Hoteluri în Platamonas (Macedonia centrală, Grecia)

 1. 709 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  591 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 399 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 3. 778 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 4. 432 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Platamonas

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Platamonas, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Platamonas
 • Găsiți un hotel ieftin în Platamonas!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Platamonas

  765 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  823 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  613 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.014 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  302 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

PLATAMONAS, ORAȘUL FORTĂREȚEI BIZANTINE

Arealul stațiunilor de la poalele muntelui Olimp reprezintă o desfătare continuă pentru turiști datorită legendelor mitice, contrastului inconfundabil între munte și mare, precum și datorită diversității monumentelor istorice prezente pe întreaga rivieră. Grecia abundă în tradiții, ce la cele culinare, pe bază de fructe de mare și pe salate delicioase, până la energia promovată de dansurile antrenante, atitudinea pozitivă și bucuria de a călători într-un sejur cu totul aparte pe mapamond. Platamonas este o destinație de dimensiuni reduse, nu foarte populară internațional, dar care și-a câștigat renumele prin celebra cetate bizantină Platamonas, care veghează de secole asupra ținutului. Indiferent de temperamentul sau vârsta călătorilor, această destinație reușește să convingă prin istoria atent prezervată, prin miturile grecești povestite cu pasiune de către localnici sau de proprietarii pensiunilor, precum și prin plajele curate, cu nisip fin, cu diverse obiecte și facilități care destind și îndeamnă la un bronz relaxant și o stare de bine. Ca și unități de cazare, există atât servicii de înaltă calitate, superioare din perspectiva arhitecturii, precum și hoteluri cu doar două sau trei stele, dar la un preț mult mai avantajos.

ATRACȚII TURISTICE PLATAMONAS

Cu veri însorite pe o durată îndelungată, Platamonas permite călătorilor să experimenteze noi sporturi acvatice, să guste din expedițiile montane organizate frecvent, pe durate și dificultăți diferențiate, precum și să se încarce cu energia razelor de soare din vârful cetății Platamonas. Vacanța aduce cu sine numeroase peripeții, însă specificul restaurantelor și teraselor locale aduce aerul grecesc mai aproape de călători, prin mâncarea delicioasă, ospitalitatea ridicată și priveliștile acaparante, în cursul dimineții sau ale unui apus în cuplu pe țărmul mării.

Cetatea Platamonas

Construită în secolul al treisprezecelea, Cetatea Platamonas a avut un scop specific de veghere și verificare asupra văii, frumos luminat pe perioada serii și cu dimensiuni acaparante. Aceasta este unul dintre obiectivele de neratat pe harta oricărui turist, datorită frumoasei panorame și miturilor istorice.

Plaje Platamonas

Portul din Platamonas aduce o gamă de ambarcațiuni de dimensiuni mici și mijlocii, precum și posibilitatea de a gusta din satisfacția pescuitului. Plajele din Platamonas dispun de oferte atractive, de la șezlonguri și umbreluțe, până la răcoritoare menite să prelungească perioada de bronz sau destindere.

Muntele Olimp

Numit și muntele zeilor, muntele Olimp prezintă o largă varietate de plante și animale, fiind încadrat în patrimoniul UNESCO. Cunoscut și sub denumirea de locul plin de lumină, este unul dintre cele mai vizitate și cunoscute atracții datorită diverselor drumeții și sporturi alpine care pot fi practicate.

Parcul Național Olimp

Cu peste cincizeci de vârful semețe, vârful Myticas, de 2917 metri și-a creat un renume legendar, ca fiind tronul lui Zeus. Posibilitatea de a atinge locurile mitice se realizează pe întreaga durată a anului, însă vestimentația și pregătirea fizică prealabilă sunt doar câteva dintre cerințele de bază în drumețiile din cadrul Parcului Național Olimp.

Stațiunea Nei Pori

O opțiune ușor retrasă în palmaresul destinaților turistice din nordul Greciei este Nei Pori, foarte curată, liniștită și cu o intrare lentă în apă pentru a facilita accesul copiilor. Aceasta este renumită și pentru vile, având o gamă largă de astfel de unități, în stil grecesc, la un preț foarte echilibrat.

ATRACȚII LOCALE PLATAMONAS

Cu toate că majoritatea turiștilor optează pentru această destinație datorită confortului și unicității din perspectiva litoralului, există o istorie mitică care înconjoară regiunea, reușind să ofere o nouă perspectivă. Ruinele fostelor temple ale zeilor sporesc imaginația, transpun în lumea sanctuarelor macedonene și creează o stare de meditație asupra evoluției umanității, efemerității acesteia și cel mai important asupra necesității de a trăi fiecare moment la maximum. Vacanța în Platamonas aduce cu sine o expediție la Thessaloniki, cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia, un templu al dezvoltării economice, artistice și industriale, sau energia creată în cadrul Skiathos.

Dion

Situat la baza muntelui Olimp, Dion prezintă în stare impecabilă o serie de elemente aparținând templelor mitice, de la coloane, sanctuare ale lui Zeus, Isis, până la temple sau băi publice cu diverse mozaicuri și statuete inscripționând credința în zei.

Larissa

La o distanță relativ mică de Platamonas, Larissa este un oraș dezvoltat din perspectivă culturală, cu teatre și edificii religioase impresionante, precum și o istorie bogată, fiind locul de naștere al lui Achilles și cel de deces al lui Hippocrates. Sejurul în acest mic oraș grecesc oferă posibilitatea de a vizita teatrul antic sau fortăreața medievală.

Skiathos

Un peisaj acaparant, o destinație feerică care reușește să alăture apa cristalină cu muntele semeț, casele tradiționale cu acoperiș roșu și vopsite în alb, care creează un orășel aparte. Renumit pentru plajele relaxante și atent amenajate, Skiathos a valorificat puternic și latura evlavioasă, fiind o locație cu numeroase mănăstiri și biserici ortodoxe.

Thessaloniki

La aproximativ o sută de kilometrii de Platamonas se regăsește capitala nordică a țării, care oferă o imagine mult mai clară asupra istoriei prin muzeele sale, ca cel arheologic, al culturii bizantine, războiului, evreu, Ataturk sau macedonean. Biserica Sfântul Dumitru sau Sfântul Gheorghe sunt sanctuare ale creștinismului, vizitate frecvent de localnici și turiști.

EXCURSII TURISTICE PLATAMONAS

Grecia are la bază evoluția creștinismului, astfel există numeroase edificii care să valorifice și să prolifice această credință, fiind un loc de reper pentru mulți enoriași ai lumii. Cu o latură turistică bine dezvoltată în întreaga țară, posibilitatea de a vizita orice mănăstire sau destinație maritimă este mult facilitată din prezența unităților de cazare acreditate, cu specific național. Muntele Athos reprezintă un ideal al creștinismului, fiind locul de promovare și evlavie pentru mulți călători, legendele care continuă să ateste și astăzi posibilitatea de acces doar a părții masculine au promovat și mai mult mănăstirea.

Muntele Athos

Sfântul Munte Athos este casa a peste douăzeci de mănăstiri, doisprezece schituri și numeroase cilii călugărești care oferă un loc stabil pentru creștinii de pe întreg mapamondul. Pentru pelerinaj, călătorilor de gen masculin le este inscripționat o formă de viză bizantină, care le atestă accesul la mănăstiri, în sanctuarele sfinte și posibilitatea de fi cazați.

Mănăstirile Meteora

După Muntele Athos, Meteora reprezintă cel mai impunător complex al creștinismului, cu mănăstiri construite în stâncă, la o altitudine ridicată, pe piloni de gresie. Încadrat în patrimoniul UNESCO, multe dintre mănăstirile grecești sunt scoase din uz, altele fiind în stare perfectă de funcționare. Accesul este permis și laturii feminine, având grijă la vestimentație și la atitudinea extrovertită.

CAZARE PLATAMONAS

Din perspectiva hotelurilor, Platamonas oferă atât posibilitatea de a înnopta într-o unitate de top, cu facilități ultramoderne, care să îmbine cu succes latura futuristă a secolului douăzeci și unu cu cea a specificului național, cât și oferte mai accesibile, care să se muleze perfect cerințelor familiei, care necesită un spațiu mai mare și numeroase alte obiecte de uz casnic pentru a facilita nevoile copiilor. Una dintre unitățile cu foarte multe aprecieri pozitive în rândul călătorilor este hotelul Royal Palace Resort & Spa, cu mobilier masiv, în stil monarh, cu vedere la mare, piscină și o gastronomic elaborată, având la bază specificul maritim.

O alternativă mai accesibilă este hotelul Kymata cu balcon privat, preparate autentice, o locație liniștită, îngrijită și foarte apreciată. Cu un astfel de areal hotelier, Platamonas atrage constant turiști din toate zonele lumii, pentru miturile zeilor, cât și pentru litoralul atent valorificat.

Our top-rated cheap hotels in Platamonas

 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 462 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 376 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Platamonas