1364. Este deținătoarea unor documente scrise în limba română și care sunt considerate unele dintre cele mai vechi, scrise în limba noastră. Construcția a fost amplasată pe ruinele unui fost Castel.

Muzeul satului Maramureșean este situat pe Dealul Dobaies, în orașul Sighetu Marmației. Este reprezentativ acestei zone pentru că prezintă gospodăriile încă de la începuturi până în zilele noastre. Turiștii care nu au mai mult timp la dispoziție, pot face o scurtă incursiune în timp, vizitând acest muzeu amplu, care reprezintă esența arhitecturii populare a acestor meleaguri. Vizitatorii care doresc ghid pentru un grup organizat, vor avea nevoie de o rezervare în prealabil.

ATRACŢII TURISTICE BORŞA

Borșa este o stațiune căutată de către turiști pe tot parcursul anului, datorită posibilităților pentru petrecerea timpului liber dar și a agrementului. În ceea ce privește activitățile de iarnă sunt amenajate pârtii pentru începători, dar și pentru avansați, acestea fiind foarte bine structurate și organizate. Pârtiile se află la o diferență de nivel de 1000m, iar traseul se desfășoară pe aproximativ 4 - 6 km. În preajma pârtiilor se găsesc două trambuline, iar una dintre acestea, care este printre cele mai înalte trambuline naturale din Europa, unele sărituri pot măsura peste 80m.

Din Borșa se pot începe numeroase trasee turistice, aceste activități fiind preferate vara de către vizitatori pentru ca sunt mai ușor de străbătut. Turiștii care vizitează aceste meleaguri au parte pe lângă aceste minunate activități și de o ofertă bună pentru cazare, chiar și la unul dintre hotelurile stațiunii. Localnicii care sunt proprietari de unități de primire sunt ospitalieri și prietenoși, astfel încât sejurul este reușit și turiștii se întorc cu plăcere. Vizitatorii ce trec prin aceste zone se pot opri și la uimitoarele rezervații naturale, fiind unice datorită faunei acestora dar și a conservării unde se pot vizita următoarele: Rezervația Pietrosu Rodnei, această este o rezervație complexă geomorfologică, datorită faunei si a floristicii sale. Rezervația Cornu Nedeii este foarte importantă pentru că este protejat cocoșul de mesteacăn. În Rezervația Piatra Rea sunt adăpostite numeroase formațiuni geologice spectaculoase, astfel încât prezența florei rare și incredibilului peisaj oferă ochilor privitorului, un spectacol special. Turiștii care aleg Borșa ca destinație pentru petrecerea concediului nu vor da greș pentru că este o stațiune ce le poate oferi cu adevărat un sejur memorabil.

CAZARE BORŞA

Turismul s-a dezvoltat în această stațiune odată cu apariția agrementului și a infrastructurii potrivite, turiștii venind de obicei aici iarna dar și vara pentru vizitarea obiectivelor turistice și a parcurgerii traseelor existente. Cu toate acestea unitățile de cazarea au luat amploare, dezvoltându-se de la camere de închiriat până la hoteluri și vile. Turismul practicat aici este cultural, religios și montan. Acesta s-a dezvoltat în special iarna datorită condițiilor excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, ceea ce a determinat o creștere considerabila a iubitorilor de schi. Datorită acestui lucru, stațiunea Borșa a reușit să se dezvolte și să îndeplinească cererea ridicată pentru înnoptare. Prin urmare, numărul unităților hoteliere a crescut, iar oferta s-a diversificat, însă cu toate acestea, una dintre cele mai ieftine variante alese de către turiști sunt pensiunile gospodarilor, care oferă pensiune completă de cea mai bună calitate, datorită produselor proaspete, care provine din ograda proprie. De multe ori această variantă rustică este mult mai îndrăgită față de un hotel cu piscină. Turiștii aleg această posibilitate și datorită tradițiilor care încă se păstrează și dau un farmec aparte sejurului. .

Pentru un plus de confort și pentru cei mai pretențioși se poate opta pentru un hotel de 3 stele. Unul dintre aceste unități este Kristal, ce se află într-o zonă liniștită, cu pajiști și păduri. Unitatea Kristal este foarte bine poziționat, datorită accesului rapid la obiectivele din zonă. Camerele au televizor cu ecran plat, baie privată și WiFi gratuit. O altă alternativă pentru înnoptare cu prețuri foarte bune este unitatea de primire Victoria, de 3 stele. Locația acesteia este de asemenea foarte bună, fiind aproape de pârtia de schi și de stația de autobuz.

Turistul care alege această destinație o să fie plăcut surprins de ospitalitatea, de natura fermecătoare și de agrementul foarte bine pus la punct.

Întrebări frecvente despre Borşa