Hoteluri în Salonic (Macedonia centrală, Grecia)

 1. 333 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. 385 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 3. 622 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  250 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  874 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 4. 538 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 5. 312 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Salonic

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Salonic, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Salonic
 • Găsiți un hotel ieftin în Salonic!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Salonic

 • 326 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • 445 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  371 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • 355 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  355 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 283 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  367 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

SALONIC, MAMA ISRAELULUI

Salonic se mai numește și Thessaloniki acesta fiind unul dintre cele mai mari orașe ale Greciei, făcând parte din regiunea Macedonia. Numele provine de la Thessalonica, sora celui care a clădit acest oraș și anume Alexandru cel Mare.

A fost numit încă din vechi timpuri, Mama Israelului pentru că au existat mari comunități de evrei, iar acea perioadă a lăsat în urmă Muzeul istoriei evreilor și două sinagogi. Aceste obiective au o mare atracție turistică pentru că reprezintă o importantă comunitate a țării. În cadrul acestei zone se găsesc monumente paleocreștine, acestea având o însemnătate puternică pentru poporul grec, prin urmare acestea regăsindu-se în cadrul patrimoniului UNESCO.

Orașul este construit aproape de mare, de-a lungul golfului Thermaic și este o metropolă modernă cu caracter cosmopolit, purtând urmele veacurilor de mult apuse ale istoriei tumultoase. Acesta este o locația turistică de întindere mare, cu bulevarde largi, fiind foarte potrivit pentru turismul de shopping. Perimetrul aflat între piața Aristotel și Turnul Alb este plin de magazine de suveniruri și buticuri, aflate în armonie cu restaurantele și barurile din această zonă plăcută de către turiști. Aceste trăsături fac ca orașul Salonic să fie căutat de numeroși turiști care vin aici atât pentru petrecerea vacanței cât și pentru turismul de business. Aceștia au la dispoziție o întreagă ofertă de hoteluri moderne, atractive cu servicii de bună calitate.

OBIECTIVE TURISTICE SALONIC

Salonic este un muzeu în aer liber datorită numeroaselor monumente în stil bizantin, care se află în stare foarte bună încă din perioada bizantină. Siturile antice sunt amplasate central astfel încât sunt foarte ușor de vizitat și se poate merge pe jos fără folosirea mijloacelor în comun. Turiștii care își doresc un concediu activ și doresc să viziteze siturile antice, pot opta pentru alegerea unui hotel în centru sau în zona apropiată Universității. Obiectivele turistice sunt numeroase astfel încât nu este îndeajuns un sejur pentru a le putea vizita. Principalele obiective turistice care nu trebuie ratate:

Turnul Alb este simbolul orașului și a fost ridicat în secolul al XVI-lea ca un mijloc de apărare a zidurilor orașului, care ulterior a fost loc de execuții și închisoare otomană, astfel a fost numit si Turnul Sângeros. In interiorul turnului, la ultimul etaj se află o cafenea iar primele etaje sunt ocupate de către Muzeul de Istorie și al Artei. Acest turn se află pe lista turiștilor înspre vizitare pentru că a fost una dintre cele mai marcante închisori din istorie.

Muzeul de Arheologie este situat în imediata apropiere a Turnului Alb și în interiorul acestui muzeu se regăsesc adevărate comori ale Macedoniei. Multe dintre acestea s-au găsit chiar și în grădinile oamenilor, astfel mozaicurile pavimentate fiind descoperite într-o casă din Salonic. În acest muzeu se mai pot vedea vase din sticlă elenă, bustul împăratului Galerius și mozaicuri romane, plus multe vase de lut, obiecte funerare, bijuterii care sunt provenite din Sedes.

Arcul lui Galerius a fost ridicat pentru a celebra victoria împotriva perșilor de către împăratul Galerius Maximianus. Construirea arcului s-a făcut din material precum marmura și cărămida, iar fațetele pilaștrilor au fost decorate cu scene din lupta împotriva perșilor. Monumentul este unul impozant și important în istoria elenă astfel turiștii sunt interesați înspre vizitare.

Agios Dimitrios poartă hramul protectorului orașului Agios Dimitrios şi este una dintre cele mai mari biserici din Grecia. Biserica a fost reconstruită pentru că a suferit în urma unui incendiu care a provocat mari pagube orașului, recondiționarea acesteia având loc în 1917. Protectorul orașului este sărbătorit cu mari festivități în fiecare an pe 26 octombrie.

Cascadele de la Edessa sunt foarte atractive pentru turiști pentru că sunt amplasate într-un peisaj mirific plin de flori și arbori. Cei care vizitează Salonic pot opta pentru o scurtă excursie la aceste cascade pentru ca vor fi fermecați de frumusețile locului. Turiștii mai curajoși pot alege să meargă pe o cărare care duce în spatele unei cascade, unde se poate intra într-o grotă. Aceste cascade se află în stațiunea cu același nume și în jurul acestora se află un parc cu zone de relaxare și zone pentru luarea mesei.

ATRACŢII TURISTICE SALONIC

Salonic este un oraș plin de viață care poate oferi turiștilor numeroase posibilități pentru petrecerea vacanței într-o atmosferă energică și plăcută. În special doamnele dar și domnii au opțiunea de a alege din mai multe bulevarde renumite pentru buticurile cu bijuterii, îmbrăcăminte dar și obiecte de artă populară. Câteva dintre aceste străzi sunt Mitropoleos, Agias Sofias, Tsimiski dar și Venizelou. După o lungă perioadă de shopping se poate lua masa și petrece în una dintre zonele de noapte care sunt cele mai căutate, recomandate fiind Leoforo Nikis, Navarinou, Ladadika și Krini. Cazarea în acest oraș este foarte bine structurată, fiind realizată pentru veniturile fiecăruia.

În prima parte a zile cei mai mulți dintre turiști aleg să facă plajă, să viziteze numeroase obiective turistic sau optează pentru una dintre excursiile care sunt puse la dispoziție de tour operatorii locali. Cei care doresc să se distreze până în zori au de unde alege pentru că sunt cluburi pentru toate gusturile. Cluburile bouzoukia sunt căutate de către turiști pentru că se cântă muzică tradițională grecească live. Familiile cu copii pot opta pentru Magic Park, care este printre cele mai mari din Grecia datorită întinerii sale. Această variantă este una ieftină pentru a petrece o după amiază, existând o multitudine de posibilități de agrement.

Posibilitățile pentru petrecerea timpului liber nu sunt limitate în Salonic, prin urmare sejurul este unul reușit.

CAZARE SALONIC

Turiștii care aleg acest oraș pentru petrecerea concediului sau vin în interes de afaceri au la dispoziție o întreagă gamă de unități de cazare, care sunt clasificate în funcție de dorințele fiecărui client. Apartamentele în regim hotelier sunt căutate de către familiile cu copii dar și de tineret. Această posibilitate de cazare oferă mai multă libertate pentru pregătirea mesei dar există și posibilitatea negocierii pentru cei care doresc să stea mai multe zile. Hotelurile sunt de la 2 stele până la 5 stele și sunt amplasate strategic lângă metrouri, gări și aeroporturi. Unitățile de 5 stele sunt catalogate de lux și au cele mai bune amplasamente, astfel se găsesc în piațete renumite și bulevarde centrale. În aceste zone deși este întotdeauna recomandată o hartă, pentru că localnicii sunt foarte primitori și de ajutor, iar străzile sunt foarte bine semnalizate astfel încât concediul sau o simplă plimbare să fie fără cusur. Hotel Mediteraneean Palace oferă un confort superior, având camere cu vedere spre golful Thermaikos, wifi gratuit iar restaurantul este cu totul aparte. Restaurantul unității numit Diplomatico servește mâncăruri din bucătăria grecească dar și cea internațională. Accesul către centrul orașului este ușor pentru că unitatea este amplasată în zona istorică Ladadika.

Pensiunile sunt cele mai căutate atât în rândul celor cu bugete mici dar și celor care își doresc mai multă liniște, departe de aglomerația urbană.

Unitatea Park ste amplasată în inima orașului, este renovată recent, iar personalul este extrem de prietenos și bine voitor. Această unitate este de 3 stele, având un raport calitate-preț convenabil. Salonic este cu adevărat o destinație de turism ce trebuie sa fie în planurile fiecărui iubitor de călătorii pentru că aici totul este realizat într-o armonie, completă.

Our top-rated cheap hotels in Salonic

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 381 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • 311 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • 272 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • 367 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea