Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Mangalia (Jud. Constanţa, România)

Se încarcă

Hoteluri în Mangalia

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Mangalia, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Mangalia
  • Găsiți un hotel ieftin în Mangalia!
  • Rezervați la prețul ideal!

MANGALIA, ORAȘUL FESTIVALURILOR

Poziția geografică a Mangaliei a reprezentat de secole elementul cheie în dezvoltarea și valorificarea acestui ținut. Orașul și-a schimbat de secolele denumirea, fiind pe rând, Pangalia, însemnând cea mai frumoasă în limba greacă, Callatis, datorită prosperității culturale, iar astăzi Mangalia. Încadrat în categoria celor mai vechi așezări ale României, centru istoric important, pune la dispoziția turiștilor diverse obiective turistice, pentru a putea satisface cerințele tuturor tipurilor de vizitatori. Litoralul Mării Negre a fost puternic valorificat, portul turistic din Mangalia constituind un refugiu pentru navele de dimensiuni mici, o varietate incredibilă de iahturi și vase frumos realizate așteptă zilnic în cadrul acestuia. Plajele curate, faimoasele festivaluri muzicale Callatis și atracțiile locale au reușit să aducă culoare și renume orașului. Prosperității turistice culturale i-au fost alăturate varietatea unităților de cazare, de la facilitățile superioare ale unităților de 5 stele sau 4 stele , până la propunerile all inclusive ale unităților cu un preț convenabil.

ATRACȚII TURISTICE MANGALIA

Orașul se bucură de popularitate în toate sezoanele estivale, cu precădere în cel de vară datorită deschiderii portului, precum și a frumoasei panorame a navelor maritime. Din punct de vedere al atracțiilor turistice, Mangalia găzduiește unul dintre cele mai importante sanatorii balneare, cu diferite tratamente naturiste, o plajă atent îngrijită ce se regăsește pe fostele ruine ale cetății Callatis, precum și un liman maritim a cărui apă este folosită în tratarea reumatismului. Un alt centru de interes pentru călători este Moscheea Esmahan Sultan, o legendă vie a istoriei Dobrogei, ce reunește anual turiști din toate cultele.

Plaja Mangalia

Reprezintă una dintre cele mai importante atracții, atât datorită frumuseții acesteia, cât și a lățimii deținute, la care se alătură o faleză înaltă, perfectă pentru contemplarea apusului și răsăritului. Zonă populată, plaja Mangalia adăpostește diverse baruri și localuri cu specific maritim în zona țărmului.

Sanatoriul Balnear Mangalia

Sanatoriul dispune de oferte promoționale, astfel cazarea și recuperarea în cadrul acestuia se pot face cu ușurință, fiind la îndemâna oricui. În cadrul acestui amplasament se poate găsi și un hotel de 2 stele pentru turiștii ce doresc să îți prelungească tratamentele. Serviciile pot varia în funcție de necesități, echipajul medical fiind la dispoziția vizitatorilor pentru îndrumare și o atentă supraveghere.

Lacul Mangalia

Lacul reprezintă un refugiu al persoanelor dornice de o plimbare cu barca într-un cadru verde, cu o faună bogată și care continuă să își valorifice potențialul. Cu o suprafață de aproximativ 250 de hectare, acest traseu este uneori considerat a fi ușor obositor, însă pasagerii alăturați se pot bucura de o panoramă spectaculoasă a Mării Negre.

Moscheea Esmahan Sultan

Locașul bizantin comemorează și amintește anual de iubirea lui Esmahan Sultan, copila sultanului Selim al II-lea. Moscheea este un loc de refugiu pentru comunitatea turcă din Mangalia și nu numai. În cadrul acesteia se practică cele cinci rugăciuni zilnice, precum și slujbele din cadrul sărbătorilor musulmane.

ATRACȚII LOCALE MANGALIA

Experiența trăită pe litoralul românesc este inconfundabilă datorită multor obiective ce și-au păstrat rolul de captivare și uimire a călătorilor. Ofertele turistice puse la dispoziția călătorilor punctează toate vârstele de vizitatori, de la aventurieri în căutarea unor zone departe de ochiul turistului, până la zone aglomerate, unde predomină energia pozitivă, distracția și inovația. Precum orice stațiune turistică, Mangalia oferă în cadrul bazarului acesteia o diversitate de obiecte și suveniruri. De asemenea, trebuie menționat faptul că regimul hotelier din această zonă este ușor accesibil majorității turiștilor.

Portul turistic Mangalia

Datorită diverselor investiții și reconstrucții ale portului Mangalia, acesta a reușit cu succes să devină una dintre cele mai căutate zone de ambarcare a vaselor de dimensiuni mici și mijlocii, fiind un adevărat spectacol maritim pentru turiști. Cu toate că nici o ambarcațiune nu este deloc ieftină, spectacolul poate fi urmărit de toți turiștii.

Peștera Movile

În cadrul rezervației naturale Obanu Mare se regăsește peștera Movile, una dintre cele mai uluitoare peșteri din lume datorită ecosistemului unic, recunoscut și de cercetătorii NASA. Această unicitate se datorează lipsei oxigenului în proporții ridicate și totuși a existenței unor specii de viețuitoare ce au reușit să se adapteze mediului.

Muzeul de arheologie Callatis-Mangalia

Muzeul înfățișează o parte din istorie, fiind cu totul aparte datorită descoperirilor, precum și arhitecturii construcției, în stil grecesc. În cadrul acestuia sunt expuse lucrări din zona Dobrogei, atent îngrijite de zeci de ani. Putem menționa că taxa de intrare are un tarif redus.

EXCURSII TURISTICE MANGALIA

Zona litoralului românesc nu ne duce cu gândul doar la mare, piscină sau alte opțiuni de relaxare cu tematică maritimă, dar și la locuri cu istorie, ce au avut o puternică influență asupra orașului, dar și a zonei. Pentru cei dornici de aventură, de distracție și de nemaiîntâlnit, există și propuneri ușor diferite de cotidian, croaziere pe Marea Neagră sau excursii turistice în cadrul Deltei Dunării. Dintre aceste recomandări, una dintre cele mai utilizate de turiști este cea de echitație, o experiență unică într-un cadru cu totul deosebit.

Cetatea Callatis

Ruinele fostei colonii atestă vechimea acestui ținut, fiind un punct de interes pe harta fiecărui călător. Cu toate că este destinată iubitorilor de istorie, acest ținut este adesea vizitat, fiind unul dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă.

Herghelia Mangalia

La o distanță de aproximativ 3 kilometri de Mangalia, herghelia este un punct de interes atât pentru iubitorii de echitație, cât și pentru cei de spectacol. Cu toate că tarifele pentru o lecție petrecută alături de cai nu est deloc ieftină, trebuie menționat faptul că acest sport este unul valoros, ce necesită atât o condiție fizică bună, cât și o situație financiară prosperă.

CAZARE MANGALIA

Din perspectiva unităților de cazare, majoritatea opțiunilor turiștilor se îndreaptă către hotelurile de 3 stele sau către cele de 4 stele unde raportul calitate – preț este unul avantajos, iar facilitățile din cadrul acestora pot cuprinde spa sau chiar piscină. Dintre acestea, una dintre unitățile cu cele mai multe evaluări pozitive este hotelul Paradiso de 3 stele, cu o vedere absolut uluitoare către mare.

Pentru turiștii dornici de aventură sau cei ce doresc să se încadreze într-un buget limitat, o altă opțiune este cea a pensiunilor sau a apartamentelor. Majoritatea preferă să utilizeze facilitățile puse la dispoziție de cadrul unui apartament, datorită numeroaselor cheltuieli ce pot fi economisite. Indiferent de alegea făcută, a unui regim hotelier ce dispune sau nu de facilități superioare sau doar cele all inclusive, călătoria către Mangalia va fi una memorabilă.

Hoteluri Mangalia

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Atracții în Mangalia

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top