Hoteluri în Atena (Attica, Grecia)

  136 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  854 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  728 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 277 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  691 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 667 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  698 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 964 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 4. 572 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Atena

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Atena, Grecia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Atena
 • Găsiți un hotel ieftin în Atena!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Atena

  977 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.233 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  878 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 1.066 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 398 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 366 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 188 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024

ATENA, ORAȘUL ZEILOR

Simbol al păcii, al prospețimii și al zeilor, Atena emblema Greciei Antice este una dintre cele mai frumoase destinații pe harta Europei, dispunând de un areal turistic variat, având o bază legendară unică pe mapamond. Percepută precum începutul civilizației occidentale, acest centru istoric dispune de templele celor doisprezece zei făuritori eleni păstrate în condiții uluitoare, o istorie mondială grandioasă. Pasiunea și dăruința localnicilor pentru Atena este atent înfățișată în cadrul muzeului Național de Arheologie, Muzeul Acropole, Muzeul Agora sau opere de artă expuse în cadrul Muzeului Național de artă, sala de expoziții Zappeion sau Herakleidon. Încă din perioada neolitică, construcțiile elene au influențat evoluția economică și spirituală a orașului, cele mai reprezentative fiind Acropole, urmat de majestosul Pantenon, Teatrul lui Dionis și Templul lui Zeus, având la bază un frumos cartier grecesc, Plaka. Parcul Național din Atena, schimbarea gărzii din piața centrală sau priveliștea oferită de telegondola dealului Lycabettus aduc energie acestui spațiu mitic, iar hotelurile cu standarde ultramoderne completează perfect acest sejur.

ATRACȚII TURISTICE ATENA

Această metropolă veche de peste trei secole, aduce mixtul perfect între istorie și modernismul necesar secolului douăzeci și unu, prin templele legendelor Olimpului, prin importanța oferită laturii sportive și anume a stadionului Panathenais, fiind prima locație destinată jocurilor olimpice în 1896. Vacanța la Atena aduce cu sine și o îmbogățire spirituală, datorată diverselor muzee și galeriilor de ară cu diverse tematici sau a piețelor centrale care reunesc energia, prin tavernele și restaurantele cu specific gastronomic grecesc, de unde se poate admira arhitectura modernă, având în fundal miturile olimpice.

Acropola din Atena

Cunoscută și sub denumirea de Orașul de sus sau Stânca Sacră, Acropola din Atena aduce mai aproape miturile străvechi, permite transpunerea reală în mediul sacru al zeilor, de unde se poate observa Atena de astăzi și puterea litoralului. Cu temple variate, dedicate zeilor, aceste construcții rămân o frumoasă amintire și o trecere rapidă în decursul istoriei mondiale.

Templul Partenon

Templul Partenon este elementul central al acestei Acropole, fiind dedicat și construit cu trudă pentru zeița Atena. Încadrat în patrimoniul UNESCO, templul Partenon și-a conservat cel mai bine construcția, având cincizeci de coloane cu o înălțime de paisprezece metri, fiind posibilă apropierea, însă nu și pătrunderea în cadrul acestuia.

Muzeul Național de Arheologie din Atena

Puternic centru cultural, Muzeul Național de Arheologie din Atena aduce în atenția călătorilor sculpturi rafinate din perioada neoclasică, bijuterii tematice, precum și multe alte obiecte impresionante, aduse și din Egipt pentru a contura o imagine mai clară asupra evoluției umane. Weekend-ul petrecut pe acest tărâm este unul valoros spiritual, precum și economic, deoarece prețul de intrare pentru numeroase muzee este unul relativ scăzut, fiind gratuit pentru copii în multe instituții.

Piața Syntagma

Piața constituției sau Piața Syntagma are o importanță remarcabilă, fiind locația alocată numeroaselor evenimente politice elene, apropierea de Parlamentul grec aducând cu sine numeroși călători. Cu toate acestea însă, motivul pentru care rămâne un obiectiv de neratat pe harta turiștilor este procesul de schimbare a gărzii, de la Mormântul Soldatului Necunoscut, unde soldații cu îmbrăcăminte tradițională veghează permanent.

Stadionul olimpic Panathenaic

Utilizat atât pentru competiții naționale cât și internaționale, Stadionul olimpic Panathenaic aduce energie prin valoarea istorică a acestuia, prin numeroasele reconstrucții ce i s-au oferit de-a lungul secolelor, dar care au condus la unul dintre cele mai frumoase și grandioase piste de maraton din Europa.

ATRACȚII LOCALE ATENA

Itinerariul la Atena este unul vast, complex, care include exponate care au ca prim element cultura Olimpului, frumusețea legendelor străvechi și parcuri grandioase, precum grădinile Zappeion. Printre această diversitate de oferte turistice se află muzeul Acropole care are la bază elemente moderne, impresionând de la prima privire, există însă și instituții cu renume, precum fostul Parlament al Greciei. Avantajul unităților de cazare variate contribuie la mărirea spectrului de vizitatori, de la cei care obișnuiesc să cutreiere străduțele la pas, să afle legendele locale și să înnopteze în cadrul unei pensiuni sau unui hostel cu specific grecesc, până la străinii obișnuiți cu lanțurile hoteliere celebre.

Muzeul Acropole din Atena

Unul dintre cele mai uluitoare muzee mondiale, Muzeul Acropole din Atena prezintă peste patru mii de artefacte și statuete ale zeiței Atena, poziționate pe cinci etaje, care punctează procesul evoluției și al culturii elene pe diferite sectoare. Construit la începutul secolului douăzeci și unu, aduce plusul de modernism necesar comunicării complementare, al micilor panouri de prezentare a exponatelor în diverse limbi străine de circulație internațională pentru a folosi călătorilor.

Muzeul Herakleidon

Având la bază viața și evoluția operelor de artă ale artistului, muzeul Herakleidon este o instituție privată de artă care obișnuiește să valorifice și creațiile tinerilor aspiranți ai frumosului. Un element important este cel al programului, existând o parte dedicată exclusiv expozițiilor, în principal zilele de weekend.

Palatul și grădinile Zappeion

Cu o alee largă, diverse specii de plante și arbuști, grădina națională se regăsește în zona centrală din Atena, având ca prin element palatul Zappeion care obișnuiește să fie sală de evenimente de interes național sau personal, cu o arhitectură impozantă, frumos conturată de statuete ale artiștilor eleni.

Palatul nou din Atena

Varianta modernă a reședinței președintelui Greciei este Palatul Nou din Atena, construită pentru prințul moștenitor Constantin, ulterior folosită de casa regală, iar astăzi Casa Rezidențială pentru conducătorul elen, este deschisă și personalului presei sau reprezentanților economici invitați pentru dezbateri politico-economice.

EXCURSII TURISTICE ATENA

Acest sejur oferă amintiri spectaculoase pentru toate categoriile de turiști, pentru cei tineri amatori de cunoaștere, de vizitat, de discutat cu localnicii, care explorează partea periferică și zona litoralului, iar pentru cei avizi de cultură, pasionați de istorie, templele zeilor din Olimp se completează perfect cu palatele și mănăstirile străvechi, unde educația a avut primordialitate. Unitățile de cazare ieftine atrag turiști anual, iar apartamentele cu design interior în stil grecesc reprezintă o opțiune adesea preferată de familiști sau de călătorii veniți în grupuri.

Muntele Lycabettus

O opțiune curajoasă, care necesită multă energie, entuziasm și un oarecare antrenament fizic este plimbarea pe muntele Lycabettus. Alternativa de a ajunge în vârf este oferită de un funicular, însă momentele cu adevărat romantice, unde se poate admira în liniște panorama orașului Atena sau Marea Egee sunt cele ale unei plimbări parcurse la pas.

Biserica Sfântului Dimitrios din Atena

Legenda care înconjoară Biserica Sfântului Dimitrios din Atena reprezintă una dintre cel mai frumoase elemente datorită finalului miraculos. Tunul unei garnizoane otomane venită să incendieze sediul a fost răpusă de un fulger și astfel edificiul poate fi astăzi admirat de turiști.

CAZARE ATENA

Capitala Greciei este un reper marcant pentru fiecare turist avid de cunoaștere, istorie, mituri Olimpice, precum și de expansiunea unor edificii moderne, menite să contureze mai bine arta elenă. Vacanța pe aceste meleaguri poate fi ușor prelungită datorită diversității hoteliere oferită atât de hotelurile de 4 stele cu facilități moderne, cât și de unitățile cu un raport calitativ avantajos, precum cele de 3 stele care oferă avantaje economice mari. Precum unități care dispun de facilități din clasa de lux, hotelul Divani Caravel, de 5 stele are piscină interioară și exterioară, terasă la ultimul nivel, facilități spa și o apropiere mare față de zona centrală.

Pentru cei care adoptă un stil mai lejer din perspectiva locației de înnoptare, hotelul Acropolis Select de 3 stele are un preț foarte avantajos, un stil modern, fiind la o distanță mică de templele din Olimp. Atena este capitala Europei care a influențat major evoluția acestei regiuni, fiind punctul de echilibru, de meditație, precum și de educație, o destinație perfectă pentru toate tipurile de călători.

Our top-rated cheap hotels in Atena

 • 658 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 733 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  1.226 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 808 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  536 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Atena