Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Limenas - Thassos (Macedonia de Est si Tracia, Grecia)

Se încarcă

Hoteluri în Limenas - Thassos

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Limenas - Thassos, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Limenas - Thassos
  • Găsiți un hotel ieftin în Limenas - Thassos!
  • Rezervați la prețul ideal!

LIMENAS, INSULA DE SMARALD

Limenas este o frumoasă stațiune ce atrage prin natura sa formată din munții care sunt acoperiți de pini și de țărmurile și ruinele antice din această zonă. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de Thassos, fiind un important port și capitala insulei Thassos. Numită și “insula de smarald” este situată în golful Kavala, în partea de nord a mării Egee, fiind foarte aproape de Grecia continentală. Turiștii care doresc închirierea unei mașini sau vin cu cea personală pot să folosească șoseaua principală care înconjoară insula și din care se ramifică alte șosele mai mici care fac posibil accesul către munci. Accesul către insulă se face cu ajutorul unui feribot pentru că locația nu are aeroport, dar durata este mică și se poate ajunge cu ușurință și cu mașina personală. Limenas reprezintă un paradis pentru pasionații de arheologie pentru că în zonă se găsesc numeroase situri arheologice din perioada antică.

Litoralul zonei turistice este bine amenajat, având în dotare cabine de schimb, dușuri, toalete și desigur șezlonguri. Cele mai populare țărmuri în rândul turiștilor sunt Agios Vasileios Beach, Limanaki Beach, Makryammos Beach și Papalimani Beach. Cei care preferă pietricele în schimbul nisipului pot alege locaţia Nisteri, aceasta fiind doar la câțiva kilometri depărtare de Limenas. Limenas reprezintă pentru turiști o îmbinare plăcută între tradițiile frumos păstrate și vestigiile arheologice dar și modernitatea care se reflectă prin unitățile de cazare. Hotelurile și pensiunile acestei locații turistice au un personal ospitalier, servicii excepționale iar mâncarea tradițională grecească este pe placul tuturor astfel încât concediul să fie unul reușit.

OBIECTIVE TURISTICE LIMENAS

Această minunată insulă beneficiază de numeroase obiective turistice istorice care atrag numeroși turiști care vin aici pentru ași petrece vacanța, iar cele mai importante dintre ele fiind:

Limenaria este un oraș de întindere mare, fiind situat pe coasta de sud-vest a insulei. Accesul pe această insulă pentru turiștii care își doresc să facă o excursie, pot opta pentru varianta unui autobuz, autocar sau mașină personală. Aici pe lângă momentele de relaxare pe plajă se pot face deferite activități sportive ca schi nautic, snorkeling și parapanta. Există o întreagă gamă de oferte pentru diferite activități sportive iar totul este la prețuri rezonabile. Unul dintre muzeele insulei care nu trebuie ratat este muzeul etnografic ce adăpostește o frumoasă colecție de articole de îmbrăcăminte și artefacte de uz casnic plus multe altele. Acesta mai conține colecția privată a lui Kzprianos Georgiadis care este formată din papetărie și cărți.

Acropole au fost situate la o altitudine de 140 de metri deasupra nivelului mării iar la acest obiectiv se poate ajunge începând de la teatrul vechi și urmând o cărare ce este străjuită de un zid antic de piatră. Aici se afla sanctuarul lui Apollo și tezaurul orașului dar totuși ruinele încă se mai pot vedea.

Evreokastro este un loc ce atrage numeroși turiști datorită faptului că aici este locul în care se aduceau ofrande zeilor: Artemis, Zeus și Atena. În acest loc a mai rămas capela precum și edificiile antice.

Agora este locul în care locuitorii în antichitate se întâlneau și cumpărau alimente sau făceau schimb de mărfuri. Turiștii care vor vizita acest obiectiv vor avea frumoasa surpriză de a vedea tarabele pieței și magazinele vechi care încă au rămas spre vizitare. O perioadă îndelungată Agora a deservit comunității ca centru comercial și cultural al insulei. Aici se mai pot vizita ruinele sanctuarelor lui Artemis, Zeus și Theagenes, templul lui Dionysos dar și templul lui Poseidon.

Mănăstirea Sf. Arhanghel Mihail este printre cele mai mari și cele mai cunoscute mănăstiri de pe insulă, fiind construită pe o stâncă la marginea mării. Aceasta a fost construită de către călugării de pe muntele Athos iar turiștii care vizitează acest minunat lăcaș se pot bucura de o frumoasă colecție de artă ecleziastică.

Turiștilor care vizitează această insulă nu trebuie să le lipsească o hartă care poate fi luata fără niciun cost de la hotelul sau pensiunea unde sunt cazați, pentru un plus de siguranță.

ACTIVITĂŢI TURISTICE LIMENAS

În Limenas sunt peisaje minunate datorită corelației munte, mare și deal iar în zilele însorite se poate vedea orașul Kavala. Insula oferă numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber astfel încât un singur sejur nu este îndeajuns pentru a vedea toate frumusețile locului. Una dintre posibilitățile cele mai atractive este de a vizita obiectivele din împrejurimi iar vechiul oraș Limenas este o variantă extraordinară mai ales că este și Agora, un fost centru antic cultural și comercial. O altă alternativă este Acropole, unde se pot vedea ruinele lui Apollo, altarul zeului Pan și templul Afroditei, astfel cu toate acestea se poate înțelege mult mai bine palpitanta istorie a insulei. Pentru a petrecere o seară memorabilă se găsesc renumitele taverne care au în meniu mâncare grecească tradițională delicioasă și sunt variante ieftine pentru a lua masa. Multe dintre aceste taverne au meniuri în limba română, preţurile sunt excelente iar mâncarea pe măsură. Taverna Zorbas este foarte bine văzută de către turiști iar taverna Mythos care se află pe malul Glikadi este cunoscută prin personalul ospitalier, mâncarea foarte bună iar prețurile sunt accesibile.

Turiștii care aleg această destinație pentru vacanță o preferă pentru că este o locație turistică cochetă, liniștită cu o oază de vegetație cu palmieri și leandri dar și multe pisici care animă locul. Străduțele sunt înguste pline de magazine cu suveniruri, pe faleze sunt taverne grecești iar arhitectura este tip insulara și anume stilul mediteraneean care este îmbinat cu multă istorie.

CAZARE LIMENAS

Insula Thassos beneficiază de o mare varietate de unități de cazare cochete aflate chiar pe plajă sau pe frumoasele străduțe pline de vegetație și flori frumos mirositoare. Unitățile de înnoptare în cea mai mare parte au oferte bune iar prețurile cresc odată cu serviciile, cu confortul oferit dar și cu poziționarea. Locațiile cu mai multe stele cum sunt hotelurile, sunt amplasate central, astfel încât turiștii se pot bucura de camere cu vedere către mare sau către grădină. Unitățile de 5 stele au centre spa si mini cluburi pentru copii. Alternativa unui hotel cu numeroase activități pentru copii dar și pentru adulți au cea mai mare căutare. Sejururile pentru asemenea unități sunt rezervate din timp chiar cu câteva luni înainte. Foarte apreciate sunt și apartamentele pentru cei cu bugete mai mici dar și pentru turiștii care nu doresc să fie restricționați de un program de masă și doresc să aibă mai multă intimitate și libertate pentru a se gospodări singuri. Villa Nicoleta pune la dispoziția turiștilor camere cu acces WIFI aer condiționat, decor individual, mobilier elegant dar și frigider sau chiar chicineta. Un plus de confort este posibilitatea luării micului dejun chiar de pe propriul balcon al fiecăruia sau se poate lua micul dejun și la piscină.

Limenas este destinația perfectă pentru petrecerea unui concediu împreună cu familia într-o atmosferă plăcută și în condiții excelente.

Hoteluri Limenas - Thassos

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Cartiere - Limenas - Thassos

Atracții în Limenas - Thassos

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top